nemáte někdo fotonávod na výměnu předních ramen a stabíků? nemůžu to nějak najít případně jestli někdo může pomoct co vše je potřeba rozdělat spodní ramena mi nejdou vytáhnout kvuli tyči na které je tyčka stabilizátoru. navíc stabilizátor ani nemůžu vyndat protáčí ce mi jeden šroub a nevim jak ho chytit z vnitřní strany neni žádná zarážka na klíč díky
16.48, 17. 4. 2010, odpověděthm tak tyčku asi odvrtat. ted ještě co stema ramenama? co vše se musí odmontovat
17.03, 17. 4. 2010, odpovědětTyčku stabíku musíš odmontovat,pokud nejde odvrtat.pak se ti podaří ramena vyndat.
18.53, 17. 4. 2010, odpovědětKazdy zavit capu coos na 156 domontoval tak ma v strde otovr pre imbusak na stabiku je sa mi zda M5 ocisiti to a uvdis ze tam je Inac minieal so minuly tizden aj ramena musit zhodit ja cap vchneho ramena a by si mohol naboj vytocit a tak vybrat zo spodneho ja som sizhodil aj prasiatko brzdy s kotucom lebo to bolo tazke zaves si ho nna drot o vrchne rameno pozor na snimace otacok . Keby daco pytaj sa preto sme tu ciaoo
19.02, 17. 4. 2010, odpovědětten imbus sem skusil ale po chvilce se sjel skousim to odvrtat ale stale se nedari. takze prvne odebrat stabik a pak by to melo jit ven? clavidua nejak ti moc nerozumim ty si vymontoval naboj? ja tam mam snad jeste origo ramena vsechno je to desne zalehly a nejde skoro snicim hnout.
19.07, 17. 4. 2010, odpověděttak tyčka je venku ale dnes už nto prdim zítra ještě sundat tlumič abych mohl vymotat šroub a vymlátit spodní rameno na hrotu ani se tam nehne
20.23, 17. 4. 2010, odpovědětNaco tlmic zober dva kladiva rovnakej hmotnosti najlespie najtazsie ake mas v garazi a sucasnimi udermi zvoch stran uvolnis kuzel . Opakujem susacnimyyyy extremne dolezite !!!!z dovodu siernia vln materiale ked sa stretnu vlny na cape tak sa to uvolni cize susasne udierat niekolkokrat ...prepac ze velmi mudrujem ale vystudoval som aplikovanu mechaniku a mechatroniku aj ked podla pravopusu to tak nevyzera :-)))
20.33, 17. 4. 2010, odpovědětsrouby zas tak zrezle nejsou spis je to vsechno strasn ezalehnute diky za rady zitra dam vedet jak sem dopadl jinak kdyz nevyndam tlumic jak sundam horni rameno? sotva se tam dostanu klicem natoz abych vymotal sroub
21.03, 17. 4. 2010, odpovědětpotrebujem vymenit len tie horne hlinikove ramena komplet na prednej naprave ako ??? ide to zhodit aj bez toho aby som demontoval spodne ?
21.30, 17. 4. 2010, odpovědětDa sa to v pohode zvladnut aj za 1hodku na oboch stranach ale musis mat otoceny ten dlhy srob na ktorm sa otaca rameno. Ja ked som to vymienal vlani tak som ho nemal som sa pritom nahresil ze v taliansku mali asi statny sviatok vtedy :-). Ked mas hlavu skrutky smerom ku pruzine tak mas ozabavu postarane :-) ked tam mas matku tak mas vyhrate ak tam mas hlavu musis posunut dole pruzinu ja som to urobil tak ze som povolil cele ulozenie tie skrutky od motroveho priestoru co drzia ten hlnikovy drziaka a vtlacil dnu a do boku aby som tu skrutku mohol vytiahnut inac ti bude zavadzat pruzina. Samozrejme predtym demontuj vrchny cap. Inac pocuj Robo to nie tovja alfa co ju obcas vidim po kosicich brazdit s takym ciernim kridlom ?
7.54, 18. 4. 2010, odpovědětmam striebornu s ciernymi doplnkami kridlo mracitka zadna kapota http://pokec.azet.sk/robert.peko/fotoalbumy/alfa-1?i9=b893c2958841
13.19, 18. 4. 2010, odpověděttakže jedna strana komplet vyměněná až na ten projetej šroub to bylo celkem v pohodě no i když teda napasovat spátky to spodní rameno na šrouby byl celkem problém ale zdařilo se to. druhou stranu asi dám do servisu ležez na zemi pod autem je pěkně nanic všude málo místa
16.29, 18. 4. 2010, odpovědětno tak je to zabava ja som to tiez robil tak len ze osm lezal podtym a stymi srobmi to mas pravdu je to umenie tam napasovat je tam toho dost a malo miesta
16.34, 18. 4. 2010, odpovědětjj když by ot bylo na zvedáku tak je to o polovinu času mín navíc alfu jsem měnil po prvé tak to celkem šlo : )
16.56, 18. 4. 2010, odpověděttak hej ja som tiez maturoval nad jednou stranou skoro cely den najvacsii problem to bolo dat opat dohromady ale druhu som spravil za 3hodky ked uz som vedel ako nato ale dufam ze budem mat pokoj aspon na dva roky :-)
17.27, 18. 4. 2010, odpovědětpodarilo se mi sehnat chlapka co mi dovoli si k nemu zajet na zvedak tak si druhou stranu udelam taky sam leepsi nez ze servisu aspon vim ze je to kvalitne :)
19.41, 18. 4. 2010, odpovědětNo hej mas pravdu aj ja si robim udrzbu radsej sam ked nieco pojebkam aspon potom nenadavam na druhych :-)Ciao
7.36, 19. 4. 2010, odpovědětdva roky co si pipik uz po roku budes mozno citit tycky stabilizatora a do 1,5 roku vrchne ramena do 1,75 roku bu vrchne ramena uz v cudu a sem tam nejaky spodný čap a medzi tym GO zadnej nápravy ...
21.45, 19. 4. 2010, odpovědětNo tak uvidime ja som najazdil na vrchnych cca 10 000 od minuleho roku a ked som pred dvoma tizdnami vymienal spodne tak som ich kontroloval a nic na nich nebadat akurat som vymil manzety lebo v zime mi ich potrhalo ale je pravda ze z toho som spravil vela na dialniciach a cestach prvej triedy kedze talianku pouzivam len na dlhsie trate do 100 km chodim vylucne na bilku :-)
22.17, 19. 4. 2010, odpovědětposli nejaky lin ke manzety si tam dal mam ten istýž problem a zhanam manzetu - sadu so skrutkou na poloos
21.22, 20. 4. 2010, odpovědětna Krivej ulici je taka mototechna tam popytaj na favorita manzety stari ich ma za krabicu a pasuju na vrchne ramena ako rit na serbel :-) a mozno uz ma aj na spodne lebo ked som ja kupoval tak mi vravel ze objednava nejake vacsie tak predpokladam ze tie by pasovali na spodne cena asi 0.98eur Ciao
21.51, 20. 4. 2010, odpovědět