Zdravím Vás, Z motoru se mi ozývá dosti hlasité pískání po celou dobu jízdy, se zvyšujícími se otáčkami sílí. Stříkl jsem silikonový sprej na pomocný řemen na pohon alternátoru, serva, klimatizace a pískání na pár vteřin ustalo a pak zase začalo úplně stejně. Nevíte z Vašich zkušeností, zda by to vyřešila pouze výměna řemene anebo to způsobuje třeba některá kladka, která třeba řemen někam tlačí...?? Co vlastně způsobuje ten zvuk, prokluzování řemene? A ješte jedna otázka: je těžké ho vyměnit? Zvládnu to sám? A připadně kolik času odhadem stráví automechanik jeho výměnou? (aby mě neobrali:-) ) Odpovíte-li mi někdo, budu Vám vděčný
22.13, 2. 12. 2009, odpověděteste ho preventivne namaz tvrdym mydlom, stary recept
23.47, 2. 12. 2009, odpovědětpo nastříkání silikonovým sprejem po chvíli začne zas, a tím mýdlem jsem nechal motor běžet 5 minut a bylo ticho, neměl jsem čas... uvidím zítra. Zabralo namazání spodní strany... kam jsem se dostal. A víte někdo proč to vlastně píská???
17.34, 3. 12. 2009, odpovědětPíská to protože je opotřebovaný
17.48, 3. 12. 2009, odpovědětnedavno som riesil tento problem. chvilu som frcal vdaka striekaniu silikonu ale to je len docasne, remen treba vymenit, cena cca 24eur, pri vymene je fajn cele auto zdvihnut, odmontovat plastovy kryt medzi kolesom a klinovym remenom klucom povolit napinaciu kladku, zhodit stary remen a nahodit novy remen. ja ked som daval novy remen potreboval som pomoct z nahodenim pretoze novy tam siel tazko - nebol taky vytahany. cuore sportivo
17.56, 3. 12. 2009, odpovědětNazdar, vymena toho remena trva asi 30 sekund a pokial nie si klavy tak by si to mal zvladnut. Staci 15-kou klucom trocha napnut napinaciu kladku, tak das dolu stary a naspat novy
18.29, 3. 12. 2009, odpovědětDíky za odpovědi!
5.19, 4. 12. 2009, odpovědětJeště se zeptám, je nutné při výměně celé auto zvednout? Bohužel nemám k dispozici zvedák. Levej nejsem tak si myslím, že to zvládnu, ale dostanu se tam bez toho, aby celé auto bylo nahoře? Mám 2.4 JTD SW r.v. 2001. Pískání neutichne ani po zahřátí a mýdlo a sil. sprej zaberou jen na pár vteřin. Pískání se zesílilo po tom, co jsem nechal udělat rozvody.... A kdyby to nebyl řemen, která kladka to dělá nejčastěji? Víte někdo? Ten zvuk mi na pískání řemenu moc nesedí, ale když ztichne po nastříkání....? Hlavně nepište ať vyměním všechno, nemam peníze, abych měnil všechny kladky a řemen:-).
15.16, 5. 12. 2009, odpovědět