Zdravím, mohl by mi někdo poradit jak sundat levý přední tlumič? Díky moc
22.48, 1. 3. 2010, odpovědětJo je to Alfa 156 1.6 TS
23.26, 1. 3. 2010, odpovědětjestli je to jak u JTD co z na 99% je tak následovna: POvolis sroub dole co drzi primo tlumic (inbus-byva zaoxidovany, ja ho musel znicit a koupit novy) pak jeste povolis kulak co drzi tycky stabilizatoru. Vydelas tlumic s otvoru ve kterem je. Pak povolis kulak na hornik rameni a matky co drzi nahore tlumic v prosoru motoru.
6.30, 2. 3. 2010, odpovědětDiky. Dělám to kvůli hornímu rameni které potřebuju vyměnit a nemůžu vytáhnout ten šroub protože jde přímo do pružiny.
9.56, 2. 3. 2010, odpovědětNo bohužel tlumič nejde vůbec ven někde mi drží pružina v tom horním uložení a nechce povolit. Ja ho někde mohli protáhnout ten šroub je moc dlouhý aby se tam někde vlezl.
10.58, 2. 3. 2010, odpovědětAno všechno je povolene tam bude spíš potřeba tu pružinu stáhnout.
12.26, 2. 3. 2010, odpovědětJaký imbus povoliť???mako nezavádzaj verejnosť pri výmene h.r.Treba vyšrobovať tú priečnu šrobu na spodnom ramene, tyčku stabíku pri tlmiču ,na hornom ramene vybiť gulák a nakoniec v motorovom priestore tie matice/nie tú v strede/ potom jak vyberieš tú spodnú priečnu šrobu tak to potiahni smerom k náboju a celé ti to pojde dole a tak sa ti uvolný nad uložením miesto.Potom sa už len s tým treba pohrať a vybrať z gumy a je von/Horné rameno-uloženie H.r./Nech sa darí Ahoj
12.32, 2. 3. 2010, odpověděta použil si pri tom postupe slovník pekných slov.Ja nekritizujem, len chcem pomôcť aby tá výmena horných ramien nebola až taký problém ako to opisuješ s tou imbus. šrobou. lebo tá je skoro na všetkých zažratá a pritom ju netreby pri výmene h.r. povolovať.Nie som opravár ani sa nechcem chváliť ale mne tá výmena oboch horných ramien trvala asi 2 hod.postup som našiel tu na tomto fore. nabudúce treba použiť slovo hledej.Maj sa
17.39, 2. 3. 2010, odpovědětešte som zabudol na toto: Je dobré a sa to aj odporúča ked máš dole horné rameno a montuješ nové- treba natrieť tie boky silentblokov silikonovou vazelínou a samozrejme aj tú dlhu šrobu a potom to na pevno dotiahnuť.Týmto úkonom zabránite vrzganiu horných ramien.Mnohý alfisti nadávajú. že aj po výmene im to po mesiaci vrzgá a potom nadávajú aké sú alfy poruchové atd...To mako. nehrám sa na majstra sveta .Ty to robíš tvojim postupom ja svojim tak nech si Dalibor vyberie.Nech sa darí.
18.37, 2. 3. 2010, odpovědětObě moc děkuji za rady. Nakonec se to zdařilo s vypětím všech sil. Já ani tak neměl problém s tlumičem ale s tím jak stáhnout pružinu.
22.36, 2. 3. 2010, odpovědětA automechanici chcípou hlady páč nemají co opravovat.
22.57, 2. 3. 2010, odpovědětAhoj pomůže mi někdo jaký tlumiče koupit na alfu romeo 156 2.4 jtd 110kw.Před dvouma lety jsem dával nový a jsou zase v háji.Díky moc mauba@seznam.cz
12.58, 28. 11. 2015, odpovědět