Zdravím Vás, Mám teraz možnosť si kúpiť Alfičku 156TS 1.8 najazdených cca 148 000, len som počul že na alfách može odísť motor tak po 150 000km chcel by som vedieť váš názor na vec. Ževraj je to auto pravidelne servisovanéé a tak, poprípade načo si dávať pozor pri kúpe a tak. ďakujem
19.00, 21. 2. 2010, odpovědětmotor může odejít i po 20 tisících když se o ni člověk nestará. já mam nalítáno na jedný 225000 a na druhý 190000 a drží. záleží na jak udrřovanou alfu narazíš.
19.14, 21. 2. 2010, odpovědětOna z Vonku a z vnútra vyzerá byť že sa chlap o ňu stará ale motorovo to nevidím... 6evraj je aj servis pravidelný ale na to sa človek v tejto dobe spoliehať nemože, po kúpe by som chcel dať vymeniť rozvody.
19.19, 21. 2. 2010, odpovědětJá mám 156tku 1.8 rok 99 už skoro 4 roky a za tu dobu jsem najel "jen" 25 tis. km!!Krome výměny rozvodů, které jsou trošku drahší, tak klasika jako brzdy(kotouče, desky)baterka, přední tlumiče,spojka,všechny tekutiny a náprava mě čeká letos-začínají už vrzat horní ramena!Vyvaruj se dvou základních věcí!!! Nikdy nevytáčej za studena motor(až se motor řádně zahřeje) a hlídej si olej(dost papá...u mě nic, olej mi neprosakuje z vany, gufera jsou nová)Na to, proč tohle máš dodržovat jsou zde už témata!! Jinak hodně se kurví váha vzduchu, to poznáš že ti to od 4 tis. otáček už nechce moc tahat, buď špinavá nebo vadná. Podvozek nemá rád moc velké nerovnosti, jde to slyšet citelně dovnitř, potkávací světla nic moc...mám tam čočky s xenonama...super, dálkové moc nepoužívám!Pokud při studeném startu uslyšíš prvotní zvuk motoru jako diesl na cca 3 sec. tak je to špatný variátor...to mám taky. Je dost drahý a jediný vliv to má na tom zvuku a malinko si papne...nic otřesného. Dodržuj pravidelné výměny oleje(10 tis. nebo za rok a lij tam origoš selenii 10W-60...já tam liju Mobil sport 10W-40 a zatím pohoda!Dále si otestuj převodovku...blbnou často synchrony, mě to taky čeká...ze 3 na 2 to jde přes zuby, takže meziplyn :-). Jinak antikorozní vrstva je dobrá, nikde žádná rez. Tohle jsou mé fakta + od přátel. Jinak jestli to máš OK, tak super jízda, mě jede fakt krásně...mám asi dobrý kus, elektro jsem ještě neřešil, jen mechaniku. Cuore sportivo
19.28, 21. 2. 2010, odpovědět