Ciaoo ragazzi , potreboval by som poradit ako najumnejsie a kadial vypustit staru chladiacu zmes z motora. Mam 1.9 JTD 81 KW,2001,Kupil som prafllu UP cervenu bo neviem co tam je teraz ale vyzerato uz nepekne :-(
15.19, 14. 10. 2009, odpovědětodmontuj spodni hadici na chladici...nic vic..
15.27, 14. 10. 2009, odpovědětok diky moc .-) ciaoo
9.10, 15. 10. 2009, odpovědětMezi spodní hadicí od chladiče a chladičem je plastové koleno. To koleno se dá z chladiče vycvaknout, když na něm zespoda zmáčkneš takový plíšek a taháš, ale je to pakárna. K tomu kolenu je hrozně blbej přístup a navíc tam vadí airbox (alespon u 2.5 V6), ten sem musel povolit. Vycvaknout se mi to podařilo ze spoda, s tim že mi vytekla chladička do xichtu. Všechno tudy ale nevyteče nějaký litřík zůstane nejspíš v motoru, takže jestliže se chceš zbavit všeho, budeš to muset několikrát napustit okruh vodou, nastartovat, vypustit. Já jsem ještě měnil těsnění pod termostatem, vše mi trvalo celý den (asi proto že nejsem automechanik).
18.18, 15. 10. 2009, odpovědětOndra dufam ze to odnimatelne koleno tam najdem ak nie tak budem musiet tak ako Ji-ras poradil ale este musim kupit utahovaciu pasku predtym akos sa do toho pustimm .. kazdopadne dakujem aj tebe za radu
16.56, 16. 10. 2009, odpovědět