2,0 JTS: Včera asi 4minuty po startu se mi valil z výfuku hustý dým. Zdá se mi i výfuk dost přičouzený, jakoby to byl diesel. Teď je již vše v pořádku. Je možné, že se dostal do paliva olej? Mám totiž olej na měrce na horní risce, možná byl i malinko(3-4 mm) výš. Co se tím mohlo stát?
12.16, 29. 3. 2007, odpovědětto je relativně normálka, když dáš oleje nad míru, z bloku motoru vede hadice do sání /odvzušnění/ když je oleje moc tak se takhle dostane do směsi, časem se to srovná, jen se s prominutím zasere sání a výfuk, a po delší době se to začne napékat ve spalovacím prostoru, nedopřávat motoru oleje nad míru. vyčistil bych sání, zejména klapku a váhu vzduchu časem.
14.46, 29. 3. 2007, odpovědětJestli se ti to stalo, teď prvně - auto máš krásnou voňavku! koukal jsem na fota, tak se na čištění vykašli, ale jednou to sání budeš muset vyčistit na váhu relativně opatrně, lepší na bázi lihu než benzínu. párkrát jsem viděl motor zanesenej karbonem od oleje, ale majitelé prostě auto dopřávali oleje nadmíru jak ubilo od horní rysky, tak dolili a přidali....já se držím někde v polo....jo to byly časy když mé auto bylo voňvka. tak kupu šťastnej kilometrů, musím říct že jsem nikdá s Alfou neměl žádnou velkou závadu co by se vyštěnila sama od sebe, vždy se důvod poruchy byl já, tak ať nám to jezdí!!!!
7.37, 6. 4. 2007, odpovědětMusel jsem se přihlásit pod novým nickem,nechtělo mě to na starý pustit. No zatím to "voňavka" docela je. Ale s mým přístupem si to za chvíli podělám sám:-) Mám totiž služební a s Alfičkou vyjíždím jen na projíždky. No a ty teda jsou. Nějak se furt totiž nemůžu dostat na z 0na 100 tabulkovejch 8,2 vteřiny. Stěží za 9,8. Mám selespeed, tak to může být tím. Ještě zkusím držet na N motor pod plynem a levou nohou ztlačit brzdový pedál (bez tý brzdy nejde zařadit 1.gang) a vyrazit:-) Díky za odpovědi a Alfám zdar!
21.03, 9. 4. 2007, odpovědětstát levou nohou na brzdě, pravou nohou nastavit max krouťáku, klapnout jedničku, a pustit prudce brzdu, to byl odpal, člověka to posadilo, předek se hnoupnul k zemi a když se neprotočili kola tak start...selespeed jsem měl ale pak se mi omlela 3 teda synchron, a už mi ji tam nechtěla řadit...tobě hoodně štěstí, je pravda že svůj selespeed jsem kupoval odost starší...ale i ženě se to líbilo. hodně štěstí k tabulkovejm hodnotám, počkej si na chladné vlahé ráno! vzduch má větší objem motor vyšší výkon...to miluju.
8.04, 10. 4. 2007, odpovědět