cawte xcem sa spytat ohladom mojej 156 1.9jtd..vymenil somvahu vzduchu termostat vzduch.a naftovy filter ale spotreba sa mi stale drzi na 7,5l..dalsi problem je v tom ze ak idem na plny plyn tak to do 140zrychli dobre od140 do 160 slabo a max sa to vysplha na nejakych 175..cim to moze byt?? ale zistil som ze adica co ide zo vyduch filtra do intercoolera dobre netesni a dost tadial fuci..moze tomat nejaky vplyv na spotrebu?? cim by mohla byt sposobena ta spotreba?? denne najazdim 100km do prace takze kazda rada dobra
12.55, 23. 3. 2007, odpovědětJestli netěsní hadice od intercooler-u, tak to vplyv má...
13.39, 23. 3. 2007, odpovědětmaš to trocha popletene v tom poslednom príspevku. od vzduchoveho filtra ide hadica do turba, z turba do intercolera a intercolera do motora. takže v ktorej časti ti to fučí?
14.58, 23. 3. 2007, odpovědětpresne s hadicami to popísal alpiners2, napr. pri netesnosti hadice od vzduch. filtra do turba strácas výkon atd. .... Dotiahni spoje na hadiciach jak zo vzduch.filtra do turba atd. ...
16.35, 23. 3. 2007, odpověděttak uz som zistil ze to mam popletene som lahol pod auto..takze tam tolu je to v pohode , hore nefuci..este co by mohlo mat vplyv na spotrebu?????????????
8.06, 26. 3. 2007, odpovědětTú vahu si kupoval podľa čísla z nej alebo podla katalógu. Ja som totiž mal v alfe váhu z opla a tiež som mal takú vysokú spotrebu, po výmene spotreba okolo 5,8l. Inak to zrýchlovanie je vcelku normálne maximálka 1,9 je okolo 190. Prípadne skús behnúť na diagnostiku alebo zresetvať riadiacu jednotku postup bol niekde v starších príspevkoch.
8.58, 26. 3. 2007, odpovědětno vahu som vybral podla katalogu ale radsej sme vytiahli tu co tam bola a cisla sedeli tak typ by mal byt spravny.tak uz ta maximalka u mna nie je v poriadku pri dlhsej jazde po dialnici sa to vysplha na 175-180..na diagnostike som bol asi 3 krat a vsetko ok..examiner..riadiacu jednotku som skusal resetovat, v servise po vymene vhy povedali ze netreba..tak som to som spravil podla navodu odtialto..apotreba 7,5 sa mi vsak zda privela. auto nedymi ani nic ine
7.43, 27. 3. 2007, odpovědět