alfa 156 1.8 TS 103kw r.v. 98 forum sem už několikrát projel, ale nevim proto píšu tento dotaz, kdo nechce pomoct a má jen blbé připomínky ať se prosim zdrží kometů díky Čaute lidi, mám alfu krátce, objevil se mi problém s motorem, začalo to jeden den jako sem se u mnohokrát dočel po nastartování se motor dusí a po pár minutách už vpohodě, dva dny nato jsem se už nerozjel. Trochu popis závady: po zapnutí klíčku se ozívá takový pískot po zhasnutí ikonek na přistrojovce pískot přestane nějakou dobu trvá než se sepnou větráčky, když nastartuju otáčky vyletí nahoru pak rychle klesnou motor se dusí, hned nato zase vyletí nahoru a pak spadnou motor chcípne.(u pojistek nebo co to je nad kuželem vzducháče to jakoby zacvaká) Když sešlapávám plyn nemá to vůbec žádny vliv jako bych naněj vůbec nešlapal. Po vypnutí klíčku se párkrát ozve takové bublání. kontrolka vstřikování se objevila až po tom co jsem zkusil toto: vyčistění váhy vzduchu, jiné svíčky, vyčištění klapky sání. čím by to mohlo ještě být? co jsem se dočetl tak krokový motorek u klapky, lambda? (jak vyndat krokový motorek, kde najdu lambdu?) případně nemáte někdo diagnostiku z vysočiny a byl by ochotný přijet? nemůžu se hnout z garáže
19.22, 6. 10. 2009, odpovědětskopírvali se mi nesmysli z jiného fora do nadpisu a nejde to už změnit sorry
19.25, 6. 10. 2009, odpovědětKontrolka vstřikování ti svítí protože jsi tu váhu vzduchu tim čištěním usmrtil uplně.Lamba je na výfukovým potrubí
19.27, 6. 10. 2009, odpovědětdrobne rady: sice neviem poradit komplet ale ciastkovo mozno. skus odpojit vahu. ak je zla tak auto pojde lespie, ak je vaha dobra, tak auto "pojde" horsie. lambda sa nachadza na vyfukovom potrubi pod autom, mam pocit , ze niekde v prvej tretine...tou by to ale nemalo byt. mozno to bude snimac polohy plyn pedalu. ak si menil sviecky a stale svieti vstrek , tak moze byt porucha vstrekovaca...ale tazko povedat. drzim palce, nech to dobre dopadne:)
19.27, 6. 10. 2009, odpovědětto lama>> váhu sem čistil v den kdy začalo to dusení,ale dusení se nezněilo ani když sem váhu odpojil takže váha podle předpokladu je vpohodě
19.35, 6. 10. 2009, odpovědětHlavně bych v první řadě začal tou diagnostikou..jak už bylo psáno,váhu jsi čištěním usmrtil úplně,proto svítí kontrolka.Odpoj jí a lambdu můžeš taky odpojit a pak uvidíš.Lambda je jeden z těch 3 konektorů na sání na tom černym plastu.Poznáš ho tak,že do něj jako jedinýho vedou 4 dráty.Najdeš je na sání hned u motoru.Nemyslim někde u filtru nebo potrubí,ale přímo u motoru,kousek od dělicí příčky mezi řidičem a motorovym prostorem. Líp ti to nepopíšu:-D
22.21, 6. 10. 2009, odpověděttak dnes sem nato ješte koukal a vstřikování už zase nesvítí tak nevim odpoledne kouknu na tu lambdu. diagnostiku bych rád ale to bych musel někoho sehnat aby přijel ke mě do garáže nemužu se zní hnout :)
7.48, 7. 10. 2009, odpověděttak abych napsal jak to dopadlo byla špinavá škrtící klapka špatně pouštěla vzduch ja ji sice vyčistil ale pořád byly zapsané špatné hodnoty které ji drželi ve špatné poloze před siagnostigu se vyresetovala a už auto šlape jak hodinky. Pro ty co pořád že váha a podobně stou to nemělo nic společnýho :P
11.16, 28. 10. 2009, odpovědět