Prohledal jsem snad celé tohle fórum, ale nikde jsem nenašel, kdo by tohle nějak uspokojivě vyřešil. Na 2.5 V6 mě kolísají otáčky volnoběhu, začalo to loni, vyčistil jsem klapku a přestalo to. Teď se mi to objevilo znovu, nové vyčištění mi už nepomohlo, ale postupně jsem zjistil: 1) dělá to jenom když se motor zahřeje 2) když auto stojí, tak to s padajícíma otáčkama chytne volnoběh vždycky bez problémů 3) když jedu a vyšlápnu spojku, tak to většínou začně kolísat v rozmezí 500 až 1500, někdy to nestihne přidat a chcípne to, hlavně když dobržduju ke křížovatce 4) když dojíždím a nechám se zařazenou rychlostí otáčky klesnout pozvolně na 1200, tak pak to po vyšlápnutí spojky zůstane jak má na 1200 a až po zastavení to klesne a drží, ale jak vyšlápnu spojku už ve 2000, tak otáčky padnou jak kámen a buď to zdechne nebo skoro-zdechne. Předpokládám, že i kdyby byl problém v sání (filtr, váha) tak by to asi dělalo pořád, to jest i kdyby auto stálo. Někde tady padlo, že by to mohlo být nějakýma snímačema otáček kol...řešil respektive vyřešil tohle už někdo nějak? (krom výměny auta :) ) Díky
16.26, 23. 1. 2010, odpovědětpodla ,mna to bude snimac otacok pravidelne to na alfach odchadza...
19.50, 23. 1. 2010, odpovědětja mam to iste akurat mi to nechcipa ale znamemu tiez ako ja 1.6 jemu to chcipa......mam novu vahu aj lambdu ale uni tak asi mi to roby ona alebo snimac otacok a to mi potvrdili viaceri ale radsej pred zhananim novej pom na diagnostiku.aj klapku som cistil
20.42, 23. 1. 2010, odpověděta ozaj nemas potrubie potrhane??za vahou??
20.43, 23. 1. 2010, odpovědět