zdravim chlapy chcem sa spýtať či mi niekto vie vysvetliť alebo ak by ste mali foto poškodeného dvihatka ventilu ktorý je treba vymeniť...chcel by som meniť a potrebujem sa zoznámiť s touto problematikou mám benzín 2,0 t.s. 16v 110kw
18.33, 26. 4. 2010, odpovědětto na fotke neuvidis. zdvihatko pocujes ako cvaka, lebo je makke a nevladze sa napumpovat aby vykrylo sparu medzi vackou a driekom ventilu. jednoducho vyskusas tak, ze zhodis dekel z hlavy, okolo das dake handry lebo pojde trochu olej pomimo, nachvilu to nakopnes nech sa natlakuju . potom vypnes, chytis nozik alebo srobovak a opatrne strkas medzi vacku a zdvihatko. chvilu musia vydrzat tvrde.A ktotre su zle, medzi ne vopchas ten predmet lahko a ostane tam spara. inac raz som tu dal link na clanok, kde je pojednane o tom, ako sa daju zasa spojazdnit aj zle - staci vycistit a nanovo utesnit, ale to sa asi nevyplati. inac jedno cca 500 korun. Byvalych.
20.58, 26. 4. 2010, odpovědětKdyby si mněl zájem o zdvihatka tak ti je nechám za dobře. napiš na meil.
21.09, 26. 4. 2010, odpovědětJARKA: poslal som ti mail
9.27, 27. 4. 2010, odpovědětPETER: dik za podrobne vysvetlenie ,,len som nepochopil jednu vec mam dat dole delek z hlavy a naštartovať :) ale to bude asi blbina ne?
9.30, 27. 4. 2010, odpovědětpreco blbina ? normalne daj dekel dole a trochu bude striekat olej, preto vravim, ze daj si tam daku handricku / jasne ze tak aby ti ju nenamotalo do vaciek, hahaha /. inac by si to nestihol vypnut, odmontovat dekel a skusat ich lebo by uz neboli natlakovane.
11.27, 27. 4. 2010, odpovědětPETER: no ja to teda skusim ... teda vrela vdaka za rady
9.10, 28. 4. 2010, odpověděttak nebude mat nikto zvas tu foto ?? nikto zvas to nevymieňal?
9.01, 29. 4. 2010, odpovědětti vravim, ze na fotke vobec nic neuvidis. musis ich mat "pod rukou"
9.01, 3. 5. 2010, odpovědětmmm
1.41, 3. 5. 2010, odpovědětdosť by mi pomohly nejake foto alebo video či manual ako na vymenu
5.29, 4. 5. 2010, odpovědětmanual na vymenu zdvihatok ? :))) to chces v bodoch rozpisane ? ci ti staci, ze treba zhodit rozvod, vybrat vacky, vytiahnut zdvihatka, vrazit namiesto nich nove a vsetko opacne zlozit ?
16.29, 4. 5. 2010, odpovědětpeter: uuuf kokos no dosť roboty ja som myslel že to pojde len pri demontovanej hlave :((
22.52, 4. 5. 2010, odpověděthaha, no vidim, ze nema zmysel ti to opisovat, mas v tom cisty hokej. vies aspon vymenit ziarovku ?
23.54, 4. 5. 2010, odpovědětpeter: kedže je veľa ochotných ludi ktorý podrobne rozpisu co a ako som si sam vymenil komplet spojku a rozvody +vod pumpu a nikdy predtým som to nerobil no vidím že uteba to šťastie mať nebudem ...tak nič aj tak dik
22.49, 6. 5. 2010, odpověděthaha, ved zhruba ti to mozem opisat : zhodit dekel na motore, odobrat zapalovaciu listu, zhodit dekel na hlave, zhodit rozvod, zhodit domce vaciek, vybrat vacky, vybrat zdvihatka, vlozit nove a opacne vsetko poskladat. ked si si spravil spojku, toto musi byt hracka lebo z bloku sa nic nedemontuje a ani hlava sa nehybe.
10.51, 7. 5. 2010, odpovědětpeter: diki chlape teraz si sa konečne pochlapil diki jako poviem tak nie som žiadny odbornik ale po naštudovaní si to viem spraviť sám príklad rozvody a spojka ...doteraz bez problémov :) nie že by som sa chválil len ako príklad ešte raz dik
11.50, 7. 5. 2010, odpovědět