zdravim, chcel by som vymenit horne silentbloky ulozenia tlmica na prednej naprave (aj zadnej), v e-per je to oznacene ako elasticky kau.. je na to potrebny stahovak na pruzinu? totiz ak to potrebne bude asi som skoncil. vopred Vam dakujem
17.10, 21. 12. 2009, odpovědětby si si vedel spravit aj doma ak mas nejake zakladne naradie : http://hyperinzerce.cz/x-cz/inz/2385/2385427-stahovak-pruzin-2.jpg
17.36, 21. 12. 2009, odpověděthmmm, tak toto nevyrobim, nemam zvaracku ani sustruh.. a vravis teda ze bez stahovaku sa asi nepohnem, ze? ten silentblok bude asi vlozeny medzi pruzinu a tlmic, vsak?
8.58, 22. 12. 2009, odpovědětChcem sa spýtať, ako vieš že máš vadné silendl. uloženia tlmiča? Mám asi podobný problém len som si nie istý.
10.05, 22. 12. 2009, odpovědětno, na zdku tak ze lahnes pod auto a poziadas niekoho nech ti s nim pohupe, mne sa pri prepruzeni ozyvaju take tupe narazy v interiery. kedze spod auta nebolo pocut nic a zvuk siel akoby zvnutra, tak sme odkryli vnutorny tapacirung, skusili ci nahodou nie je odtiahnute ulozenie tlmica, nebolo, tak to bolo jasne. na predku som si neni isty, ale ked budem menit ramena horne tak vymenim aj silentbloky, predpokladam ze budu v rovnakom stave ako zadne,totiz z predu ked prejdem cez nejaku ostru jamu pocujem doost silny a hlucny naraz, niekedy sa az laknem.. snad to bude tym.
7.41, 23. 12. 2009, odpovědětHorní uložení předního tlumiče je nejlepší měnit tak, že sundáš celý držák horního uložení i s horním ramenem. Ano, se stahovákem to je jednodušší. Každopádně se nebát odpojit tlumič od vidličky na dolní rameno. Tlumič nijak nezasahuje do geometrie a všechno do sebe nádherně pasuje (moje zkušenost na sportpacket/nivomat).
10.34, 22. 12. 2009, odpověděttaktze vravis vybrat kompletny tlmic aj s pruzinou (spolu s ramenom hornym, kedze aj to budem menit tak sa mi to hodi), stahovakom stiahnut pruzinu, odmontovat silentblok ulozenia tlmica, namontovat novy, osadit pruzinu naspät, a ked to vsedko namontujem nasp§t do auta mala by sediet aj geometria. tak?
7.46, 23. 12. 2009, odpovědět