ahojky mam problem se jizden prednch kol na predku mam alfu 156 sporwagon 2,4JTD 103kw a kola mam 205/55R16 a sjidi se mi gumy vnitrkem vymenil jsem spodni ramena u hornich jen silentbloky pac jinak byli jako neve a byl jsem stim na lsarove geometrii a tam me to seridily ale kola se vesele sjizdijou dale tak jsem byl jeste jednou na geometrii ale u jine firmy a tam me namerily ze je vse v poradku tak uz me napada ze to muzou spusobovat bud pruziny a nebo tlumice ale tlumice by nicily celou gumu a ne jen vnitrek tak by vas chtel poprosit jesi nekdo nevy cim to muze bejt
12.36, 11. 5. 2010, odpovědětnazdar, to je u alfa 156 normálne..mám b
15.34, 11. 5. 2010, odpovědětnazdar, to je u alfa 156 normálne..mám bohaté skusenosti s tým..jednoducho auto je tak robené, že gumy za z vnútra derú jak šlak..ja som zasa menil teraz gumy, z venku ešte jak tak dezén ale z vnútra som jazdil na drátech..z toho si nič nerob, tam môžeš mať geom. akú chceš...nepomôže ti to...mám druhú alfu a robia to obidve...
15.36, 11. 5. 2010, odpovědětsamozrejme to normalne nie je
17.45, 11. 5. 2010, odpovědětASI TO NORMÁLNÍ NENÍ MÁM 2.4 jtd SW LETNÍ GUMY TAM MÁM DRUHOU SEZONU 205-55-16 ORIGINÁL ELEKTON AR A SJETÉ JSOU ROVNOMĚRNĚ.GEOMETRII JSEM NA NÍ NIKDY NEDĚLAL MÁM JÍ OD ROKU 2007 DOVOZ ITÁLIE.
15.48, 11. 5. 2010, odpovědětmam 1,8TS a predek mam ok, nesjizdi se, ale resim stejny problem na zadnich kolech, sjizdi se, menil sem uz vse az na tlumice a pruziny.
23.19, 11. 5. 2010, odpovědětneporovnaval nekdo z vas merovy protokol geometrie kol z firmy kde mu to delaly s manualem alfy kde jsou ty hodnoty predepsany pac jsem se dneska dival na protokol z laseroveho mereni a s hodnotama alfy to moc nesouhlasi ja mam nastavenou sbyhavost na nule na predni naprave a sbyhavost na zadni naprave je celkova jen tricet minut a podle prirucky bych mel met na predni naprave -2,02mm +-1mm a na zadni naprave by melo byt -3.15mm+-1mm tak by me zajimalo co je spravne pac rozdily jsou docela velike v nastaveni od firmy a s predepsanyma hodnotama alfy ja sy myslel ze oni maji ty predepsany hodnoty a podle nich nastavujou zbihavost s odklonem a zaklonem se ani nic udelat snad neda jo kdyby se dal menit odklon kol tak si na alfe poradim jednoduse akorat je zajimave proc alfa nema kola do V jako treba skoda ale ma je vodorovne do H a nekdy pri veci zatezi je ma do A a jeste jedna poznamka ja pouzivam na zimu kola195/60R15 a ty tam mam uz dve zimy a jeste jednu vydrzi a ty se nesjizdi jnom co tam na leto dam 205/55R16 tak je to v...nechapu co na me alfe je spatne a rocne najeszdim zhruba 35tis.Km pac jeszdim kazdy den do prace
10.01, 12. 5. 2010, odpovědětodkdy je to u Alf normílní, aby se sjížděli gumy?? taková kravina :-D to by ti pak při koupi toho auta měli dát i doživotní přísun gum, ne? hele, mám 1.8, zimáky jsem měl dvě sezóny...teď je jen dojíždím a všechno mám rovnoměrně sjeté...a to jsem na nich nalítal dost km!! Problém je někde jinde...ale fakt mě nic nenapadá.
11.40, 12. 5. 2010, odpovědětja vim ze to normalni neni proto to resim janac bych to neresil ale potrebuju nejakej napad tedka jsem porovnaval odklony kol a zjistil jsem ze mam kola do A na predku rozdil vrch kola a spodek je 6mm kdyz to auto nadzvednu tak se to srovnava
12.09, 12. 5. 2010, odpovědětvůle v ramenech, unavené pružiny!!! něco z těch dvou to bude!
12.55, 12. 5. 2010, odpovědětJestli jezdíš stále na stejně sjetých gumách tak to ani geo. nenapraví, gumy se budou dále sjíždět stejně! ( leda, že by to byl moc velký rozdíl na te geo., ale tomu nevěřím). Je pravda, že přední náprava si časem sedá na vnitřní stranu a nic s tím neuděláš odklony se neštelují.
9.03, 13. 5. 2010, odpovědět