Zdravim pani..mam dotaz doporucili mi davat technicky petrolej do nafty hlavne na zimu,vraj dobre cisti a nafta nezamrza a nie je skodlivy na common rail ziadnym sposobom..uz som to raz skusil,nic nepocitujem,co vy na to?? Thanx :)
20.09, 11. 12. 2009, odpovědětUz tu bolo ,aj olej , ale je to tvoje auto !!! Tak to radsej ,uz fakt oficialne aditivum!!!
22.10, 11. 12. 2009, odpovědětronsoc:diky,dam aj to "super diesel additiv" :) biela plechovica,vraj naj na trhu..petrolej neni olej tech.petrolej cisti...no jednoznacne mi nikto neodporuci,to sa dalo cakat
2.46, 12. 12. 2009, odpovědětNikto ti s urcitostou nepovie ci to je pre motor dobre. Porucha sposobena takymto aditivom sa moze prejavit aj po 50 tis km. Ja som zastanca beznych aditiv co s apredavaju. Momentalne zhanam VIF.
9.04, 12. 12. 2009, odpovědětautickar:Dik a nevies mi povedat aky ma byt olej u alfackeho dieselu?? pal.PC mi ukazuje este 14900 km a olej mam jak uhel pomaly :)) neviem ci je to u turbodiesela normalne,doteraz som mal iba benzin..alebo neviem ci to vlasten nie je uz 14900 km prejdenych-bolo tam nieco schedule-planovana udrzba,takze myslim skor este 14900 km do udrzby..
9.44, 12. 12. 2009, odpovědětJá jsem nikdy s aditivama neexperimentoval, dej jí naftu od benziny (v ČR je nejkvalitnější) a jezdi, co se týče oleje, divím se, že jsi ho nevyměnil hned po koupi, já to udělal hned, nikdy nevíš, kdy byl měněn a co tam bylo... patří tam selenia wr diesel 5w40, okolo 5l, u nafty nový olej zčerná hned po prvním projetí...palubák píše za jak dlouho má být olej vyměněn, jinak až ho vyměníš, tak palubák vynuluješ stiskem plus a minus na 2sekundy, v menu , servis...
11.31, 12. 12. 2009, odpovědětLukyn: no mam servisne papire a tma je tak cca 6 000 km dozadu vymena oleje Selenia WR 5W40,tak to by aj s PC sedelo...Len preco taky cierny jak uhel mi neslo do hlavy,ale potom to bude v poriadku,ked vravis ze u diesela je to normalne..
13.53, 12. 12. 2009, odpovědětTo olej pouze plní svoji funkci,že na sebe váže ten bordel.Určitě kdyby jsis zaplatil rozbor,tak by ti řekli,že mazací vlastnosti oleje jsou OK.
17.25, 12. 12. 2009, odpovědětAutickar: keby som to auto kupil na SVK,tak urcite olej bez vahania hned vymenim :D Ale hento viem tak na 95% ze bol vymeneny,ved to malo pravidelny servis kazde 3 mesiace..v DE sa nesetri a ja mu verim,myslim ze by nesalil s takouto hovadinou..
10.21, 13. 12. 2009, odpovědětV DE sa nesetri? kde to zijes. Tak isto ako na slovensku, tam obycajny ludia prezivaju. Jedna vec je ze auta su servisovane v servisoch, ale druha vec je ta ze pokial je s autom spokojny a nepyta si moc penazi, tak si ho necha. Ked som tam chodil na skolenia, aj ti najvyssi chujovia co brali plat 5000E mesacne, mali stare auta. Jeden co som sa unho skolil, mal stareho Eckoveho 10rocneho medaka V8 alebo V10. Som sa hu pytal preco nevymeni za noveho. On to povedal jednoducho, nekazi sa, nepyta peniaze, tak si ho necha. Minimum ludi Predava auto po 3och rokov len tak s 80tis km. Povecsinou je auto predavane z dovodu buracky, kde ho pazar opravil, alebo to auto ma o dalsich 200tis km. viac realnych a zacina si pytat peniaze... Poznam ludi co vozia auta. Aj 3oj rocne je problem doviest. Moj mechanik si doviezol pred rokom P307 hdi s chybou motora. Jedine slusnejsie auto co malo za 3 roky pod 100tis km a nebolo burane. Inak bezne km na tych motoroch na tie 3 roky boli cez 200tis km a z vnutra boli tie auta zodrate... Kolega v nemecku je servisak, ma 3 decka. firma mu preplaca najazdene km a opotrebenie auta ked pouziva svoje auto. Kupil noveho megana kombi 1.5dci. za pol roka mal na nom 48tis km. Ma ho na 3 roky leasing. skonci mu, auto preda a kupy druhe. atd...
10.40, 13. 12. 2009, odpovědětAutickar:no vsade sa setri,niekde menej,niekde viac..ale ak sa to da napisat na firmu,preco nie servis za cca 600 eur kazde tri mesiace..ked som videl tie faktury,mal som dost..a to iba bezne ukony,bolo kvalitne o to starane..k majitelovi sa nevyjadrujem,ten nemusi riesit veci ako my ze napr.zhana lacnejsi olej ako sa len da a este si ho vymeni sam :)
16.14, 13. 12. 2009, odpovědětSi mozes gratulovat... Cele nemecko bude zachvilu zamorene daciami. Loganu neverili, ale sandero je ina rec. denne pribudali na ulici... Mam auto z rakuska po babe. auto krasne zachovale, skla doskrabane co bolo furt v umyvarke. interier ako novy. ale ten servis co davala motoru bol otras. geometria, ani vymena oleja jej nic nehovorili, az kym nepridrela turbo.
18.41, 13. 12. 2009, odpovědět