caute, mam alfu 156 1,9 jtd 16v, 2003, 150 000km a mam problem, v poslednej dobe sa mi zacali suchat predne pneumatiky, ked som to dvihol v servise predne gumy boli znutra uplne vydrate az do kordu, clovek v pneuservise povedal ze geometria je v prdeli, ale kamos hovori ze to mozu byt v riti ramena..nieco s prednou napravou..pocas jazdy citim ze vpredu nie je nieco vporiadku..ako keby sa tam nieco aj trelo..tazko povedat..bolo zopar poriadnych jam..nemate nejake skusenosti? naklady na opravu? vopred dakujuem!
17.42, 19. 1. 2010, odpovědětv prvom rade treba geometriu zmerat a podla nameranych parametrov napravy mechanik (dobry mechanik) ti rovno povie co to sposobuje a co treba na podvozku vymenit
17.44, 19. 1. 2010, odpovědětVětšinou jsou to přední horní ramena.Dělat nejdříve geometrii je blbost,akorát za to zbytečně zaplatíš a stejně budeš ramena měnit a pak znovu dělat geometrii.Nejlepší si zajet na STK domluvit se z mechanikem ať ti proklepe nápravu a řekne ti co je špatné.Vyměň to a pak si zajdi teprve na geometrii.Jedno rameno stojí 1400 Kč a pokud jsi šikovnej,tak je to práce na tři hodiny.
18.09, 19. 1. 2010, odpovědětproklepat,zjistit zavadu,vymenit špatny dil,udelat geometrii
19.30, 19. 1. 2010, odpovědětNeříkám vyměnit rovnou horní ramena,proto jsem psal ať si nejdříve zajede to proklepat na STK a tam mu řeknou co přesně je potřeba vyměnit.Špatnou geometrii ti způsobí právě jen špatné ramena nebo čepy a axiální táhla.Jestliže,je vše v pořádku,tak tu geometrii vždy správně udělají.Může být ještě třeba ohlá těhlice,ale to by muselo být po bouračce a sjíždělo by se to jen na straně té ohlé těhlice a táhlo by to do strany.Sbíhavost ti nastaví správně i když jsou špatné ramena,nebo čepy,ale když se rozjeděš tak se ti znovu rozhodí skrz vůle co tam jsou.Co ty na to Vlado ??? :-) :-)
7.35, 20. 1. 2010, odpovědětMas pravdu Miro ale ako hovoris pokial je to po buracke moze to byt vselico..... :-)
20.13, 20. 1. 2010, odpověděttak alfisti..bol som v servise...a treba vymenit capy vpredu a este mi odporucil aj tycky riadenia..potom na geometriu a bude to fajn...tak nakoniec to neni take zle...mate zhruba predstavu..co ma to vyjde;)? dikes
20.35, 21. 1. 2010, odpovědět