Zdarec všichni mám 166 Alfu 2.4 JTD a mezi motorem a převodovkou mi uniká olej. Většinou když motor zahřeju, potom to někde nechám stát, tak je potom na zemi trocha oleje. Poradte prosím co s tím. předem díky Martin...:)
19.42, 6. 4. 2007, odpovědětnetesny simering,pokial mas velky unik oleja caka Ta demontaz prevodovky, prave dnes som to absolvoval , ale nie skrz netesnosti (vymena spojky a zotrvacnika). Demontaz je na maslu,daval som dole skoro vsetko vratane napravnice este aj vyfuk som musel uvolnit. Pre lepsiu identifikaciu zdvihni auto na zdvihaku a mrkni presne miesto ci to nie je motorovy olej -tesnenie pod vanou.
20.06, 6. 4. 2007, odpovědětMal si voz zdvihnuty? Najlepsie je ho od spodu umyt wapkou, chviku pojazdit a pozriet odkial uniká. Ako som pisal olej može unikať spod olejovej vane a javí sa to, že to je niekde inde . Pri úniku prevodového oleja nutná demontáž prevodovky a výmena simeringu (cena tusim 1500Sk).V prevodovke mas mierku oleja odsleduj ju. No a na kluke to iste, celý motor nerozoberas nestraš :)
20.36, 6. 4. 2007, odpovědětMáš pravděpodobně v háji gufero na klice, stojí 1400,- ale když ho budeš chtít vyměnit, tak musíš sundat převodovku a přítlačák aby jsi se na něj dostal. Je to docela pakárna...:(
0.33, 7. 4. 2007, odpovědět