zdarec, mám zrejme problem, ted v zime kdy se to fakt hodi nejvic, se me zacali ozyvat rozvody,ale jen pri startu,pak "rachtání,pískání" přestane cca 10s ale musí být totálně studenej, při lehce zahřátým je to ok...nejsou love,tak poradte kolik orientacne by staly novy rozvody...a muzu s tím ještě jezdit? nebo je to moc velkej risk...nejezdím nijak závodně...a cesty typu město/dálnice 2.O T.S. 2001 díky
1.09, 6. 1. 2010, odpovědětjo a je to Alfa 156 RV2001 má poctivých 152000km...
1.13, 6. 1. 2010, odpovědětno keď to praskne tak si dojazdil, rozvody si pozri na www.autofra.sk ceny sú viac než dobré
1.52, 6. 1. 2010, odpovědětlidi já vás nechápu, toto jsou tak základní věci. Jestli je ti líto dát 5000 Kč za rozvody tak asi máš dost na to abys dal 50 000 za generálku motoru až se ti to potká. To sis měl koupit Feldu, tam je ještě řetěz!!!!!!!!!!!!!!
1.59, 6. 1. 2010, odpovědětRozvody nerachtají ani nepískají to máš špatný variátor a prokluzuje ti mikrořemen.Kup si Favorita toho taky navrhli Italové.
5.08, 6. 1. 2010, odpovědětjá mám 2 auti felinu 1,3 198 000 najeto (kastle = květa klasica ) takže než fačko pojď do feldy >>
7.29, 6. 1. 2010, odpovědět50.000,- za opravu motoru? Já bych si radši sehnal rovnou motor z bouračky nebo už po GO, to vyjde mnoheeem levněji.
7.52, 6. 1. 2010, odpovědětTohle rozvody nedělají. v zimě píská buď klínovej řemen, nebo altík a nebo servo. Každopádně sám by jsi měl nejlépe vědět, kdy byly dělány rozvody. Můžeš tam mít taky v háji kladku na klínovej řemen, to je fakt těžký, chtělo by to slyšet
8.09, 6. 1. 2010, odpovědětto ostatní: nechápu so sem serete feldu a podobný šunky,mám auto v perkfetním stavu,JEN ROZVODY HOLT MĚLY JÍT NA JAŘE, já za to nemůžu že se to při takovejch mrazech jednoho rána ozvalo,tak jsem to hned začal řešit,a někteří tady dělaj jakoby sem nevedel že alfa má mít proste dobrej servis...holt se to nekdy stává kdyz to nejmín potřebuješ...a za 5táců to ani neseženu, to je snad další forek...typuju to s variátorem na 20ku...tak klídek...JENDIÝNY KDO TU POŘÁDNĚ PORADIL TAK JE JOHNY A TOMU PATŘÍ DÍK!!!!!! Nejsem ten co se o auto nestará...Alfa je perfektní fáro, holt potřebuje servis,ale to každý dobrý auto....ne jako fabka...tak jsem od Vás chtěl poradit a nemyslel jsem že mě tu hned někteří budete buzerovat...to Vám některým fakt někuju za radu... TO JOHNY: POČÍTÁM S NOVÝM VARIÁTOREM,VODNÍ PUMPOU,ROZVODY,OLEJ I KDYŽ MÁ 5 TIS. ALE CO..TO JE FUK...samoz. Selenii pro ostatní... JDE TO Z PŘEDU JAK JSOU KDLADKY A ROZVODY když to nastartuju....ALE VŽDY JEN KDYŽ JE TO STUDENÝ,ZAČALO TO PŘED NEDÁVNEM,A TO KDYŽ BYLI TY NEJVĚTŠÍ MRAZY...PROSTĚ JSEM JEZDIL PUL DNE PO MĚSTĚ,NECHÁVAL NASTARTOVANÝ...A RÁNO TO ZAČALO...TED JSEM TO STARTOVAL PO TYDNU STÁNÍ V GARÁŽI,A JEN TO ASI 2 SEK. ZAZNELO TAKZE DOCELA ROZDÍL..A CELKEM I POTICHU...JINAK TEN ZVUK JE ABYCH TO UPŘESNIL KDYŽ TO NASTARTUJI JDE TO U ROZVODU SPÍŠ OD PŘEDU..ALE JE TAM KRYT,A PO ZAHŘÁTÍ TO DĚLÁ TAKOVÝ "CVRDLIKAVÝ ZVUK" ŘEKL BYCH,ŽE V MÍSTECH KDE JE MĚRKA U T.S 2.0... A KDYŽ UŽ JE TO PERFEKTNĚ PROHŘÁTY TAK TO DĚLÁ JAKOBY STŘÍDAVĚ...ZVLÁŠTNÍ JE ŽE SE TO ZLEPŠILO..MYSLEL JSEM ŽE PO TÝDENÍM STÁNÍ TO BUDE DĚLAT DĚSNÝ PAZVUKY...ALE CCA ZA 10S TO PŘESTANE...MĚ JE JASNÝ,ŽE SE TO NEMÁ PODCEŇOVAT...ROZVODY BYLI DĚLANÝ PRI 80 TIS....AUTO JE PO ZNÁMÝM,TAKŽE SERVISKA A HISTORIE ZNÁMÁ...TAKY PROTO PÍŠU O RADY,A NE NĚJAKÝ KECY S ŠKODOVKAMA OD NĚKTERÝCH UŽIVATELŮ...PROSTĚ JSEM S TÍM NEPOČÍTAL ROZVODY MĚLI JÍT NA JAŘE TO BYLO POSLEDNÍ CO JSEM MĚL VYMĚNIT TENTO ROK...........JINAK JE AUTO LIBOVKA....RÁD JI UKÁŽU NA SRAZU..POKUD OVŠEM SE TADY NEBUDOU ŘEŠIT PITOMOSTI..TOHLE JE DOST DŮLEŽITÁ VĚC!
19.44, 6. 1. 2010, odpovědětto bude mrazama a může to být jen nějaká kladka a nebo servopumpa. Já si jedu a začala mi ječet, ale jako kráva! Tak jsem kokot koupil jinou a bylo to ještě horší. A to to měl mechanik a rady na hovno. No a pak jsem pod to vlezl a hadice od serva k nápravnici se pootočila, ale o centimetr, tak jsem ji srovnal a od té doby klid. Tohle bude jen mrazama, na rozvody bych to neviděl.
21.00, 6. 1. 2010, odpovědětJOHNY díkec, je fakch že alfy jsou trochu na ten mráz náchylnější...ale tak já se celkem nedívím..není to přece šade....rozovdy nechám na jaro..a chtěl jsem se zeptat v kterech místech je přesně ta vodní pumpa? dík a měj se...
0.21, 7. 1. 2010, odpověděthele, já nevím, jak to má TS, já mám V6 a tam je to jinak asi. Pokud to dělá chvilku, třeba 10s, tak se na to vykašli a nech to být a poslouchej.
20.13, 7. 1. 2010, odpovědětAhoj,měl jsem stejný prob.a stejné zvuky.Bylo potřeba vyměnit napínací kladku klinového řemene(nic levného) Ale chci se zeptat na problém,kdy při rozjezdu(tam je to slyšet nejvíc)je slyšet zvuk,jako když se v zimě rozjíždí Avie,takový ten řachtavý zvuk,bez vybrací na řízení,nebo na kasli.U normální jízdy,,to zvuk motoru zakreje(ale slyšet to je).Je to někde v prostoru rozvodů(před půl rokem jsem je měnil) Dík
2.27, 5. 3. 2010, odpovědět