Zdravim Vas všetkých, moja alfa 156 2,4 jtd 100kw ma podobný problem alebo ich bolo aj viac si myslim tak zacnem od zaciatku problem c.1 vypinanie auta pocas jazdy (ako ked vyberete kluc zo spinacky, padli otazky auto zdochlo a potom nie a nie nastartovat cca 20 startov a chytlo alebo som ho musel nechat trochu vychladnut?? tento problem berem ako ten najhorsi, problem c.2 (klasika) je ze pri 3,4 a 5 prevodovom stupni na 3000 otacok zasvieti kontrolka vstreku auto sice taha dalej ale ked preradim na vyssi stupen tak je tam diera vo vykone, musim dat nohu z plynu a znova zatlacit aby sa chytilo tento problem berem ako menej zavazny ale rad by som ho vyriesil nech to ide ako ma. Tak a teraz opatrenia ktore som vykonal na odstranenie. Vymenil som vsetky filtre, vzduchovy, palivovy aj kabinovy všetko Bosch, vymenil som snimač otacok klukoveho hriadela, vymenil som cerpadlo nafty z nadrze ktore vraj malo maly tlak(odporucanie byvaleho majitela 156), zaslepil som Egr ventil, bol som aj na diagnostike tam napisalo egr, snimač otacok, preplnovaci tlak turba, vysokotlaky okruh a niskotlaky okruh??? a nasledky auto mi od vtedy sice zdochlo iba raz a to som mu dal poriadne zabrat po vymene cidla otacok ale kontrolka sa rosviecuje tak ako predtym, skusal som aj rozhybat ten tlakovy ventil na trube, ta tycka sa mi pohne smerom dole mozno tak 5 mm viac nie a to som tam fukal s kompresorom. Takze som vyskusal vsetko co by to mohlo byt, takze Vas mily alfity prosim o radu v com by to mohlo byt lebo ja sa už chystam pomali rozobrat turbo a precistit ho ale velmi sa mi do toho neche:) dik za reakcie
18.37, 5. 3. 2010, odpovědětčau,tak jak si vyřešil problem č. 2 ??? Dělá mi to něco podobného. A diagnostika nic nenašla. ještě chci vyměnit nafoví filtr moc tomu nevěřím že to pomuže.
15.09, 7. 3. 2010, odpovědětkamarat mal ten isty problem ako ty ,diera vo vykone vypinanie motora atd.. a nakoniec po dlhom ziskavani informacii prisiel na to, ze je to tesnenie pod cidlom tlaku naftoveho cerpadla. a problem bol uplne vyriesenyy :OO neviem ti povedat presne kde ale vravel ze je to na cerpadle niekde vzadu.. tam to cidlo musis najst .. on mal tiez 2.4jtd.. tak dufam ze ti to aspon trochu pomohlo daj vediet ako si dopadol...
15.52, 7. 3. 2010, odpovědět