zdravím, potřeboval bych poradit, koupil jsem alfu 156 2,0 TS, najeto okolo 100000 a rok výroby 99, vše bylo ok, auto jezdilo senzačně, než začala jít závada za závadou, s něčím sem si poradil, něco mě čeká, ale s čím si nevím rady je to, že auto se začalo chovat divně motorově, při nastartování to má chvilku zvuk jak vyběhanej diesel těsně před smrtí, pak se to ztratí a zní normálně, auto jede o dost líněji než jezdilo, stratilo tah a dost řve, jako by bylo přidušený nebo přidřený k tomu se přidalo to, že na volnoběhun se občas stane že auto se začne divně chvět zahaprujou otáčky, skoro to celý chípne a nechce to jet, máte někdo s těmato příznakama zkušenosti? Díky Jarda
9.45, 27. 2. 2010, odpovědětmam ten samej problem ale jeste nevyresen :( pokud ti nekdo poradi tak to bude parada...
11.08, 27. 2. 2010, odpovědětahoj.Ten zvuk po naštartovaní jak diesel robí variátor.Je to choroba všetkých TS motorov,dá sa s tým jazdiť len ten zvuk budeš počuť stále častejšie.To že ti je motor pridusený by podla mna mohla byť zašpinená váha vzduchu/ten lepší prípad/treba ju vybrať von a nechať vyčistiť do isoprophylalkoholu.ako som už tu dakde písal mne to pomohlo auto mi dusilo pri 3000 ot.teraz OK.Viac by pomohlo auto napichnuť na diagnostiku.ahoj
11.20, 27. 2. 2010, odpovědětno chystám se do nějakého servisu, kde si nechám udělat kompletní prohlídku auta at vim co všechno je v pr.... a podle toho najdu nějakého šikovného mechanika co mi to dá postupně do kupy, zatím sháním co nejvíc informací, bohužel jsem naletěl při koupi, ale autí mě očarovalo a chci si ho nechat, už mi odešla vana ( byla řachlá a v bazaru tvrdili, že akorát málo těsní ),termostat ( seknul se mi 150 km od Prahy a vařil jsem )motorek ostřikovače, zjistil jsem že čidlo od oleje je odstřižený, ramena sou death ( to jediný mi v bazaru přiznali ) špatná geometrie ( to souvisí s rameny ) a byla po ráně :-((( takže bacha pro ty lidi jako sem já co autům moc nerozumí a naletí, každopádně 156 je nádherný auto s nadčasovým designem a strašně pohodlný:-)) jo a zapomněl bych jde mi tam špatně jednička a zpátečka, prej musim hodně došlapovat spojku, že je to u alf normální tvrdili v bazaru, ale mě spíš přijde, že tam budou KO nějaké synchrony nebo táhla ne? Nědělá to vždycky jen občas.
11.38, 27. 2. 2010, odpovědětZkus snímač otáček vačkové hřídele, tenhle problém jsem měl a po té výměně to bylo OK.
12.26, 14. 3. 2010, odpovědětA odkud jseš???
13.30, 14. 3. 2010, odpovědět