Ahoj Srdečně Vás všechny zdravím a prosím o Váš názor na tento seznam nutných oprav mého vozu. Je to AR 156 1.8 TS r.v.99 (Kolik to může stát a jestli to má smysl opravovat) Já zatím nevím jestli se mám smát, nebo brečet. Horní přední ramena (výměna) Tyčky stabilizátoru (4x) (kontrola popř. výměna) Brzdové kotouče přední (výměna) Brzdová kapalina (výměna) Brzdové destičky (4x) (výměna) Krokový motorek (výměna - závada zjištěna na Diag.) Lambda sonda (výměna - závada zjištěna na Diag.) Geometrie (nutná) Klimatizace (kontrola + naplnit) Napínací kladka klínového řemenu (kontrola - bzučí, popř. výměna) Výfuk (kontrola) Koncový tlumič výfuku (výměna) Rozvody (kontrola - možnost špatného nastavení po předchozí opravě) Dol. přední ramena (kontrola popř. výměna) Zadní náprava (kontrola) Tlumiče (4x) (kontrola) Palubka (rozsvítit - nesvítí cca 4 budíky) Únik vody z chladiče (zjistit závadu + oprava) PP Mlhovka (správně usadit) Chladící kapalina na zimu (po zjištění úniku vody vyměnit) Závěrečná kontrola motoru (do kompletu - diag.)
20.07, 14. 12. 2009, odpovědětco ja viem, vacsina toho co si popisal je spotrebny material. Najprv by som siel do rozvodov, kladiek a brzd + tesnost chladiacej sustavy, prednu napravu vymenit komponenty + geometria a takto postupne ten zvysok. Klimu ti v zime netreba. Ak si to doteraz zanedbaval tak ti to prasklo vsetko naraz... nemozes sa cudovat
20.13, 14. 12. 2009, odpovědětJa bejt tebou , tak to hned prodam , jestli se ti na to nekdo chytne , myslim že bys do toho nasipal tak 30 000 Kč . A když ho budeš prodavat tak vic jak 50 000 kč za ni nedostaneš , to je strop :-(
20.23, 14. 12. 2009, odpovědětNic extra to nieje. Bezne veci ktore treba vymenit po kupe jazdenky, hlavne tie podvozky byvaju rozbite. Este by som tam dopisal vymenu sviecok a zapalovacich kablov a MAF. Predpokladam ze ked majitel nemenil lambda sondu tak tie veci budu mat dost. Take sprostosti ako vymena ziarovek v budiku to je viacmenej o praci. Tak od 1-2 hodin podla toho jak si sikovny. Ja sam som toto vsetko na alfe menil a myslim ze material nevysiel na viac nez 20 000sk. Vsetko sa da lacno kupit na ebay. Problem moze byt praca ak nemas znameho mechanika, v servise ta oberu o strasne prachy.
0.27, 15. 12. 2009, odpovědětjo a v tych 20tis tam uz boli aj dalsie veci ako vymena rozvodov, oleje, kapaliny a este neco aby ste si nemysleli ze len to co sa tu vymenovalo stalo 20tis.
0.33, 15. 12. 2009, odpovědětJestli jsi jí provozoval až do tohoto stavu, tak nemáš rozum a vše jsi zanedbal. A jestli jsi ji takto koupil s tím že tomu nerozumíš a nechal jsi se napálit tak tvůj problém a řadíš se do zástupu těch co nadávají na značku ASlfa. Prodej a kup si Favorita nebo Feldu, jiná rada není.
7.37, 15. 12. 2009, odpovědětporob si to, nebude tam urcite potrba menit vyfuk a tak, kopec veci co si napisal, staci len porobit a nejaky mechanik ti to spravi za par euro. ja idem tiez menit teraz aj olej aj rozvody a nejdem to koli tomu predavat a uz som menil aj platnicky, aj snimac plynov. pedala, aj snimac otacok klukovej hriadele, aj tlmice, aj pruziny ale stoji to zato chlape...
11.50, 15. 12. 2009, odpovědětPresne tak, pokud to auto mas, tak tim ze to prodas za par korun, koupis nejaky jiny(zase jezdeny), tak akorat prodelas. Ja koupil pred 3 lety 1,9jtd a menil sem taky spoustu veci. Jen tak namatkou komplet rozvody, zhavice, baterku, komplet predni ramena, zadni kosti na stabilizatoru, vsechny 4 kotouce + desky, servorizeni (koupil sem starsi), kladky mikroremenu, lanovody rucni brzdy + nejake dalsi veci, o vymenach zarovek, oleje a filtru asi psat nemusim. a to mi jeste tece chladic, takze vymena a rachoti hlavni remenice mikroremenu, takze taky nejspis vymena..... Takze abych to shrnul, pokud je motor celkem OK, prevodovka dobre radi, poloosy nemlatej, kastle neni shnila, tak si to postupne opravuj, co nezvladnes sam dej znamymu a muzes spokojene jezdit. Prachy to stoji, bohuzel, ale to se neda nic delat, auto je proste pokladnicka a kdo nechce investovat, musi jezdit MHD
18.35, 16. 12. 2009, odpovědětvymena sviecok
10.06, 16. 9. 2017, odpovědětmotor ide na tri valce
10.14, 16. 9. 2017, odpovědět