teraz ráno cestou do práce samozrejme v rannej špičke a daždi TO zrazu začalo vynechávať až to nakoniec úplne chcíplo. Zostal som stáť v strese na kraji cesty. Asi 5 márnych pokusov o naštartovanie. Javilo sa to ako bez paliva ale nafty mám dosť. Poštrachal som a podotláčal nejaké relátka pred bateriou a naskočilo ako nové (chvalabohu).Prosím len radu čo to mohlo byť-nechcel by som to už zažiť. Je to AR 156 1.9 JTD - dík
7.09, 8. 12. 2009, odpovědětVšudepřítomná VLHKOST
17.06, 8. 12. 2009, odpověděttakto to začalo aj mne.Ďalej chcípanie bolo častejšie a častejšie až to už nechcelo skoro vôbec naštartovať.Bol som v troch značkových servisoch na diagnostike.Diagnostikovali poruchu 1.vstrekovača,vzduchovej váhy,snímača tlaku nafty,EGR ventíla,snímača teploty vzduchu,snímača koherencie signálu fáze a otáčok,nie všade rovnako.Všetko chceli meniť.Nesúhlasil som a dobre som urobil, asi by som sa nedoplatil. Doma v garáži som neskôr zistil po odpojení hadičky nafty pred palivovým filtrom, ktorý som predtým vymenil čo taktiež nepomohlo, že čerpadlo tlačí nie čistú kvapalinu ale plynokvapalinovú zmes. Závada bola v upchatom vnútornom filtri čerpadla nafty z nádrže. Po odstránení tejto závady už ani raz nebolo štartovanie neúspešné, prestalo auto cukať za jazdy a samozrejme za jazdy nezdochol motor.Aby som nezabudol, počas práce s čerpadlom som súčasne dôkladne vystriekal s kontoxom absolutne všetky spoje súvisiace s činnosťou motora.
19.20, 8. 12. 2009, odpovědětAby to bolo komplet ide taktiež o AR156 1,9 JTD.
19.26, 8. 12. 2009, odpovědět...toto vyzerá celkom rozumne - javilo sa to totiž úplne tak ako ked dojde palivo - párkrát vynechalo až celkom zdochlo. Od včera rána to ale chválabohu už neurobilo - dokonca ani raz necuklo ani nič podobné. Vnútorný filter myslíš sitko v nádrži kde býva aj plavák ? a dík za odpoved
7.35, 9. 12. 2009, odpovědětešte ma napadlo - pod sedadlom vodiča je taký nejaký núdzový spínač pre prerušenie paliva v prípade havárie a tie vraj niekdy môžu zblbnúť - vie niekto ako to funguje ?
9.31, 9. 12. 2009, odpovědět..celý agregát-čerpadlo nafty z palivovej nádrže sa skladá zo samotného čerpadielka inštalovaného do plastového obalu majúceho tvar zhora odrezanej cca 1,5 l plast. fľaše.Obal oddeľuje čerpadlo od ostatnej nafty v nádrži.Filter je umiestnený na tomto obale úplne dolu, inak sa nafta z nádrže k čerpadlu nedostane.Ak sa pripchá, čerpadlo napred vysaje naftu z plastového obalu a keďže nestačí nafta pritekať z nádrže, prisáva si vzduch z hornej časti nádrže.Prebytočná nafta z railu a palivového filtra sa vracia nie do priestoru čerpadla teda do vnútra obalu ale do nádrže. Túto chybu žiadna diagnostika neodhalí-myslím nie fyzickú ale tú čo používaju zn. servise, elektronickú.Aspoň mne to nezistili. Spomínaný bezp. ventíl pod sedadlom vodiča funguje tak , že ak čerpadlo čerpá naftu do beztlakového priestoru po vyčerpaní cca 2 l nafty automaticky vypne čerpadlo v nádrži. Ventíl je odblokovaný po zatlačení na gumenné púzdro zhora,malá vyvýšenina.Pri odblokovávaní to trochu pukne alebo cvakne?
13.06, 9. 12. 2009, odpovědětDakujem za naozaj fundovanú a vyčerpávajúcu odpoved - ak by sa mi to náhodou ešte raz zopakovalo, určite to celé prejdem.......mne ten motor naskočil ked som podotláčal relé pred batériou ale je možné, že to bola aj náhoda a stihlo si to za ten čas natiahnúť nejakú tú naftu....
13.36, 9. 12. 2009, odpověděttakto nejako ma vyzerat jednoducha odpoved k veci. vsetka cest.
18.16, 9. 12. 2009, odpovědět