Dobry den. Chtel jsem se zeptat jak je narocna instalace tazneho zarizeni u 156, 1,9 z hlediska elektriny a financi.Tazne mam.
16.41, 15. 1. 2010, odpovědětcau,nic tam neni musis si k tomu koupit elektroinstalaci a natahnout ji ke svetlum.Většinou se tam nic nepaji jsou na to spacialni svorky (měli by byt u elekroinstalace).
10.54, 16. 1. 2010, odpovědětDobra a je nutne nekde vrtat do kastle nebo je tam nekde pruchod??? popr. kde ho udelat?
11.38, 16. 1. 2010, odpovědětPokud jsi aspoň trochu sikovný tak to uděláš.Ty hlavní díry na přišroubování má Alfa už předvrtaný a zalepený páskou,provrtáš jen pár děr.El.taky neni složitá,ale lepší si pro připojení udělat konektor než tam cvakat svorky co jsou k elektroinstalaci.Hlavně si nenech vnutit sadu el.instalace s jednotkou.Je drahá a je k ničemu.Mělo by stačit vyměnit přerušovač blinkrů.Když si to uděláš sám budeš mít jistotu,že ti to v servisu nesprasej.Každou vyvrtanou díru zatřeš barvou a průchod el.instalace dobře utěsníš.Nic nebude reznout ani nebude zatékat.Po montáži ti to na STK zkontrolujou nebo si necháš dát razítko od kamaráda v servisu a můžeš jít na úřad.
11.39, 16. 1. 2010, odpovědětTo je presne to co jsem potreboval vedet.jeste ve kterejch mistech by se ten pruchod mel vrtat a jak jsi to myslel s tim prerusovacem?
11.59, 16. 1. 2010, odpovědětale na tom taznym by mela ta instalace byt tak co k tomu jeste kupovat? Tazne uz mam ale jeste ne fyz. v ruce...
12.01, 16. 1. 2010, odpovědětKde jak vrtat je vše popsaný v návodu.El.instalace je v ceně asi 200Kč,ale snažil se mi "odborník" prodat dražší asi 1200Kč s jednotkou.Alfa má kontrolku na přívěs,ale tam je potřeba vyměnit přerušovač,aby to chodilo.Ten na přívěs má o jeden nebo dva kontakty navíc.Normální přerušovač budeš přetěžovat.Mám taky zatím původní přerušovač a ještě nevyhořel,ale když je zapojenej vozik tak už divně cvaká.
23.18, 16. 1. 2010, odpovědětJa ale porad jeste nechapu proc bych mel tu elektoinstalaci kupovat kdyz na tom taznym ma nejaka byt. No to se snad ale asi nejak podda. kazdej kdo ma alfu musi byt tak trosku kutil Tim.... (-:
11.34, 17. 1. 2010, odpovědětV ceně je,ale někdy chtějí příplatek za tu dražší.
13.41, 17. 1. 2010, odpovědětNo uvidím jak to bude vypadat. behem tydne bych ho mel mit v rukach. Kazdopadne dekuju.
17.47, 18. 1. 2010, odpovědětto je asi ta nejjednodušší věc na alfě kromě destiček.Díry máš origo připravený,tak maximálně navrtáš ještě o jednu navíc.Barvy kabelů většinou sedí.Tak se vůbec neboj to nastrojit.Jedině tak se dostává zkušenosti.Alfa 156 je jako každý jiný auto.(v uvozovkách)Neni tam v ničem problém,a už vůbec ne v elektrice.žádný přetížení a tak.Bud někdo chce vydělat nebo nevim
20.00, 18. 1. 2010, odpověděts prerusovacem problem byva ale kdyz proste odejde tak odejde v tom maji pravdu. Take nepocitam ze s tim bude nejakej vetsi problem ale prvne se zeptam a pak zacnu neco resit!!!!
20.26, 18. 1. 2010, odpovědětpřerušovač je na to stavěnej jako u každýho auta tak nevim co tady meleš o přerušovači!Akorád tady strašíš lidi fantazijí,a jestli ti odešel tak odešel.To se po létech může stát i mě.
20.30, 18. 1. 2010, odpovědětLado,nepsal jsem,že přerušovač zařve,ale je možný,že to dlouhodobě nevydrží,protože musí tahat další dvě žárovky (2x21W) .
23.05, 19. 1. 2010, odpovědětNo tak to vyzkousim....pak dam vedet. Diky.
19.09, 29. 1. 2010, odpovědět