caute, chcel by som vas poprosit o radu.. po geometrii mam nevycentrovany volant tak by som sa chcel spytat ci neviete ako ho vycentrovat.. mechanik myslim povoloval nejaky srob pri kolese spolujazdca ale ako som tam pozeral nic co by mohlo problem vyriesit som nenasiel.. ak sa najde nejaky dobrak co poradi vopred mu dakujem.. ak nie aj tak.. kopec veci ste mi uz pomohli vyriesit a vyjasnit. vdaka VAM vsetkym;)
7.04, 5. 11. 2009, odpovědětKed je dobre spravena geometria musi byt volant v poriadku, ked nie tak je to niekde narazene. Pred geometriou si mal volant v poriadku? Nemal si volant demontovany?
7.11, 5. 11. 2009, odpovědětPři geometrii ti špatně zafixovali volant,takže při seřizování na axiálních táhlách se ti volant pohnul a proto ti teď nesedí.Zajeď si tam znova a ať ti geometrii udělají znovu.
7.20, 5. 11. 2009, odpovědětJestli máš 2002 a novější, tak hlavně nepřesazuj volant na tom tisícihranu. V servisu jsme se o to pokoušeli, posunuli ho o zub aby byl rovnější a pak zkolabovala řídící jednotka, resp. začala házet mraky chyb jako nefunkční ASR, EBD, VDC, ABS apod. -> jedině znova na geometrii.
9.39, 5. 11. 2009, odpovědětv tom problem nebude.. mechanik mi po geometrii necentroval volant preto ze si nebol isty ci ju (geometriu) nastavil spravne (volal do alfa servisu po hodnoty). mal som si sledovat dezen ci sa to neodzrkadluje na nom a ked to bude ok mal som dobehnut a nastavil by mi aj volant.. kedze teraz je uz geometira v poriadku ale mechanik je neschopny obetovat mi 5 minut casu rozhodol som sa ze si to spravym sam.. ako vravim, predtym mi centroval volan tak ze na naprave pri sedadle spolujazdca povolil nejaky srob no neviem aky cize si s tym neviem rady
8.31, 7. 11. 2009, odpovědětozaj, este ze red geometriou som mal volant vporiadku ale upravoval geometriu lebo mu nesedela podla alfa hodnot.. po upraveni geometrie mi samozrejme vycentroval aj volant.. po case som si vsimol ze mi derie prednee pneu tak som za nim skocil znovu, zavolal do alfa servisu a tam mu povedali ze ma dat ine hodnoty ako je uvedene v prirucke.. tie nastavil ale volant uz necentroval lebo nevedel ako sa to odzrkadli na pneumatikaach.. vsteko je uz ok, len ten volant treba nastavit:/ ..jo, a maam sw 2001 rocnik
8.34, 7. 11. 2009, odpovědětMělo by toreticky stačit na jedný straně přitáhnout řídící čep na táhle a na druhé o to samé (stejný počet závitů) povolit, nejjednodušší způsob, a nehne to s geometrií
14.43, 7. 11. 2009, odpovědětzajeď si do barumky kde mají laserovou geometrii (i s hodnotama na většinu aut) a tam ti to za 800 kč seřídí a budeš to mít v pohodě a nebudeš muset rešit takový blbosti jako sledovat, jestli se ti nesjíždí gumy atd. tím, že si to na táhlech budeš seřizovat sám tu geometrii stejně rozhodíš.
16.11, 7. 11. 2009, odpovědětřeknu ti to asi takhle... k tomuto člověku bych si auto na geometrii už nedal. Zafixovat volant a mít správné hodnoty je základ, bez toho to nejde
17.51, 7. 11. 2009, odpovědětSouhlasím s Folim, nech si geometrii udělat jinde, přece nebudeš jezdit a zkoumat,jestli si blbě sjíždíš gumy,aby jsi zjistil,jestli se někomu povedla geometrie nebo ne. já platím za geo 300kč a je měřená laserem. jinak volant mám taky trošku nakřivo,ale neřeším to,mně to dělají vůle v přední nápravě a naražené rameno, auto mi nikam netáhne ani se mi nesjíždí gumy.
11.14, 10. 11. 2009, odpovědět