Zdravím všetkých. Chcem sa Vás spýtať, pri studenom štarte ( po naštartovaní ) mi dobíjanie okamžite zhasne a následne tak po 10s sa rozsvieti a asi po ďalších 10s znovu zhasne, ak je silný mráz niekedy sa to aj zopakuje. No a potom, počas jazdy je všetko OK. Napadá Vás niečo? ďakujem
17.08, 8. 2. 2010, odpovědětskus si dat premerat baterku kolko ma,pokial ti to robi len tesne po nastartovani
17.12, 8. 2. 2010, odpovědětBaterku som tam dal novu asi pred mesiacom. A treba povedat, že to robilo aj predtým.
18.52, 8. 2. 2010, odpověděttak uz mozno uhliky treba vymenit v alternatore
20.54, 8. 2. 2010, odpovědětskor by som dam nastriekal wd40,alebo kontox,lebo ked to robi len pri mrae tak sa ti tam nasralo vlchko a preto ti to robi...mal som s tym aj ja problem a sa to potom vyriesilo.
21.25, 8. 2. 2010, odpovědětale radsej kontox ked uz, veru skus-to je najjednoduchsie
21.42, 8. 2. 2010, odpovědětOK to by nemal byť problém, otazka ale znie kde presne, jeden kontakt je na svorkovnici baterky, ten sa momentalne nedá povoliť, a nerad by som to poškodil, počkam na teplejšie počasie, druhý kontakt predpokladam niekde v zadnej časti alternátora, je tam klasický skrutkový spoj? ďakujem
17.55, 9. 2. 2010, odpovědětNuž tak po roku je tu opäť zima a auto začalo robiť to isté ako v roku minulom podľa opisu hore. Momentalne je v oprave, ale prvý vážny poznatok, alternátor sa dá z JTD 105 k vybrať bez problémov za 45 min s drobnými komplikaciami ( spôsobené predchádzajúcou neodbornou opravou ) Alternátor bol vybraný vrchom po odmontovaní naftového filtra - nedemontovať samotný filter - uvolniť ho aj s držiakom a posunúť nabok. Mierku oleja demontovať nebolo treba. Po detailnejšej obhliadek alter. som s hrôzou zistil že naposledy ho pravdepodobne nevedeli normalne demontovať a tak ho opravovali na mieste. Nuž smola.
20.19, 4. 1. 2011, odpovědět