Caute, chcel by som kúpit 156 1,9 JTD roc. od 98-2000, 200 000km. Mohol by mi niekto poradit, na co si davat pozor pri kupe (bazar/sukromny inzerat), ci moze byt aj lahko tuknute, co si treba vsimat,atd...pocul som vela kritiky na diesle 156-tky,aj osobne od znamich. Dakujem, pripadne mailujte. Riso
15.44, 28. 3. 2007, odpovědětno kámo už keď alfa má zlé diesle...tak neviem.Tí tvoji známi asi budú nejakí "odborníci"-bez urážky...
16.26, 28. 3. 2007, odpovědětVe zkratce: Nech si zjistit stav km z ŘJ. Prasata přetočí budík, ale nestočí jednotku, protože je to složitější. Protože Alfa je už "vytuněná" z výroby, vyžaduje pečlivou a pravidelnou údržbu, která není drahá, ale musí se dělat poctigvě. Pak Alfa slouží. Když je zanedbaná, budeš mít z auta kasičku, jako já. Najdi si auto s jasnou historiií, podle VIN si zjisti, kde a kdy bylo auto koupené, jestli jezdilo na prohlídky, co jsou v servisce. Zavolej do toho servisu a vyptej se, co na autě dělali a v jakém stavu km. Jestli má JTD 200tkm, má před sebou dalších 200, pokud mělo správnou údržbu. Vyměň rozvody, filtry, oleje. Bude asi v háji váha vzduchu. A malá rada nakonec. Alfa se kupuje srdcem, ale nezapoměň u toho použít hlavu. Když se Ti auto nebude jenom trošku zdát, neber ho. Bude spousta jiných a lepších ke koupi. Dej tomu čas. Hodně štěstí! Jo a těm známým vyřiď ať si naleštěj tédéíčko a neplácaj nesmysly :)
16.45, 28. 3. 2007, odpovědětDakujem za radu. Ak tomu spravne rozumiem, dolezite je aby sedel pocet KM a pravidelne prehliadky servisu. Netreba sa zamerat aj na nieco ine, ako napr. podvozok atd. ? vzhladom na pocet km, cenu a spotrebu je lepsie 2,4, alebo 1,9 JTD ? vdaka
18.36, 29. 3. 2007, odpověděteste nieco, optimalny/max. pocet KM na kupu ojazdenej 1,9JTD ? Kolko max. KM motor vydrzi ? Moze byt aj tuknuta, resp. cena ND a servis? dik
18.51, 29. 3. 2007, odpovědětJTD vydrží klidně půl milionu a dá se zničit za 50tkm. Na tuhle otázku se nedá odpovědět. Kupuješ ojetinu, záleží na předchozím majiteli. Znovu opakuju - auto musí mít jasnou servisní historii.
22.04, 29. 3. 2007, odpovědětok, dik, ešte na margo kvality jazdenych aut z CZ, SVK bazarov a EU bazarov. Kupovat auto zo SR bazaru je podla mna nie moc dobre riesenie, ja to chcem doviest z DE, nemate s tym niekto skusenost ?
12.09, 30. 3. 2007, odpovědětKejml má pravdu, vem si sebou někoho kdo alfu má a trošku jí rozumí poradí ti nejlíp.
20.26, 28. 3. 2007, odpovědětDik, skusim niekoho pohladat.
18.37, 29. 3. 2007, odpovědětNeviem ci to patri sem, ale mam otazku, kvalita aut (156 1,9 JTD) z EU bazarov, web portalov vs. SK a CZ bazare ?? dik
18.57, 29. 3. 2007, odpovědětmoj mail je : erbreakz@yahoo.com
20.56, 29. 3. 2007, odpovědět