Zdravim potrebujem pomoct od niekoho kto robieva motory na alfach.Zacal sa mi ozyvat nie moc pekny zvuk z motora taky tupy tocivy moment ale len pri nizkych otackach .Dal som vymenit rozvody - nepomohlo, pustil som sa do vymeny komplet seckych kladiek na klinovom remeni samozrejme aj remen a remenica na klukovke (pekna palka) z urcitej casti to pomohlo je to tichsie no stale to nieje to krasne pradenie .Nekolisu mi ani otacky a ani nic podobne tak som proste uz zacal patrat inde nieje to z bloku motora klima je ticho a alternator taktiez aspon si myslim.Pocut to od servo cerpadla moze to sposobovat stary olej? Chcem ho este skusit vymenit no neviem uz ci to pomoze mali ste niekto podobny problem? Este jedna kontrolna otazka :) nie som si isty jednou kladkou ta ktora je na pruzine vedla klukovky a alternatora nastavuje sa nejako jej uhol alebo otocenie? (imbus hlavicka a 32 vidlicovi kluc) dakujem vopred s pozdravom Marek Slovensko
12.23, 10. 1. 2010, odpovědětA kdyz odpojis mikroremen tak je klid???
13.28, 10. 1. 2010, odpovědětBude to asi robiť šponovak vonkajšieho remeňamriešili sme podobný problem,po vymene šponováku - ticho
17.05, 10. 1. 2010, odpovědětvsetky su uplne nove a bez zmeny i ked je to trosku tichsie a este otazka ta kladka na ktorej je pruzina sa nejako šteluje? alebo sa dotiahne imbus na doraz?
19.31, 10. 1. 2010, odpověděttakze si predstavte dnes som urobil posledny pokus ktory mi poradil servisak z nemenovaneho servisu na ktory som sice moc neveril ale predsa nadej umiera vzdy posledna ! Vymenil som olej v serve ( bez zmeny) stale skaredy tocivy moment od motora nedalo mi to vymontoval som alternator lebo ide to od tej strany a cuduj sa svete remenica s volou cca 3mm na kazdu stranu zajtra sa do toho pustim tipujem to na lozisko v alternatore alebo na remenicu a potom dufam ze uz budem pocut len krasne pradenie motora :)
21.06, 11. 1. 2010, odpovědětCasto na techto motorech odchazi i řemenice na klice.
10.41, 12. 1. 2010, odpovědětJe to určitě řemenice, bude utržená v gumách. 5ešil jsem stejný problém
14.10, 12. 1. 2010, odpovědět