Recenzia Alfa 147 11/2006, 65400km, 1,9 jdt 88kw. dovoz ITA. Vcera som si priviezol domov auto z bazaru. Konecne Alfa. Tesil som sa na nu mesiac. Bolo to na jame. Kamarat mechanik to pozeral. Kasna uplne v pohode. neburana. Trochu uniku oleja okolo olej. vane. Udajne bezne a staci pretesnit. Trochu vrzganie od napravy - udajne iba nejake gumicky na silentblokoch. Vcera som si ju priviezol domov do BA...ono to jazdi na rovnej ceste fajn. Ale kazdy minihrbolcek sa to sprava ako keby cela kasna bola iba polozena na napravach. aj ked sa rozbieham a brzdim. Ako ked na biku uvolnis prednu vidlicu. Ked zabrzdis/rozbiehas sa, cela preda vidlica sa hybe. Toto iste je tu. To co typek tvrdil ze staci vymenit gumicky – silentbloky na tlmicoch je pucovina riadna podla mna. Tu to ako keby chybali vsetky dolezite sroby co maju byt a drzat to pokope. Normalne som cakal kedy mi odpadne naprava cela. Navyse dole pod pristrojofkou je taky srobik co ju drzi, tak ten je uvolneny a neviem ci nieje strhnuty zavit kua. A trochu to hrka. Taliani. Predal som golfa IV a uz pomaly lutujem ze som sa na to dal. Inak vyzera super. Na tych 16tkach co mam na zimu je super. na leto mam 17tky. original alfa. Vyzera tak, ze sa za mnou otacaju ludia - alfa :) Motoricky je to jedna basen. Taha ako par volov. Na dialnici 140 akusticky pohoda. Nemusis ako na golfe na seba kricat. Akurat hluk z nekvalitnych zimnych gum. V lete to bude lepsie. Aj ked neviem na 17tkach.spotreba priemer 7 v meste. Interier je pekny. Pekne miesto. Sedadla su fajn, vyhlad von je horsi o dost ako na golfe. Vela mrtvych uhlov. Kufor mensi, miesta v zadu asi rovnako. Materialy + calunenie kvalitne. Uvidime kolko vydrzi. Inak zatial elektricky vsetko ok. Radio ma slusny zvuk. Ale nic prevratne. Golf mal trochu lepsi asi. Ale tam som mal herz repraky. Da to ide na na zdvihak na vymenu oleja a filtrov + na tu napravu. A uvidime co mi povie mechanik. Cakam najhorsie... takze sumar 1dojmov s Alfy - nakup srdcom, clovek si jednou rukou trha vlasy a druhou si robi dobre nad tym ake je to krasne auto :)
10.14, 9. 2. 2010, odpovědětNo najeto 65tis a naprava ko.Vetsinou se zacne neco lehce ozyvat kolem 100-120tis.
10.55, 9. 2. 2010, odpovědětNo ani se nedivím, když si ji kupoval v bazaru.. Já ji taky koupil v jednom a ze začátku se zdálo všechno v pohodě, ale pak taky, začala odcházet náprava, turbo, setrvák..takže sem si řek, že až budu kupovat auto, tak přes někoho tady na foru. Prostě v bazarech je to vždycky nahovno. Jinak teda kupoval sem 156 2,4jtd... Asi Ti nezbude nic jiného, než do toho zainvestovat.
11.06, 9. 2. 2010, odpovědětbazar ju doviezol z ITA. pocital som s investiciou. ale ne ze bude v riti naprava..auto ma servisnu. vychadza rocne 20tis. najazdene ako v servisnej. tazke nestahovane km. motor uplne v pohode. neburane. ziadna zlepenka. interier ako novy...hlavne nema ani 4roky!!! dufam, ze to bude iba nejaka blbost. a ne investicia za 1000 euro :oO
11.14, 9. 2. 2010, odpovědětGo predni napravy neni tak draha ale pocitej ze 65Tis km nema,to by s ni musely jezdit po lese.Serviska je hezka vec ale spousta bazaru je umi udelat kdyz si vozi sva auta.
13.43, 9. 2. 2010, odpovědětHele koupil jsi si starší auto a investici se dřív nebo později stejně nevyhneš, ale máš Alfu a ta je přeci o srdci. Přeji ti tedy k novému auto hodně km a hodně radosti z jízdy.
14.16, 9. 2. 2010, odpovědětJj je to o srdci,když taháš z pěněženky jeden litr za druhým-to pak rve srdce
16.42, 9. 2. 2010, odpověděttakze vymeneny olej a filtre okrem vzduchoveho. Pojde tam vlozka KN. Budu sa menit spodne ramena+nejaka haluz stabilizatora ci co to je na prednej naprave. Motor vyzera a slape super. nepovedal by som ze na viac ako tych 65tis. aj interier-opotrebenie volantu a pod. ale to je uz fuck :) spotreba zatial v meste 7.8...iba centrum. neviem...
19.29, 9. 2. 2010, odpovědětTak ramena neodchadzaju po 62tis. Pocitaj ze ma tak 161tis. Jedine ze by dotycny jazdieval niekde po terene. Serviska? nechci aby som sa smial. Odkial si inak, km viem zistit cez diagnostiku.
9.23, 10. 2. 2010, odpovědětsom z BA. Velmi rad pridem to hodit na diagnostiku ak mas taku moznost. Auto bolo na 17tkach. Nechce sa mi verit ze to ma 160tis. Ten interier na to nevyzera. mal som golfa co som kupoval po 160tis. a vyzeral vnutri inak...
11.28, 10. 2. 2010, odpovědětJa som tiez z BA tak sa ozvy na pyroteam@centrum.sk pripadne
14.52, 10. 2. 2010, odpovědětno netvrdil bych, že ramena odcházejí po 161tis, na 17¨na našich silnicích je odděláš úplně v klidu do kila, já koupil alfu novou mám 150tis a horní ramena mám už druhý.
11.05, 10. 2. 2010, odpovědětAno na nasich cestach suhlasim ale hento je dovoz z ITA. Ja mam tiez dovoz z ITA a vcase ked som to kupoval tam bolo natocenych 190tis a este povodne ramena a tlmice a az tak zle to nebolo.
14.51, 10. 2. 2010, odpovědětZasa to iba svedčí o tom akú sú Alfisti neznalci, ide kupovať auto zo znalcom mechanikom a kúpi ten posledný šerbel... Že stačí vymeniť "gumičky", tak vačšieho KOKOTA si zo sebou zobrať ani nemohol... Si rovnaký príklad ako ked kamoš šiel kupovať vysnené Fiat Bravo GT JTD , zobral zo sebou odborníka , ktorý má ako auto Favorita, jasné že sa im to Bravo videlo ako "DELO". Keby si počúval tých čo vraveli daj ruky od toho preč , tak by ťa teraz nebolela hlava... Jaobčas chodím tiež do EU pre autá a jeden zákazník si prial "lacný" Touran, bol to rok 2005 a podla interieru by nikto nepovedal že to auto má 284000km !!!
22.15, 10. 2. 2010, odpovědětdakujem za uprimnost :)
10.34, 11. 2. 2010, odpovědětKed to ma 17 '' a jazdil jak debil tak sa ani necudujem ze ma prednu napravu takom stave!!! Kua ,ale co cakate za ojazdene auto .ze vyslo z vyroby? Jasne ze treba investovat!!!! Proste je to jazdenka !!! Ak si niekto kupi vo 100% stave jazdenku ,nech da vediet ! mozna po 1000Km mu budu vrzgat horne ramena tiez!.
22.56, 10. 2. 2010, odpověděttak to beriem aj ja. pocital som s tym, ze do toho bude treba nieco vrazit. ale mam co som chcel.dobre mi tak. Za golfom mi je smutno, ale toto je teraz moja nova laska :)
10.36, 11. 2. 2010, odpovědět