Zdravím páni, možno budete vedieť poradiť: robím jednu alfu 166 2,5 v6, problém je nasledovný - po úplne bežnej výmene manžety poloosi, auto bolo odparkované vonku pri - 10 st. Po dvoch dňoch , po naštartovaní, zasvietila kontrolka vstrekovania, motor na voľnobehu ide na 5 valcov. Po zahriatí ide na 6, ale nemá výkon, trhá a ako - tak sa rozbehne len pri plynulom pridávaní plynu, aj to len po 5 tis. otáčkok. Dal som do jetservisu.cz vyčistiť a skontrolovať trysky, podľa vyjadrenia aj protokolu sú trysky OK. Pred pol rokom ( 5000 km) bolo na aute menené: olej, filtre, sviečky, nová váha vzduchu, čidlo teploty kvapaliny, nové palivové čerpadlo, čistená nádrž, palivové trubky, palivová rampa atď, rozvody, vodná pumpa.... Teraz sa auto zase správa ako by bola vadná váha vzduchu, dal som novú, ide lepšie, ale stále to nie je ono a kontrolka vsterkovania stále svieti. Našiel som dve vypálené poistky, jedna 20 A dolu pri dg zásuvke ( service 6) a 30A hore nad motorom pri relátkach, prvá zľava z pohľadu šoféra. Po výmene poistiek za nové sa nič nezmenilo, kontrolka nezhasla , ani auto nejde lepšie....Hadice potrhané nie sú, sacie potrubia k hlavám sú nanovo pretesnené... Katalyzátor je vonku, bol upchatý... Nejaké nápady???? Ďakujem.
19.47, 1. 2. 2010, odpovědětešte upresním, rok 1999 a najazdených 127000km
19.47, 1. 2. 2010, odpovědětNazdar, eventuelne ma napada este lambda sonda pripadne zapalovacie cievky / kable. Diagnostika nejaku chybu ukazuje teraz ? Ta vaha vzduchu co si tam daval je original BOSCH s cidlom F00C2G2030 ? Lebo priznaky su fakt ako pri vadnej vahe. Stali sa uz pripady ze preskocil rozvod o jeden zub a motor tiez isiel ale len v totalne nudzovom rezime ale to by si najskor asi pocul klepanie a nebude to tvoj pripad. Skusil by som asi diagnostiku za jazdy, ake hodnoty budu davat vaha s lambdou. Nakoniec je tam este jedna vec co ma napadla ked si spomenul trhany narast vykonu - potenciometer plynoveho pedalu, velmi rado to odchadza na FLY-BY-WIRE V6kach s elektronickou skrtiacou klapkou a nie je to prave lacna zalezitost, diagnostika to ale spolahlivo ukaze ak je toto cidlo vadne. Nachadza sa v spodnej casti palubovky kusok nad plynovym pedalom, pri vymene treba ale celu palubovku rozobrat, cize dost otrasny pristup. Je ta tych moznosti viac, daj vediet ako si dopadol.
9.10, 2. 2. 2010, odpovědětTen potenciometer plynoveho pedalu mi ale neprijde moc zlucitelny s tym chodom na 5valcov za studena, treba to rozhodne preverit diagnostikou.
9.27, 2. 2. 2010, odpovědětVáha je origo bosch, číslo presne podľa katalogu alfy, autokelly aj elitu, veď na túto sa robí len jeden typ váhy od jedného výrobcu. Auto išlo pol roka dobre, teraz keď prišlo, majiteľ spomínal mierne znížený výkon, a tlmene klepkal horný rad valcov - klepkanie sa stupňovalo s otáčkami. Dnes ráno po dg som chcel skontrolovať rozvody, ale cestou na dg alfa zaklepala hlasnejšie a po vyšliapnutí spojky zdochla. Dal som dole kryty rozvodov, všetko je v poriadku, remeň aj kladky sú nepoškodené a na svojom mieste, ale motorom ide potočiť len pár stupňov - vyzerá to, že sa stretli ventily s piestom. Ale ako sa im to podarilo, netuším. Rozoberiem a dám vedieť . Zatiaľ ďakujem za rady. PS: Môže sa zadrieť hydraulické zdvíhatko? lebo keď alfa prišla, chýbal liter oleja, ale zas sa mi nezdá, aby to tak vadilo , veď ten motor má skoro 6 litrovú náplň......
11.37, 2. 2. 2010, odpovědětHydrostel ked je KO zvykne len cvakat, mozno teoreticky trosku budu kolisat otacky za studena ale po zahriati by sa nemal nejako zvlast prejavovat, toto co ty popisujes uz zneje ako keby ten motor bol pridrety, len je otazne kde. Ked vravis ze chybal liter oleja to znamena ze ryska bola na minime ? maximum co tam ide je okolo 6.5litra oleja. Keby sa ventil stretol s piestom, to by si zrejme pocul. Treba to pozriet a radsej uz ani nestartovat pred tym. Tlmene klepkanie moze byt vklude klukovka :(
12.26, 2. 2. 2010, odpovědětOlej bol 2mm pod spodnou ryskou na mierke. Mne to tiež znelo akoby klepalo ojničné ložisko alebo ventily, ale dôvod? netuším.
12.49, 2. 2. 2010, odpovědětNo, takže ani ojničné ložisko, ani ventily. Vypadlo sedlo ventilu. Hlavu ešte dole nemám, ale podľa bordelu v saní - kusy sedla, zrejme časť hlavy alebo piestu, je to už jasné. Tlmené klepkanie je už vysvetlené, len škoda že až takýmto spôsobom....
19.36, 3. 2. 2010, odpovědětto nepotesi
19.53, 3. 2. 2010, odpovědětZdravim pánové.Nevíte někdo,jakej závit je na řemenici motoru 2.5 V6? Jestli pravej, nebo levej.Ta svině nejde ani za boha povolit.Dík moc.
15.52, 4. 2. 2010, odpovědět