Zdravim vás páni.Obraciam sa na vás s prosbou o radu.Mam alfa romeo cca 2 mesiace.Kedze som k nej dostal len jeden klucik rozhodol som sa ze si dam spravit dalsi.Kedže som si nechcel dat robit imobilizer,vybral som ho a pripevnil som ho ku zamku.Vlozil som novy vyrobeny klucik otocil klucom CODE zasvietilo nahle zhaslo vstrekovace zhasli,ale nenastartoval som....nasledne som imo demontoval a vlozil spet do povodneho kluca a cuduj sa svete presne to iste vsetko sa zda byt ok vsetko pekne zhasne ale jednoducho nenaštartujem.Motorom toci cerpadlo pocujem ako natlaci naftu,ale nie a nie naštartovať.Zdoraznujem ze auto islo bez najmensich problemov normalne som zaparkoval chcel som to spravit a nakoniec sa to takto posralo.Teraz som na noc vypojil baterku,ale pochybujem ze to pomoze.Ak by niekto mal pre mna radu,budem mu nesmierne vdačny.
19.01, 12. 3. 2010, odpovědětDiagnoza a pravdepodobne se ukaze chyba:snimac polohy klikoveho hridele.
19.32, 12. 3. 2010, odpovědětMyslis ze by sa to pokazilo len tak zrazu?Z nocoho nic?Bez dakych sprievodnych priznakov?.Ja som to skusal aj predtim tak ze som dal kluc bez imo normalne do zamky a ten s imo som len prilozil ku zamke a auto normalne nastartovalo aj klucom bez imobilizera,tak som si povedal ze imobilizer vyberiem primontujem ho tam aby tam bol stale,kedze mam len jeden a budem startovat "bez" imobilizeru.Ja tomu proste nechapem preco to nejde nastartovat....vsetko sa tvari presne tak ako pred tim ked auto normalne startovalo bez akychkolvek problemov.Odpojil som tu baterku na noc,myslite ze to pomoze?Mne to pride tak ze imobilizer sa dakym sposobom zablokoval a teraz sa nechce odblokovat ani s povodnim kluco.Som z toho zufaly keby som to bol vedel vyserem sa na to...
19.51, 12. 3. 2010, odpovědětPokud sviti kontrolka CODE+kontrolka vstriku tak imobilizer,pokud Code problikne a zhasne a zustane svitit vstrik tak to muze byt hodne veci,ale pravdepodobne ten snimac kliky.
19.58, 12. 3. 2010, odpovědětImobilizér z klíče nekomunikuje s jednotkou, ne? Jak se to chová, když tam strčíš klíč bez toho imobilizéru? Předpokládám, že stejně.
9.06, 13. 3. 2010, odpovědětked tam vopcham kluc bez imobilizera tak mi po otoceni ostane svietit CODE a vstrekovanie.Ked dam ten povodny kluc s imobilizerom s ktorim som pre tim normalne startoval otocim s nim tak mi normalne vsetko postupne pozhasina.Ako som uz napisal,zda sa ze je vsetko ok,len proste nenastartuje.Pripada mi to tak ako keby sa tam nieco zablokovalo a teraz to nechce nastartovat...
9.36, 13. 3. 2010, odpovědětPod sedackou sofera je daky poistny spinač.skus to. čao.
10.39, 13. 3. 2010, odpovědětchlapi tak musim vam oznamit radostnu spravu...auto naštartovalo.Na noc som dal nabíjať baterku dneska som vystriekal vsetky relátka skontroloval vsetky poistky vsetky konektory stlacil ten vypinac pod sedadlom a naštastie nastartovalo na prvy krát...Tak len dúfam že mu to vydrži a už ma nebude pajeďiť.Každopádne ďakujem všetkym za rady,som vám vďačný.
13.19, 13. 3. 2010, odpovědětTak ako som sa tesil tak som zasa sklamaný...vcera som prisiel z prace normalne alfinu odstavil...dnes rano idem do prace,samozrejme sa ponahlam a alfa mi nenastartovala.Zasa presne to iste co som spominal pred niekolkimi dnami...zaujimave je ze ked odpojim baterku na dakych 12H naspet zalozim tak auto normalne nastartuje...Cim to je sakra...
9.37, 16. 3. 2010, odpovědětv navodu na alfu a ke klickum jsem dostal karticku a tam je kod, ten vyslapes podle toho navodu pres pedaly a melo by to nastartovat. Ja byt na tvem miste, uz bych byl v alfe a nechaval si pridelat klicek s imobilizerem. Pochybuju ze předěláváš imobilizér a odejde ti přitom čidlo kliky.
9.20, 21. 3. 2010, odpovědětchlapi co ste tu nadhadzovali ten snimac....mam taky problem, ze auto ked startujem, tak motor zatoci , ale skape. ked podrzim plnyn, tak nastartuje, ale ked pustim, tak opat motor skape. s autom normal jazdim, ale auto otacky nedrzi ked pustim pedal. svieti kontrolka vstreku. v minulosti ked sa mi toto stalo, tak stacilo prejst par km a vse v pohode, no dnes som presiel 20 a nic. auto stale bez plynu kape? mam 1,6TS. kolko stoji ten snimac, cca? dakujem.
18.28, 20. 3. 2010, odpovědětkrokový motorek volnoběhu? když vyřadíš kvalt tak to zdechne, když máš plyn nebo rychlost, jede to skoro normálně?
9.17, 21. 3. 2010, odpovědětno vyradit rychlost som neskusal za jazdy, ale ked pustim plyn tak mi auto zdochne. pocas jazdy musim stale drzat otacky plynovym pedalom a ked zastanem napr. na krizovatke, tak to jednoducho skape. uz som sa tu docital, ze to bude na 99% snimac otacok klukoveho hriadela. len som chcel mat istotu. rozvody mam nove, sviecky nedavno, olej novy...baterka nova. vahu viem, ze mam zlu, lambdu mam novu...pondelok idem do serv. dakujem
11.54, 21. 3. 2010, odpovědětNakoniec to bolo naftove cerpadlo co je v nadrzi...no napadlo by vas to?Ale to byva tak vzdy posrana zhoda nahod...clovek si mysli ze to je imobilizer,kedze sa do toho rypal no a ako naschval just sa posere nieco ine...
22.53, 21. 3. 2010, odpovědětDobry stko je ok ale nechce mi naastartovat alfa romeo a neviem co stim je ono to toci akoby chcelo nakopnut ale marne pomoztem i
18.18, 11. 2. 2018, odpovědět