mam alfu 156 2,4jtd 20v a mam tak problem. stale mi trha ak s to dostane nad 2000otacok zacne trhat. uz mi to leze na nervy. bol som aj na diagnostike vsetko v poriadku menil som vsetky snimace co tu boli menovane aj turbo som rozobral a vycistil. a stale rovnako. uz som s toho zufaly. alfa pojde prec!
14.05, 12. 4. 2010, odpověděttak nam to vsem rekni, jako kazde auto je i alfa spotrebni..
14.54, 12. 4. 2010, odpovědětbol si na diagnostike, ktoru ti robili za jazdy? Diagnostika bola kvalitna? mechanik s nou vedel robit? Poriadna diagnostika by to na livedatach musela ukazat...
17.40, 12. 4. 2010, odpovědětTy debil jeden,špína jsi ty a ne auto,kurvíš ji ?Tak kurvi sebe , anebo se srovnej ty cigáne
20.42, 12. 4. 2010, odpovědětuz ti merili IQ?
20.45, 12. 4. 2010, odpovědětiq nad 117,musel jsem dělat psychotesty jako prof.řidič.Proč?Ty si si dělal test,že se ptáš?
17.34, 14. 4. 2010, odpovědět...este mi povedz, co maju psychotesty spolocne s tvojim IQ, ty mudrc :D :D ti tam usla jedna jednotka navyse, chcel si napisat 17 :D
12.46, 4. 2. 2013, odpovědětodpoved na posledne dva prispevky. IQ si daj zmerat ty ked sa tu tak navazas do niekoho a ani nievies co! a lada strc sa do pice ty vyjebany konomrd
10.15, 13. 4. 2010, odpovědětnemali by sme si ocislovat nicky, aby nedoslok omylu ?
13.37, 13. 4. 2010, odpovědětPalivový filtr jste měnili?? Neteče nekde poblíš filtru nafta? Toto můžeš skontrolovat bez diagnostiky.
16.02, 13. 4. 2010, odpovědětTak, tak... Nez se zacnes vztekat, tak se ptej (ja vim, ptas se, ale uz se i vztekas ;-)) - ono italove jsou tezko srovnatelne s jinyma autama a proto se tezko shani servis, ktery by jim rozumel (motory, co v nich jsou, se casem dostanou i do jinych aut - ale v te dobe bude znalost prumernych servisaku zase o chlup dal. mnozstvi elektroniky ti zcela logicky muze zpusobovat tez castejsi problemy, nez s jinymi auty - pricemz prumerna poruchovost na obvod muze byt i mnohem mensi, ale je jich tam sakra vic)... proste se na to da nadavat, nebo se smirit s tim, ze mas pokrokovejsi auto se vsim vsudy (i s nedostatecnosti kvalifikovanych servisaku) ;-) a ted k tematu: pri skubani nedokazes blize citit, ceho je nedostatek? (vzduch a palivo se chova trochu jinak - nedostatek paliva je sussi a hrubsi, pri nedostatku vsduchu je to mekci, tlumenejsi - proste se dusi). Mne se po vymene turba tez skubne v otackach, kde predtim motor prepinal do nouzaku - ale pomalu se uci a skube cim dal min... jinak urcite zkus privod paliva (kdy byl menen filtr? Netece kolem?ale to uz tu padlo...) muj prispevek ber spise jako relaxacni, nez technicky - vztek nepomuze, jedine vymena auta nebo se sziti s nim (dobra story s mym autim je treba se zadrenyma lopatkama na turbu, kdy autorizovany servis, predtim nez to bezradne vzdal, vymenil predchozimu majiteli furu veci za nekolik desitek litru, aniz by se podivali na live data z diagnostiky - neustale resili unik tlaku, pricemz ve skutecnosti byl vysoky)
4.29, 14. 4. 2010, odpovědětsundej sací rouru od vzduchového filtru a podívej se jestli není někde děravá.Možná to nasává falešný vzduch a jebe tomu.tak jak to bylo u mě
7.45, 14. 4. 2010, odpověděttak tento problem jsem mel taky byl jsem z toho uz sofalej ale pak me napadlo co kdyz to dela nafta pac u beznych dodavatelu je velke mnozstvy bionafty pridavane do normalni nafty 2,4JTD je dost citlyvy motor takze jsem zacal tankovat u OMW a jeste jsem koupil do nafty adetivum VIT a cukani bylo pryc az tak po mesici to zacolo cukat znova ale jen nepatrne tak jsem myslel ze uz se na to muzu vykaslat ale furt me to vrtalo hlavou tak jsem jeste zacal cistit hadice od turba do chladice vzduch a od chladice vzduch ke skrtici klapce pac jsme myslel ze je tam olej a pak najednou koukam a mam v hadici od chladice k skrtici klapce diru asi tak pet cm a bylo to jasne co se stalo hadici jsem opravil a od te doby kupuju jen kvalitni naftu a pridavam adetiva a nemam sebemensi problem treba ti ta ma skusenost pomuze
11.50, 15. 4. 2010, odpovědětahojte vsetci.no ja som si kupil teraz alfa 156 1.9 jtd.98 a mozem povedat super auticko,pred tim som mal renaut scenik 1.6 RT 98.mala spotreba,svizna jazda,proste fajn.ale chcem sa opitat, ma svietit RBG spolujasca?ta kontrolka co je na tachometry .ta v strede medzy tachom. a otackom.na RBG mi zhasne.dakujem za rady vilik alfa 156 1.9 JTD
13.24, 15. 4. 2010, odpovědětto mas deaktivovanej airbag spolujezdca na boku plubni desky u spolujezdca mas na klic vypinac a ten musis otocit do polho on a kontrolka zhasne
22.48, 15. 4. 2010, odpovědět