Ahoj, máte tady někdo zkušenosti z bionaftou?
21.00, 25. 3. 2010, odpovědětSměs kyseliny sírove,methanolu,louhu,řepkoveho oleje=MEŘO. Míchá se už do každý nafty u benzinek.Samotný MEŘO agesivni obzvlášt na všechno gumový.
21.07, 25. 3. 2010, odpovědětBionafta se míchá se v poměru 70:30 nebo 30:70(nafta:meřo) Do normalní nafty u benzinek se dává asi jenom asi 7-8%MEŘO
21.12, 25. 3. 2010, odpovědětbionafta patří do zemědělský techniky a ne do sportovního auta. to se tam rovnou může llejt olej z fritáku. to je můj názor, ale pokud si nekdo chcete dojebat motor, tak prosím.
9.12, 26. 3. 2010, odpovědětak co vim tak bionafta je sracka a u commonrailu dela jeste vetsi bordel pry... A i dnesni zemedelska technika bionaftu nepouziva pac je to k hovnu. Ubere vykon, zvysi spotrebu, zanasi snad vse v motore...
11.56, 26. 3. 2010, odpovědětPředsudky pánové, dnešní bionafta není co bývala. Bionaftu je možné jezdit i v C-R motorech, jen je potřeba dodržet specifika přechodu z klasické nafty, a to postupně od nízkého poměru bio vs. klasická, a k tomu častěji měnit naft. filtr, jediný "problém" bionafty je její větší (oproti naftě) schopnost rozpouštět usazeniny (které se rády tvoří, díky daleko mazlavější naftě), toť teorie, kterou jsem někde četl, bohužel informace z praxe nemám.
12.11, 26. 3. 2010, odpovědětrychlým přechodem na bionaftu (rozuměj - rovnou tam foukneš plnou bionafty) akorát zaneseš čerpadlo, trysky, opět díky schopnosti bion. rozpouštět
12.13, 26. 3. 2010, odpovědětDneska sem natankoval za 20,90kč/l což je velice příjemná záležitost. U pumpy byla cedule, že slňuje normy ČSN.... a pro mírné klima atp. jednoduše bionafta 2. generace. Ujel sem na ni prvích 80 km a první dojmy jsou super! Mám 1.9 jtd a nijak sem ji nešetřil. Spotřeba stejná nebo lehce nižší, výkon stejnej a nic nezapáchá...Jednoduše nostalgická vzpomínka na dávnou cenu paliva a spokojenost. Uvidím jestli bude situace stejná i po 1000 km, pak dám vědět. Každopádně ikdyby mě čekala výměna palivového filtru, tak se to velice rychle vyplatí:-)
17.01, 17. 5. 2010, odpověděta odejde aj tesnenie pod hlavou na to je treba mat urobený motor . radšej jazdit na frit olej
9.27, 11. 4. 2010, odpovědětA proč by odcházelo, zase jeden odborník co neví o čem mele. Nejsem zastáncem alter.paliv ale na co jsme jezdili za pár korun, když na tom bylo příjemné DPH to nám vnucují povinně dnes za strašnou cenu. Ritmo 1,9TD na starou bio (dává se 5% řepky)jezdilo bez problémů. Ale friťák bych do mé Marey nedal a to je jen TD i když už s 2,4s ŘJ.
9.46, 5. 6. 2010, odpovědět