chalani chcem sa opytat ako ste spokojny s tymto motorom a kolko km vydrzia
10.32, 29. 1. 2010, odpovědětkdyž se o něj člověk stará tak hodně. mám dvě s tímto motorem a na jedný mám už 225000km a bez problému.
10.39, 29. 1. 2010, odpověděta aku maju spotrebu..vies lebo mam 2.4jtd a kukal som sa po tychto mašinach najprv som rozmyslal ale to len tak o 155 s tymto motorom.co by som si mal hlavne vsimat ak by som to siel kupovat ale take som nasiel iba v bazaroch
11.08, 29. 1. 2010, odpovědětNo hlavně se posereš z toho, když se ti to kousne. Motor do V a sada rozvodů cca 9 litrů, přebrousit hlavy, klikovku, je to náchylný na olej, nahovno přístup ke všemu. Vykašli se na Alfu a jdu do něčeho jiného.
12.02, 29. 1. 2010, odpovědětviem len ze pri niektorych veciach je alfa komplikovana mam jednu ale do srobika mi ju skladal brat takze jemu nerobi problem cokolvek zbuchnut,ale myslim pri 2.4jtd a dik za nazor este ju nekupujem len mi dali chrobaka do hlavy
12.09, 29. 1. 2010, odpovědětKomplet sada rozvodov (ruville kladky, contitech remen, bugetti pumpa) aj s vodnou pumpou na V6 sa da kupit za 245eur co rozhodne nie je az taka palka. Menit ich treba v nasich klimatickych podmienkach raz za 4-5 rokov resp kazdych 60-70tisic KM. Pristup tam je dost nahovno to je pravda, ale tomu nie je na vine motor samotny, ale platforma 156ky s motorom napriec (zlate BMW). Ked sa bude liat kvalitny olej (selenia racing 10W60 / agip racing 10W60) a nezanedba sa vymena rozvodov, nema sa tomu motoru co stat. Rozhodne to nie je tak citlive ako TS, ktore sa zadru len tak z nicoho nic a clovek ani nevie preco. V statistikach je 2.5 V6 24V najspolahlivejsi motor do 156, spolahlivejsi ako JTDcka, kedze nema podobne veci ako dvojhmotny zotrvak, turbo, vstreky, cerpadlo, milion senzorov hadiciek atd atd. Spotreba okolo 11-12l, zalezi od cloveka co s tym jazdi. Samozrejme zalezi aj aky kupi clovek kusok, je jasne ze ked si clovek kupi 2.5 V6, bude tomu trosku inak stupat a inak s tym jazdit ako ked si kupi 105konovu 1.9 jtd na prdkanie si na sluzobnych cestach. Preto si treba aj vyberat predchadzajuceho majitela a auto dobre pred kupou preverit.
15.34, 29. 1. 2010, odpovědětNa olej to náchylné není vůbec. Alespoň co se týče motoru. Sám ho mám v kombíku a nemůžu si stěžovat. ODveze co potřebuju, neztrácí výkon. Olej kontroluju každých 14 dnů a po roce neubyl ani kus. Je to nejspolehlivější motor od Alfy a pokud se o něj budeš starat, žádnéhou "kousnutí" se bát nemusíš. Stačí jen občas zvednout kastli. Jen počítej s vyšší spotřebou. Šestiválec často láká k sešlápnutí plynu a v létě k jízdě tunelem a poslechu motoru ;o)
16.04, 29. 1. 2010, odpovědětok pouvazujem dik za nazor
16.36, 29. 1. 2010, odpovědět