prosim poradte mi, meni sa v serve olej? ako zistim, ci nahodou nie je zla servo pumpa? ak by bola zla, kolko by to stalo?
8.10, 16. 3. 2007, odpovědětprosim, prosim alfaci, poradte zufalej zene s mojim problemom. je to 1,8 TS lebo sa nechcem obracat na servisakov, lebo kazdy hovori nieco ine... dakujem... :)
10.33, 16. 3. 2007, odpovědětServoolej (specifikace dexron II) je možno vyměnit. Jedná se o červený hydraulický olej. Posilovač nepracuje tak jak má, nebo je nějaký jiný problém? Zkuste mi zavolat na 777786630, podiskutujeme. :-)
10.38, 16. 3. 2007, odpovědětJinak v plánu údržby je uvedena kontrola stavu oleje každých 20 tis.km. O výměně se zde nic neuvádí.
10.43, 16. 3. 2007, odpovědětzabudla som sa ti podakovat... :)
12.42, 16. 3. 2007, odpovědětNa doletí není třeba moc, prodává se v litrovkách, na výměnu kup 2 litry, budou stačit a ještě zůstane.Běžná cena tohoto oleje je kolem cca 150 - 200 Kč, takže pozor na cenové kouzelníky. Na značce nezáleží, hlavně ať je to specifikace DEXRON II. Jsou i novější oleje této specifikace (III, IV) ale ty nepoužívat. Výměna je složitější, je to uzavřený okruh, musí se odpojit hadice na řízení a manuálně (bez nastartovaného motoru) z toho dostat olej ven. Postačí několikrát přetočit kola z jedné krajní polohy do druhé. Poté hadici nasadit zpět a doplnit kapalinu do nádobky. Opět protočit kola mezi krajními polohami a teprve až se hladina ustálí nastartovat. Pokud jste někde z okolí Orlové, můžeme to udělat u mne na dílně.
14.39, 16. 3. 2007, odpovědětA už vidím, Plzeň, tak to s dílnou moc nepomůžu, bohužel. :-)
14.41, 16. 3. 2007, odpovědětMne to robi ine haluze... Ked je studene auto tak servo ide jedna radost aj na mieste... Ale po chvilke ked sa to "zahreje" tak mam pocit ze to ide uz horsie... Dolievat tu kvapalinu asi nema vyznam bo neviem aka je tam znacka.. takze vymenim ju celu a uvidim...
14.40, 28. 6. 2007, odpovědětPokud takhle zlobí servo, tak by to chtělo prověřit pumpu. Když tam olej není, tak to nefunguje vůbec - může to být zavzdušněné apod. ale oprostě to buď funguje=olej tam je a nebo nefunguje = olej tam z různých důvodů neníé a nebo je závada v něčem jiném...jinak s olejem v servu to je tak, že má prostě určitou trvanlivost garantovanou výrobcem a proto se v servisních plánech objevuje interval výměny, kvůlivá garanci, ale prakticky jsem ještě až na jednu ojedinělou výjimku neviděl měnit tuto náplň...
15.12, 28. 6. 2007, odpovědět