Nazdarek.prosim o radu. Koupil jsem Alficku a uz to jsou 3 roky.byl tam olej Castrol 10w40 a tedka jsem tad dal Total 9000 5w40 mam na nej nalitany asi 8000 a zatim pohoda a myslim si,ze je kvalitni.mam ho tam davat furt,nebo doporucite neco jineho? diky
16.58, 5. 12. 2009, odpovědětJakou maš motorizaci?benzín,nafta?podle toho co píšeš se moc poznat nedá!
18.14, 5. 12. 2009, odpovědětJá mám 1.8TS a mel sem tam selini 10w60
19.05, 5. 12. 2009, odpovědětmam 2.0 TS
13.37, 6. 12. 2009, odpovědětjedine selenii jinak ten motor znicis
9.14, 7. 12. 2009, odpovědětKokotina.Spíš napište popravdě kolik motorů už selenia zničila!!
16.22, 7. 12. 2009, odpovědětts ma sve specificke vule v motoru a na to byla selenia obzvlas konstruovana aby tyhle vule zamezila dej tam olej ktery tam nema byt a ty vule casem znicis a s tim jde srat i motor a tady pises kolik motoru znicila selenia auta nici pouze jedna polozka a ta se nachazi mezi volantem a sedackou a nevim lidi si mysli ze selenia ten motor nici nebo co to tu rias ale pravda je ze nejaky baraz doveze auto stoci kilometry a dolijou obycejnou polosintetiku protoze pro by tam lili drahej olej nez se ten motor znici tak je davno po zaruce ktera vlastne ani v barazech neni lidem z barazu se neda verit ani slovo a ty nepoznas co je tam za olej nalitej. jen bych rad kdyby ste si uvedomili ze ti lidi co to konstruovali vi proc k tomu udelali selenii taaky sem konstrukter
14.12, 8. 12. 2009, odpovědětmuj...1.8 TS 106kw
20.00, 17. 9. 2010, odpovědětmuj:D
20.00, 17. 9. 2010, odpovědětPrávě že na Selenii odcházej motory, nikdy ne SELENIA!
20.06, 8. 12. 2009, odpovědětCo to plácáš za ptákoviny? Jestliže výrobce v servisním manuálu říká že Selenii tak na ní nemůžou odcházet motory. A nebo můžou, pokud je řidič dobytek a nechá to tam do konzistence mazutu.
20.52, 8. 12. 2009, odpovědětmůžou, motory neodcházejí proto, že je v ních selenia místo castrolu, ale proto, že je tam toho oleje málo, když ho tam bude pořád dostatek, tak je to úplně jedno jaká značka.
20.59, 8. 12. 2009, odpovědětvy jste lidi fakt uplne blbi, ale co uz lite tam castrol nebo co chcete nastesti to neni me auto
8.13, 9. 12. 2009, odpovědětna znacke nezalezi. ked ma selenia 10w60, a castrol 10w60 tak je to v pohode. to urcuje najnizsiu teplotu a druhe cislo hustotu a tym viskozitu. do sportovych vysokoobratkovych motorov je lepsie hustejsi olej (nie do japoncov- to su presne motory urcene pre riedke oleje) a dolezite su hlavne tie pismenka SL/CF a podobne. to je pre benzin a pre diesel. cim vyssie pismeno, tym lepsi olej. ked rovnakym testom SL CF presla napr. Slenia aj Castrol, tak maju rovnake vlastnosti. do alfy nedavajte nikdy 5w30!!! moc kvalitny a riedky olej. zadre sa motor. husty olej tvori na stenach film, ktory zabranuje zadretiu!!!
16.00, 12. 12. 2009, odpověděttakže už mě to začíná rozesmívat : )) největší TUPCI jsou ty kteří říkají lijte tam jen SELENII že je to psane v manuálu ale asi neumíte číst. Takže prpo ty co to nechápou nebo spíš nechtějí chápat zd eje uryvek z manuálu: Pokud nemáte k dispozici olej doporučené značky můžete použít olej jiného renomovaného výrobce po dobu odpovídající jeho klasifikaci a viskozitě vtom případě se musí olej měnit po ujetí 10 000km u selenie je to 20 000km čiže nikde neni napsáno že selenia j jediným olejem se kterým alfa jede. Selenia je preferovaná kvuli spolupráci mezi značkou alfa romeo a selenia. KDyby alfa romeo spolupracovala třeba s castrolem tak v manuálu bude doporučená značka castrol. jediný podle čeho se musíte řídit při výběru oleje je specifikace SAE, ACEA, API každý výrobce si pak do oleje přimýchává různé doplňky např. dlouhá životnost oleje, zabranovani usazeninam a podobně. takže neřeště už jak dementi kterou značku oleje to je jako bych v obchodu si chodil kupovat rohlíky jenom od jedné pekárny že ostatní jsou špatné přitom každá peče ze stejné mouky
17.18, 12. 12. 2009, odpovědětTo gondal: samozřejmě máte pravdu, Selenii jsem uvedl proto,že spousta lidí vybírá olej podle viskozního čísla a specifikace mu nic neříkají. A pokud se v tom nevyznají při aplikaci Selenie chybu neudělají. Proto. A to ovšem neznamená že si můžeteotvírat hubu a nazývat zde lidi -tupci , omezenci a podobně. Asi etika a slušné vychování šlo poněkud mimo Vás. Spíš než urážky by bylo vhodnější uvést např. link na kvalitní recenze olejů nebo diskuzní téma. To pro ty , kteří neumí používat Google.
17.31, 12. 12. 2009, odpověděttak to teda pardón že jsem se vís dotkl ale já pouze reagoval vaší mluvou viz citace: Co to plácáš za ptákoviny? Jestliže výrobce v servisním manuálu říká že Selenii tak na ní nemůžou odcházet motory. A nebo můžou, pokud je řidič dobytek a nechá to tam do konzistence mazutu. takže se prvně klidněte sám nicméně skoro všechny značky olejů používají skoro to samé a pokud člověk tomu nerozumí tak se stejně optá odborníka který mu poradí ale je nesmyslné vhazovat jen jednu značku pak jsou lidé uváděny v omyl a dostávají se do koloběhu smluv mezi značkou výrobce aut a značkou výrobce oleje. já jsem třeba taky laik o olejích toho moc nevim ale rozhodně nebudu preferovat jen jednu značku když vim že ostatní nejsou špatné
18.08, 12. 12. 2009, odpovědětještě edit nemyslel jsem to přímo vám ale tak všobecně neb tu je takovýchto témat a příspěvků mraky
18.09, 12. 12. 2009, odpovědětahoj ja so mal castrol 10w40 a vymenil som to za Shell10w40,ked som pracoval v Seate videl som co robi Castrol s motormy,ale ked som robil v opli,tak tam som take nikdy nevidel a robil som tam 3 roky takze ja doverujem Shell
0.31, 13. 9. 2010, odpovědětzvlastni... uz asi 100tis km jezdim na Texaco 10W40 a nemel jsem jediny problem s Twinsparkem. Menim pouze pravidelne po 10tkm. Pritom tento olej ma s doporucenym stejnou pouze viskozitu. Kdyby byla pravda to co tu nekteri omilaji porad dokolecka, tj pouze Selenii, pouze stejny specifikace atd, tak proc uz ten motor neni davno vybitej na klice?? Na tachu je ted neco pres 170 tisic... Proste dnesni oleje jsou vpodstate stejny. Pokud nekoupite nejakej opravdu noname na trznici, tak s pravidelnou vymenou a spravnou viskozitou se da jezdit dle meho skoro na kazdy znackovy olej.
1.37, 13. 9. 2010, odpovědět5W 40 jedine presiel som nan po 10W40 a mal som kludnejsi start tichsi chod a pod a bey problemov olej menim kaydy rok a to nabeham rocne cca 15 000 km len odporucam
21.52, 13. 9. 2010, odpověděthošani, pro výrobce olejů je prioritou splnění norem...a ty jsou dvě. SAE + API, pokud bude obojí stejné, není problém olej zaměnit! Vůle nevůle, to není kolovrátek:-)
15.56, 22. 9. 2010, odpovědětZdravim.Mam AR 156 1,9JTD , 77kw-105 koni,rocnik 1999.aky olej tam mam dat?10w40? Polosintetyku alebo plnu sintetyku Alebo aky?Dakujem
23.52, 24. 8. 2015, odpovědět