Ahoj, chci se zeptat je jedno jakou naleju znacku oleje do auta? myslim jako jestli Castrol, Mogul , Elf ale kazdopadne 5w40. Díky za pomoc.
9.12, 24. 4. 2010, odpovědětTeoreticky je to jedno, ale držel bych se nejlépe jedné značky, u Alfy pro mě existuje jedině selenia 20K Alfa Romeo nebo Racing A ohledně toho 5W40, když jsem auto koupil, byl tam 0W40, tenkrat jsem udelal vymenu za shell helix 5W40 a v servisu mi tam klidne nalili 10W40, že to je prej jedno. Můj názor je hlavně si pročíst hodně fór na webu, protože jsem zjistil že na jedinou selenii nikdo nenadává. A nikomu neodešel motor.
9.19, 24. 4. 2010, odpovědětAsi selenia bude nejlepsi volba. Tak ted už ji jen sehnat za nejakou rozunmou cenu. Nevis kde?
9.22, 24. 4. 2010, odpovědětNěkde tady na foru jsem četl i nějaké internetové obchody, ale teď ti to z hlavy fakt neřeknu. Ono rozumná cena, třeba někde na netu bude za par korun ale prohneš se na dopravě, tak někdy je dobrý zajet do nejbližší mototechny a zeptat se tam. Já konkrétně to budu řešit až přivezu auto ve středu ale chci to vyřešit přes kámoše co má autoservis a slevy. Ještě ale nevim jestli mi to udělá. Zkus dát do vyhledávače Selenia 20K Alfa Romeo..
9.26, 24. 4. 2010, odpověděthttp://www.srovnanicen.cz/q/SELENIA%2020K%20ALFAROMEO%2010W-40/
9.28, 24. 4. 2010, odpovědětAhoj, mam 1.8 TS a když jsem to koupil bala tam selenie a podle servisky pořád seleninie 10W40. já tam ale celou dobu co ji mam (asi 40 tis. km celkem má 170tis.km ) dávam tam castrol 10w40. Má nějaký význam dávat 5W40? KDYŽ VÝROBCE UDÁVÁ 10W40? A neměl bych se raději vrátit zpět na selenii?
11.02, 24. 4. 2010, odpovědětDobrá zkušenost s eshopem s oleji Selenia je zde : http://www.znackoveoleje.cz/znackoveoleje/eshop/7-1-Selenia
11.40, 24. 4. 2010, odpovědětjedine SELENIA 20K 10W40 pro alfy to nejlepsi. 5W.. a 0W.. bych tam ani necpal. 10W40 je viskozni pro alfy akorat!
13.26, 24. 4. 2010, odpovědětselenie bude jistě vhodný olej.... ale ten kdo tvrdí, že do alfy jedině selenii a že jiný olej tam nemá co dělat... tak podle mě silně propad dobře mířené reklamě na tento olej.... automobilka alfa má prostě jenom smluvního dodavatele oleje selenii a každá alfa z výroby má v sobě tento olej.... stejně tak jako každá škodovka u nás vyjede z výroby z CASTROLEM... a stejně tak bude škodovka jezdit na selenii tak jako alfa na Castrol... a další věc dávat do auta olej 5w40 a jiný tam kde je předepsanej 10w40 je už úpná blbost.... tam kde je motor stavěnej na polosyntetiku nemůžete rvát plnou syntetiku... pak jsou tu akorád články "žere mi to moc oleje"... prostě dávejte tam to co tam má být.. poctivě měnit po 10tisících a bude vše dobré.... za chvilku by tu mohly být články "jezdím pouze na DUNLOPECH pneu, protože na Barumkách to nejede :-)....... Alfa je prostě krásný auto a stačí ji běžná péče jako o jakoukoliv jinou značku auta... a všeobecně ne příliš valnou pověst těchto krásných aut dělají ti co všechno moc řeší... přijedete do neznačkovýho servisu a nahlásíte závadu a mechanik řekne "no jo..alfa" ale že před váma stojí oktávka se stejnou závadou o které mluví jako o běžné závadě?????? Já osobně mam alfu a po alfě přijde opět jedině další alfa :-)... tak at nám to šlape a natírat to těm blbejm oktávam TDI :-)
22.18, 27. 4. 2010, odpovědětVALVOLINE DURABLEND DIESEL 5w/40
22.23, 27. 4. 2010, odpovědět