Zdravím, v létě jsem koupil Alfu 156 2.0TS Selespeed 1999, najeto 136k, a už od prvních chvil se občas stávalo, že mi převodovka v 'City' režimu občas při přeřazování nechávala vyhozenej neutrál, a bylo potřeba rychlost zařadit manuálně - moc jsem to neřešil, nestávalo se to totiž tak často, a návštěvu servisu doteď odkládal. Časem se k tomu přidalo trhání motoru při zařazený jedničce a dvojce, přičemž na trojku už to jede plynule (že by vstřikování?) - děje se to hlavně při studeným motoru, a popojíždět s tím po měste v kolonách je docela otrava :) Nicméně... Dneska jsem zastavil na křižovatce, chvíli stojím, načež se chci rozjet, a auto vůbec nereaguje na plyn - současně svítí kontolka oleje, baterky a vstřikování - vypnul jsem motor a znova nastartoval, kontrolky zhasly a já se normálně rozjel, ovšem při přeřazování okamžitě vylítnou otáčky až někam k sedmi tisícům. Dělo se to po celou cestu a na všechny rychlostní stupně. Servis už bude asi nezbytnej, ale nemá někdo tušení, v čem by asi tak mohl bejt problém? Předem děkuju za každou radu :)
10.33, 26. 10. 2009, odpovědět