Ahoj chtěl bych vědět jestli nemá někdo zkušenosti s výměnou ř.j. motoru popřípadě co tato výměna obnáší .mám 1.8 ts a ř.j. asi v háji .dneska jsem byl na diagnostice protože motor běží v nouzovém režimu. bohužel se 3 hodiny pokoušel s ř.j. spojit marně .jedine co mu to načetlo bylo ABS a airbagy .a prej že se po nějaké starší podívaj ale že to pak bude na díl .tak pokud se někdo kdo to dělal najde pište .dík
23.48, 8. 10. 2009, odpovědětNo já ji měnil, na 146ce taky na 1,8 s novou elektronikou, takže byla stejná jako na 156ce. kupoval jsem ji přímo ve fiatu, takže byla nenakodovaná. vymontoval jsem starou, tu jim odnesl oni mi dali asi za 7000,- repasovanou,tu jsem si namontoval vyzkoušel, a pak jsem tam zajel a oni mi ji nakodovali asi za 1000,- Repasovanou jsem bral proto, že byla asi o polovinu levnější než nová origo, ale rozdíl nepoznáš. Samozřejmě ten kód si tam dávat nemusíš, to je jen kvůli imobiliseru.
6.39, 9. 10. 2009, odpověděttakže když koupim od někoho použitou jednotku a v ní bude kod imobilizeru musím do servisu tam ten kod vymažou a nahrajou muj kod z imob. ? takže není potřeba odvrtat z auta imob. a měnit klíče?dík
8.00, 9. 10. 2009, odpovědětNejdriv bych zkusil i na jinou diag protoze to muze byt daignostika na nic a nespoji se.
9.44, 9. 10. 2009, odpovědětale to byl člověk přímo z alfy
10.32, 9. 10. 2009, odpovědětDle mě pokud budeš měnit ř.j. ze staršího auta, asi tam budeš muset z toho auta dát i imobiliser a spínačku, ale to že ti jezdí na nouzovej režim, může spůsobovat hodně věcí. Já to měl s ř.j. jasný, to moje auto bylo vyhořelý v motorové části, ale i tak na nouzový režim nejelo a diag. se s ním normálně spojila. Zkusil bych taky zajet na jinou diagnostiku, než ji budeš měnit.
11.49, 9. 10. 2009, odpovědětok v pondělí zajedu na jinou a dám vědět
12.09, 9. 10. 2009, odpovědětnež budeš měnit řídící jednotku, zkus odpojit autorádio a při odpojeném autorádiu to napíchnout. Už jsem se párkrát setkal s touto chybou. Pokud ani to nepomůže, zkus zajet k někomu, kdo umí s diag dobře a má dobrou diagnostiku. Néé každá diagnostika komunikuje s italama
12.36, 9. 10. 2009, odpovědětmemnil jsem r.j. pokud se na to das budes potrebovat: r.j. + imob (cerna krabicka za pojistkama) + klic se spinackou + kouzek s kablikem (vede do imob) co je na spinace. Nebo odkodovanou r.j. coz je o poznani jednodussi ...
15.29, 9. 10. 2009, odpovědětdík a jenom technicka poznamka .Nema tu někdo odkódovanou ř.j. na 1.8 ts r.t. 2/99 číslo jednotky ted nevím ale zjistim
16.00, 9. 10. 2009, odpovědět