potrebuji radu s opravou selespeedu podle vyjadreni servisu ma byt spatna spojka ale chovani auta mi k tomu nesedi cerpadlo misto toho aby natlakovalo a vyplo tak natlakuje a ozyva se takove divne cvakani jako by to melo tendenci radit jinak auto obcas zaradi dokonce se i nekdy rozjedu dik za vsechny rady jo a diagnostika jednotky selesp. mi hazi stale jen chybu P1769 ale nikde jsem nic k tomu nenasel pouze podle diag se ma jednat o nejake rele ale nevim kde ho najit
15.04, 17. 5. 2010, odpovědětdiky trosku mi to pomohlo nevite nahodou jestli se da nekde sehnat repasovaci sada tesneni do robota nekde mi to tam netesni zjistil jsem ze to relem neni to cvaka dal i po vymene takze pravdepodobne nejaky problem s tlakem
11.49, 18. 5. 2010, odpověděttakze se mi potvrdilo to ze je problem nekde v uniku tlaku dokonce jsem vymenil i cerpadlo jestli to neutika prez nej bohuzel porad stejny akumulator vzduchu jsem vyndal ale olej v nem nebyl takze je asi dobrej nenapada vas nekoho kudy by to mohlo utikat nikde neni nic videt dik za rady
11.59, 4. 6. 2010, odpovědětCau na robote je čidlo tlaku ak Ti nedrží min.60 barov,tak potom tam je problem,mali sme taký problem,po výmene čidla všetko ok.
15.17, 4. 6. 2010, odpovědětno 60 baru se mi zda moc pise se rozmezi mezi 45-55 ale diky za tip tahle soucast robota me nenapadla ze by mohla propoustet
18.07, 4. 6. 2010, odpovědětJestli ti utíká tlak oleje když neřadíš, a čerpadlo krátce dotlakovává tak máš určitě špatný kondenzátor tlaku ( černá banka na robotu )
19.44, 4. 6. 2010, odpovědětten prave vypada ze je dobrej
19.47, 4. 6. 2010, odpovědětčau, už jsi vyřešil ten problem? Podle mého názoru a osobní zkušenosti, bych to viděl na prasklou membránu ve vysokotlaké baňce na robotu. pokud bys chtěl, napíšu víc i jak ji sehnat. oprava tak za 3000,-.
0.32, 25. 7. 2010, odpovědětjj uz to mam opraveny oprava cca 2600,-byl to ten akumulator tlaku dik za pomoc
7.54, 25. 7. 2010, odpovědětTo DA-VE. Ahoj! Mám taky seleless,zatím bez problémů,ale čert nikdy nespí. Moh bys mi poskytnout nějaké konexe,kde se v případě problémů obrátit? Můžeš tady,ale ještě líp na můj mail-děkuji
8.05, 25. 7. 2010, odpovědětČaues, nemám, žádné specialní tipy na opravěře, jsem z Ostravy a řeším to tady jak se dá. Většinou, když je problém, tak brouzdám tady po fórech a vždycky mi někdo poradil. Z těch rad si samozřejmě musíš vybrat tu správnou. Zatím žáden větší problém se selespeedem nemám,až na tu vysokotlakou baňku, která pasuje z Fiatu stilo a to mi tady poradil jeden "dost dobrý borec" Herald V. V Alfě na to čuměli, jako péra, ale nakonec ji bez záruky objednali a pasovala. Tak předemnou smekli. Na diagnostiku a seřízení robota jezdím přímo do Alfy, protože jsou nejlevnější! (500,-Kč) Kdybys chtěl něco konzultovat, tak klidně napiš třeba maila, rád pomůžu, stejně, jako pomáhají kluci mi. Alfa je Alfa !!!
20.02, 25. 7. 2010, odpovědětAhoj mám taky problém se selespeedem,teče mi olej z té robotizovaé části..Dá se někde koupit těsnění ns tu převodovku..nebo jsem v háji??:- děkuji za odpověd
10.35, 12. 10. 2010, odpovědětProblém (1) - nedá sa mi zaradiť (radiť) rýchlosť Odporúčania / krátke rady: 1) skontroluj radiacu páku (v jej spodne časti sú mikrospínače, často sa zanesú prachom a bordelom a nezopínajú) - rozobrať, prestriekať kontaktným sprejom, ofúkať vzduchom, 2) skontroluj či Ti funguje čerpadlo (jednoducho - chyť rukou čiernu expanznú nádržku) ak cítiš cyklovanie je všetko OK, ak nie skontroluj relátko pri baterke (samozrejme aj indikátor na prístrojovke pomôže), 3) všetko funguje ale neradí rýchlosť - môže byť pokazený snímač na brzde (pokiaľ nezatlačíš brzdu - nezaradíš) dá sa premerať pomocou meráku - nič zložité, 4) radí rýchlosť - ale divne, nespoľahlivo. Odporúčam vymeniť nový prevodový olej TUTELA CS speed, jednoznačne len tento. Rovnako vymeniť hydraulický olej (červený) v robote, 5) radí rýchlosť - ale divne, nespoľahlivo. Odporúčam skontrolovať tlak oleja (cez PC) prípadne vymeniť senzor (čidlo) tlaku hydraul. oleja na robote. 6) štandardne je cyklus čerpadla každé 2 až 5 sekúnd, ak je cyklus dlhý (nestihne dotlačiť čerpadlo a rýchlosť sa nezaradí POZOR NA TO) môžebyť premenlivý alebo statický (ja som mal cyklus každé 2 sekundy - všetko išlo OK, po určitom období som mal cyklus 5 sekúnd - a mal som problém s radením), POZOR - roboty sú veľmi spoľahlivé, najčastejšie sa pokazí ich elektronika. Robot je v podstate iba súčiastka pracujúca na mechanickej báze- nemá sa v nej čo pokaziť.......... POZOR - ak má niekto doma ROBOTa - mám TOMOGRAF (vedel by som ho presvietiť a zistiť presne vnútornú konštrukciu a rovnako ako robot funguje a skontrolovať či je funkčný a OK (samozrejme zadarmo). 7) Fungujú mi iba párne rýchlosti (prípadne nepárne) Štandardne majú roboty 2 senzory "S" a to na rýchlosť S1) 1 - 3 - 5 a na rýchlosť 2 - 4 -R, ak Ti radí iba párne (treba vymeniť snímač, nič vážne stojí v originál obchode 70e, avšak v iných predajňach (napr. Peugeot) stojí cca 50 Eur, je to však len obyčajný TRIMER - a v zahraničí stojí cca 15 Eur ( aj s poštovným ) je to DES ja viem. 8) všetky senzory na robote sa dajú premerať a zistiť, ktorý je pokazený (viem poslať schémy aj s hodnotami) jednotlivých senzorov, zvládne to každý trošku šikovnejší elektrikár (alebo autoelektrikár), 9) problém (ak mám motor vypnutý - radiť sa mi dá, ak ho naštartujem - radiť sa mi nedá) Motor pri radení je riadený centrálnou jednotkou. Jednoznačne centrálna jednotka neposiela impulz do robota o tom aké má otáčky (v režime off funguje), (v režime on nefunguje). Všimli ste si, že pri radení motor zníži otáčky? 10) Jedno z najlepších riešení je prečistiť všetky kontakty idúce z a na robot kontaktným sprejom a stlačeným vzduchom. Stačí iba jeden zlý kontakt problém je na svete. 11) Pri naliatí nového hydraulického oleja sa môže systém (robot) zavzdušniť (jednoducho sa dá odvzdušniť na robote) 12) Je potrebné si uvedomiť, že rýchlosť sa dá zaradiť len v prípade, že spojka je vytlačená. Na SS (selespeede) je ovládaná spojka jedným hydraulickým valcom (piestom) ktorý ju vytláča, jeho funkčnosť viete skontrolovať aj vizuálne. POZOR - ak vám ostane visieť nejaká rýchlosť a ste na dialnici - je možnosť po pár úkonoch ju mechanicky vytlačiť (potrebujete páku). Nezabudnúť - spojka sa dá aj nastaviť a rovnako musí mať aspoň nejakú hrúbku lamela - aby všetko fungovalo. 13) Ak nefunguje hydraulika (čerpadlo) sa schováva pod ľavým blatníkom (ideálne je dať dole vnútorný blatník) skontrolovať sa dá buď pripojením na priamo alebo elektrikárom. Ak si na niečo ešte spomeniem - určite sem napíšem, niektoré veci som písal iba heslovite ( nemá zmysel tu písať romány ). Dúfam, že to ALFISTOM pomôže, ak máte prolbém, napíšte mi, zavolajte, vždy ak môžem sa snažím pomôcť. Tak pozravujem všetkých ALFISTOV a obzvlášť "SELESPÍDOVCOV" :-D všetko sa dá opraviť. Ing. Ján Španielka, PhD. Public relation / objednávky / servis KOVACAR J & M - Oprava motocyklov / zváranie plastov
15.17, 3. 12. 2015, odpovědětto se neda cist
18.29, 4. 12. 2015, odpovědět