Tak si tak kolegové koukám zase z okna a zase padá to bílý svinstvo a mě se v hlavě pomalu a jistě rodí plán, jak moje třetí 156-ka bude asi poslední vůz od Alfy Romeo, jsem z Brna, tj. to město kde jsme vždycky viděli sníh akorát v televizi a poprvé jsme se o něm dozvěděli ve škole z čítanek, no a teď tohle sněhový nadělení, ptám se, kde je to slibovaný globální oteplení, vždyť mě jede v bytě topení snad od vánoc non-stop, no ale každopádně k věci, v pátek si jedu takhle z Brna na Moravskou Třebovou, protože tam jezdím 2x týdně za dcerou, vyhýbám se autu v protisměru a najednou se pode mnou utrhne sníh a jsem ve škarpě, lopatu a řetězy vozím už od listopadu, sníh okolo auta odházím, zkouším to vycouvat a nic, hrabu jako krtek, řetězy jsou na prd, v podběhu je tolik sněhu, že je tam prostě nedám, takže z téhle šlamastyky sem se prostě bez pomoci po 20 minutách projíždějícího Favoritu a dvou tlačících lidí nedostal, před třemi týdny sem byl v Jeseníkách na Ramzové, když sem jel k chatě, tak sem spodkem brousil sníh snad celou cestu (hold Sport Packet je na nic, ve vnitř hezký, ale ten sníženej podvozek prostě do zimy nepatří), další věc jsou ty český silnice, ty jedničky jsou ještě celkem v pohodě, ale jak člověk najede na dvojku nebo trojku, tak je to s Alfou katastrofa, no a tak se mě v hlavě zrodil plán, že další auto si už asi koupím nějaký SUV s náhonem 4x4, Alfu mám rád, ale taky chci vždycky v pohodě dojet a neřešit jestli je někde 5 nebo 30 cm sněhu. Co vy si o tom myslíte???
9.50, 7. 2. 2010, odpověděttak na toto je jediná diagnoza..alfa romeo crosswagon :))
10.04, 7. 2. 2010, odpovědětna leto alfu a cez zimu SUV :D ja byvam na liptove a u nas to bolo kazde rano 30 cm snehu. a alfa nemala nikdy problem. :P asi je uz na sneh zviknuta.. zas vela toho zalezi aj na gumach .. ak mas zinme 205ky tak sa necuduj ze hrabe ako diva :D
10.10, 7. 2. 2010, odpověděttak tak tady u nas na vyscine taky neni nikdy malo snehu a alfina vpohode na zimu nejlepe nejake mensi pneu 14 nebo 15 185/65 nebo mensi a hlavne dobry vzorek ja jezdim uz 3 roky s savou eskymo s3 a no problem vsude sem vyjel a vsude se dostal
10.27, 7. 2. 2010, odpovědětTvoj problem vidim jedine v tom sportpacket podvozku, ten naozaj nepatri do hromady snehu. Ja mam normal podvozok a gumy 195/65 continental TS830 a ide sa super. Prejdem aj v celku velky teren, sice podvozkom uz som zoparkrat dral o zamrzly sneh, nuz ale to je problem vsetkych sportovych aut a nelen alfy. A zivit SUV kvoli mozno jednemu mesiacu do roku co napadne sneh sa mi zda zbytocnost
14.08, 7. 2. 2010, odpovědětPoznamka: velkym terenom pre alfu myslim polna cesta zasipana a s kolajami ;D
14.09, 7. 2. 2010, odpovědětGlobální oteplování znamená naopak větší zimu (zmizí teplý golfský proud, který ohřívá Evropu). Jinak pokud nechceš řešit nízkou Alfu, jdi do Crosswagonu. Tenhle brouček vytáhne z bláta i zapadlý transit ;oD
14.26, 7. 2. 2010, odpovědětChlapi dík za názory, ten Crosswagon je pěknej, ale u něj mám strach z těch náprav, stačí že na normální Alfě to člověk musí díky našim silnicím každých pár let měnit a jestli tam jsou stejný jako u normální 156ky, tak nevím nevím. To martrin: Jinak ta terenní stará Alfa vypadá super, tou bych tu škarpu projel aniž bych si toho všimnul :-))))))
19.52, 7. 2. 2010, odpovědět