Ahojte Uz to niekde myslim bolo popisane ale neviem ako to mam hladat, takze sa vopred ospravedlnujem ako to bolo spomenute uz niekde Na moje AR 156 2.0 TS sa raz za cas objavuje problem ze ked jazdim a nasledne niekde stojim s vyradenou rychlostou tak najprv klesnu otacky na nomalnych 900 otaciek, ale nasledne zacne kolisanie do hlavne nizsich otacok a tam to beha hore dole v tom cervenom poli, je aj citit nejake pohyby(tlaky) v motore, nasledne ale ked pridam(je jedno ci zaradena alebo vyradena rychlost) tak auto ide normal takisto aj jazda akceleracia ako ma byt. takisto sa tento problem nevyskytuje pri nastartovani a ani pri kazdom stati. Dnes napr na semaforoch skakalo o 5 minut neskor pred domom som zaparakoval a nic.... PS: Neviem ci je suvis, ale na aute je odideny termostat a teplota je na cca lavej priecke(tusim 75 'C) ten je uz objednany a bude nasledne vymeneny Za kazdu radu budem vdacny MATIO
20.09, 4. 11. 2009, odpověděthttp://www.alfa156.cz/technika/kolisani-otacek-volnobehu
20.12, 4. 11. 2009, odpovědětTahalo sa to asi 4 roky čas čo ju mam.Kupil som ju zánovnu z Talianska.Mala najazdene 53000 kn a iba jednu chybu- kolisali jej otačky.Pomenil som kade čo vždy ked som našiel niečo na fore tak som to vyskušal.No nič nepomahalo .Klapku som čistil každu chvilu potom reset a nastavenie klapky.No stale nič.Spotrebe podla manualu,emisie OK,štartovanie OK.Akceleracia bola do 3000 ot.taka zvlaštna ,zdalo sa mi že je v poslednej dobe troška leniva.Zavada sa prejavovala takto .Otačky padali no nemalo to logiku.Raz padali pri vyradeni rychlosti inokedy pri dojazde na križovatku.Padali mi aj vtedy ked zacalo pršat.Zmanželkou sme sa smialy že ta alfa predpoveda počasie .Myslel som potom či to nebude VAHA vzduch,no nebola.A ani LAMBDA sonda.Sučiastky čo suvisia z kvalitou nasavaneho vzduchu.A tak sme zas nejaky ten rok jazdili.Vadilo aj počet zapnutych spotrebičov.Ked som všetko vypol tak sa otačky ustalili. Zaujmave že pri resete RJ a pri naslednej 15 min -vom behu na prazdno boli otačky 10 min ok. ale potom klesaly na asi 500-600 ot v pravidelnych intervaloch no nie vždy .Reset som prevadzal vždy ked ma to už hnevalo.Pri stlačeni plyn. pedalu asi na 2000 ot.a zafixovani pedalu sa otačky nevedeli udržat na rovnakej urovi. Potvrdil, mi to aj znamy na emis.kontrole.Otačky padali na 500 až na 1300 aj pri zapnuti ventil.chlediča.Hladal som teda chybu v dobijani .No aj to bolo OK.Všimol som si že kolisanie sa viac prejavuje ked je motor MAXIMALNE zohriaty.Pokial sa len motor zahrieval dalo sa to vydržat, bolo to len nepatrne kolisanie a myslel som si veď je to ALFA a tie to robia.Potom som na to prišiel.Suvisi TO s TEPLOTOU.. Tak so vymenil snimač teploty chladiacej kapalina za 16 ečiek a alfa prestala s kolisanim otačiek.Teraz drži či je zohriata alebo studena zlepšila sa akceleracia do tych 3000 ot.Nevadi či ide klima alebo servo je na max.-proste drži.Už je to mesiac. Spotreba OK.Akceleracia OK. Štartovanie OK.To čidlo teploty hlasilo RJ zle udaje a to sposobovalo kolisanie.U ALF sa teplote meria-vyhodnocuje inač ako u ostatnych aut.Vyskušajte to všetci čo mate s tym problem.Ja som začal s vylučovacou metodou od najlacnejšiej sučiastky ktora by s kolis.otač.mohla suvisiet. CUORE SPORTIVO
12.51, 30. 9. 2010, odpovědětdakujem kamarat sa na to cez vikend pozrie. Pre istotu sa ale spytam, v clanku neni nikde spomenute to vrcanie(tlakovanie) motoru pri skakani otacok, moze to nieco extra znamenat ci to je ono? Pytam sa len preto, lebo mam zajtra absolvovat trocha dlhsiu trasu, a ci mam ocakavat nejaky problem alebo tak Dik
0.39, 6. 11. 2009, odpovědětnemusis cakat ziadne komplikacie..mne to auto uz robi cca pol roka, uz som vymenil aj tesnenie pod hlavou z ktoreho pretekal olej na prvu sviecku a odvadzal iskru takze islo len na tri valce a tie sa snazili dobehnut silu vsetkých styroch a tak otacky si robili co chceli....dalej som precistil krokový motorcek potom mi to nerobilo ale zasa zacalo tak budem musiet zasa tu sviecku kuknut ale to az ked budem olej menit co je coskoro.....je to podla mna u alf uplne bezna vec..nic strasne.....da sa toho zbavit lahko akurat to trosicku viac zere ale nic inak a urcite sa to viacej opotrebuváva ale najvaic ma sere ze kazdy kto stoji vedla môjho nastartovaneho auta stoji tak si to vsimne a pyta sa ma co s tym mam a vysvetloval som to uz tolkým ludom ze uz ma to ani nebavi...
0.55, 6. 11. 2009, odpovědětDakujem za rady, absolvoval som cca 600 km auto zvladlo, Naskytol sa trocha podobny problem aj pri jazde, v podstate ked som v podstate nepridaval tak motor robil podobne veci, par krat sa aj stalo ze pri zaradenej rychlosti skratka pri pridani plynu vybehli otacky ale vykon nikde(ako s vyradenou rychlostou). Paradoxne sa tieto problemy vyskytovali len ked pri stati kolisali otacky(mechanik mi odporucil vyskusat zastavit a pozriet otacky) takze snad(dufam) ze to bude zajtra vyriesene precistenim škrtiacej klapky/krokovym motorcekom
18.14, 7. 11. 2009, odpovědětchcem sa opytat toto plati aj pri dieselu??ked nastartujem studeny motor behaju mi otacky asi ma 600 ot nie??tak zo 600 do skoro 700 nieje to vela ale patrilo by sa to urobit.. potom mi to uz nerobi..dik
5.53, 6. 11. 2009, odpovědětDakujem za rady, absolvoval som cca 600 km auto zvladlo, Naskytol sa trocha podobny problem aj pri jazde, v podstate ked som v podstate nepridaval tak motor robil podobne veci, par krat sa aj stalo ze pri zaradenej rychlosti skratka pri pridani plynu vybehli otacky ale vykon nikde(ako s vyradenou rychlostou). Paradoxne sa tieto problemy vyskytovali len ked pri stati kolisali otacky(mechanik mi odporucil vyskusat zastavit a pozriet otacky) takze snad(dufam) ze to bude zajtra vyriesene precistenim škrtiacej klapky/krokovym motorcekom
18.14, 7. 11. 2009, odpovědětTakze dnes to bolo kuknete klapka je cistucka... vyzera to teda na krokovy motorcek :-/ Viac sa uvidi na diagnositike... PS: kolko stoji cca krokovy motorcek? Dik
15.04, 8. 11. 2009, odpovědětnová asi 513 EUR
13.04, 30. 9. 2010, odpovědětTO BYLA SORRY ŠKRTÍCÍ KLAPKA
13.05, 30. 9. 2010, odpovědětzdravim mam 156 1.9jtd 77kw a tiez mam takyto dost podobny problem,stava sa mi toto:ak idem s vyradenou rychlostou(neutral)ze sa chcem len dokotulat na krizovatku alebo obcas aj ked proste len stojim na mieste s nastartovanym motorom,alebo niekedy aj po nastartovani ked sa chcem pohnut tak mi to proste surovo ZDOCHNE, ked sa mi to stane pocas jazdy na neutral tak len zaradim rychlost,motor naskoci a idem dalej, no niekedy ked zhasne po nastartovani,tak znovu nastartujem a zhasne znovu,niekedy aj ked len nastartujem tak hned zdochne. chcem sa teda spytat co sa autu nepaci? snimac otacok? dakujem moc za rady
11.54, 18. 9. 2012, odpovědět