Zdravim zdejsi borce, potreboval bych poradit ohledne neprijemnosti, co se mi vcera vecer stala s mojim alfikem. Nejsem typ, co na aute umi opravit prvni a posledni, jsem spis uzivatel a tak se to pokusim popsat nejlepe, jak budu umet. Vcera vecer jsme se vydali na nakup cca po mesici od posledni jizdy. Jelikoz pri posledni jizde slapalo vse jak melo, nehledal jsem zadny problem. Trosku me prekvapilo, ze startovani bylo takove utahanejsi, jak kdyz dojizdi baterie, ale naporprve naskocilo, zadne kontrolky nesvitily, jizda jak brus. Po nakupu opet startovani bylo takove vlacnejsi, ale zas na poprve naskocilo a dojeli jsme zpet. Kdyz jsem zaparkoval v garazi, vsiml jsem si na zemi nejakych fleku, tak jsem trosku vycouval, zhasl motor a nechal svitit abych si prohledl ty skvrny. Byl to olej a celkem dost, dle odhadu tak cca 1,5 litru kaluz. Kouknul jsem se tedy pod auto a misto odkud odkapavalo bylo uprostred, mezi - mozna lehce za prednima kolama. Chtel jsem tedy nastarovat, ze zajedu zpet na misto parkovani a budu premyslet co stim, bohuzel pri dootoceni klicku se ozvalo jen CVAK a nic. Stejne tak na podruhe, potreti... Netusite co muze byt za problem a jak pripadne postupovat? Opravdu si nevzpominam, ze bych nekde drel, ci neco trefil, co by mi mohlo poskodit podvozek. Diky moc za jakoukoliv radu ci doporuceni! L.
14.19, 11. 3. 2010, odpovědětZdravim,to cvaknuti pri otočeni kličkem-slaba baterka,dobit.Dat na zvedak a zjistit pričinu uniku oleje
16.02, 11. 3. 2010, odpovědětmožná že to teče okolo filtru. ale napiš jěště co máš za motor. každopádně, musíš vlézt pod auto a kouknout. to startování je baterka KO.
16.06, 11. 3. 2010, odpověděttak to že to bude špatně chytat se dalo docela čekat, pri tomhle pocasi, když se s tím autem měsíc nejelo.. ja bych doporucil dolejt olej aby se s tím dalo jet a dojel bych do prvniho servisu co bude po ruce...
16.35, 11. 3. 2010, odpovědětCo máš za motor a odkud jseš? Nejspíš vybitá aterka ale to by chtělo projid a kouknout na to ze spoda.
17.03, 11. 3. 2010, odpovědětChlapi, diky moc za rady, po praci se na to vrhnu a dam vedet,jak jsem dopadl :-)
11.53, 12. 3. 2010, odpovědětpodľa foto usudzujem na vypušťacú šrobu na vani.Tipujem že je povolená, alebo zlá podložka, závit.Vyšrobuj nechaj vytiecť olej a uvidíš.Ked by bolo všetko ok tak daj pri montáži na šrobu k hlavičke gasket.Ahoj
9.33, 14. 3. 2010, odpovědět