Ahoj,chci se zeptat,na kolik vyjde výměna- koukal jsem že na netu cca 1500 kaček kloub a výměna je jak moc pracná? Musí se pak ještě dělat třeba geometrie nebo tak něco?
13.56, 31. 3. 2010, odpovědětgeometrie se dělat nemusí
15.33, 31. 3. 2010, odpovědětDíky,aspoň to- a jak je to pracný,neví někdo?
16.05, 31. 3. 2010, odpovědětČau ja sem měnil manžety na poloosách a byla stím docela drbačka musel sem vyndat celí těhlice dál sem to tak 12h ale musel sem si dělat stahovák na kuláky to zabralo tak 4h ale ty budeš dělat jen jednu stranu takže tak 3h plus mínus.
16.57, 31. 3. 2010, odpovědětdosť babračka, najlepšie zhodiť kompl. náboj zo všetkých 3 čapov, aby si mal dosť miesta - to je základ aby si to nepolial benálom a zapálil. klb je potrebné z poloosi tzv. sklepnúť je tam v drážke pero, ktoré potrebuješ čo najviac zatlačiť do drážky a následne kĺb sklepnúť dole
23.59, 31. 3. 2010, odpověděttakze, delal jsem levy vnejsi homokloub, protoze jsem ho silou motoru pretrhl. postup nasledujici - povolit si matku na poloose // povolit spodni cep, montpakou vzeprit rameno od tehlice a palici parkrat bouchnout do tehlice v mistech ulozeni cepu, ne do cepu // povolit cep rizeni, parkrat bouchnout pripadne odpacit a bouchnout kladivem // odklonit tehlici z poloosy // jednoduse narovnat poloosu a vytahnout z prevodovky - me to slo samo // upnout poloosu do sveraku a narovnat klob do primky z poloosou a srazit pres nezelezny majzlik, nejlepe bronzovy. nebo kamos ma takovy udelatko co nasroubuje na zavit a trhne a kloub sjede sam, pokud nebude v primce, jde to velmi tezko... // a pak nasadit manzetu, kloub, vazelinu, zajistit paskama a zpatky na auto v opacnem poradi....// to je z osobni zkusenosti... kloub me stal 1980 kč a je to 2 roky zpatky. prace cca na 3 hodiny od odstaveni auta
21.02, 1. 4. 2010, odpovědětDělal mi to známý v servise.polský kloub starline je na hovno.nedoporučuji a origo mě stál 2200kč a s výměnou 2500.Měl to hotové maximálně tak za hodinu.je lepší některé věci nechat dělat odborníky
21.07, 1. 4. 2010, odpovědět