Zdravím pánové, jsem novym majitelem 156 2,4JTD rv 2001. Mam ho par dni, minuly majitel menil rozvodak, klinak a nejakou vyvazovaci kladku nebo co, rikal tomu hydraulickej tlumic rázů... pochopil sem to tak, ze to bdue ta sponovaci kladka... no a ted problem... piska klíňák... neni to nic strasneho, ale je to slyset... kdyz vemu nejaky Silkalovy sprej a striknu na remen z vrchu, tak piskani hned ustane... ale tak po 200km zase pohvizduje... cím to muze být? predem diky... Lada
20.57, 17. 5. 2010, odpovědětSundej řemen a zkus jak se točí kladky,altik,kopresor klimatizace
21.03, 17. 5. 2010, odpovědětjak pisu, kdyz striknu klinak jakoby z te ploche strany, tak to hned prestane piskat... tak to asi nebudou kladky a tak ne? Sem to asi napsal prvne nepresne... ty rozvody jsou ted nove delany, i je novy klinak a ta sponovaci kladka...
21.06, 17. 5. 2010, odpovědětRozvody s tím nemají nic společneho a když klinák prokluzuje a je novej tak tam ma logicky něco asi odpor a nemuže to utáhnout.Něco se přidírá
21.12, 17. 5. 2010, odpovědětja som menil vsetko aj rozvod aj veci ohladom drazkovaneho remena komplet vsetko a po vymene mi to zacalo piskat tiaz a mohol som sa posrat nechceli to ani bihivi vyreklamovat
22.09, 17. 5. 2010, odpovědětakorat jsi nenapsal čim to bylo:-)))
22.12, 17. 5. 2010, odpovědětzhod predne koleso na strane klinoveho remena, v podblatniku odmontuj ten kryt co je pri klinovom rozvode a zober si do ruky rurku napr 6cm hrubu a dost dlhu, aby si mohol dat jeden koniec k uchu a druhy k jednotlivym kladkam. nastartuj motor a postupne posluchaj kazdu kladku a tak zistis ktora ti piska. mne napr. robi bordel vodiaca aj na dotyk bola mierne v lozisku volna. docasne mi pomohlo vystriekanie tejto kladky silikonom ale uz mam doma nahradnu, takze ked sa mi zacne opat ozyvat, vymenim ju.
22.29, 17. 5. 2010, odpovědětTak jsem dneska shodil kolo a diagnostikoval sem tou tyci zdroj hvizdani... na 90% to jde z te sponovaci kladky... ale ta je cela fungl nova... shodil sem remen a ta kladka se toci krasne, nema zadne vule nic, je proste nova... dalsi kladky se toci taky dobre a nikde sem nenasel nic spatneho, ale kdyz nandam remen a startnu to, tak hviza porat a tak po minute chrochtani na miste je ta sponovaci kladka docela tepla... coz asi neni vporadku... jo a pri volnobehu nijak ta kladka neskace nebo tak, chova se klidne... tak cim by to piskani mohlo byt? jo a remen je taky novej, koukal sem na nej, estli minulej majitel nekecal,ale fakt je novej... :( tak uz nevim
20.31, 20. 5. 2010, odpovědětco to je za nesmysl stříkat na klíňáky ty kluzný spreje? klíňák ti prokluzuje, proto píská..a když ho našplícháš tím sprejem, tak bude prokluzovat ještě víc..není to náhodou nesmysl? co ho tak třeba zkusit utáhnout, aby pracoval jak má?? hm?
22.34, 17. 5. 2010, odpovědětsice sem cerstvej majitel Alfy, ale myslel sem, ze se utahnout neda, ze tam je ta samoutahovaci kladka...
7.56, 18. 5. 2010, odpovědětPískajúci kliňák na 2,4 mi ani nespomínajte.. Kúpil som Alfu pred dvomi rokmi spravil asi 22000 km v podstate bez porúch okrem tohto debilného kliňáka. Celý čas to píska ako debilné. Ide to strašne na nervy..
11.41, 18. 5. 2010, odpovědětVymenen remen a mas po problemech,jestli jsi jisty,ze puvodni majitel menil cely segment s volnobeznou kladkou
18.38, 18. 5. 2010, odpovědětBohuzel sem je jeste nedostal k tomu, abych shodil kolo a i remen a zkusil jak se toci kladky... ale chvili sem do toho dneska koukal a nehvizda to kontiunalne, je to jakoby chvili jo chvili ne... a od tak 2,5tis to nepiska vubec... no a kdyz sem se s tim byl kousek projet, tak to po ohrati ustava... ale koukal sem, ze se mi ten remen zda dost volny, kolik by mel byt pruhyb na spravne nasponovanem remenu? vim ze nejde nijak pritahnout, ale treba kdyz je chcipnuty motor, tak tu horni plastovou (asi vodici) kladku, normalne protocim rukou... je to dobre?
19.55, 19. 5. 2010, odpovědětak jsem dneska shodil kolo a diagnostikoval sem tou tyci zdroj hvizdani... na 90% to jde z te sponovaci kladky... ale ta je cela fungl nova... shodil sem remen a ta kladka se toci krasne, nema zadne vule nic, je proste nova... dalsi kladky se toci taky dobre a nikde sem nenasel nic spatneho, ale kdyz nandam remen a startnu to, tak hviza porat a tak po minute chrochtani na miste je ta sponovaci kladka docela tepla... coz asi neni vporadku... jo a pri volnobehu nijak ta kladka neskace nebo tak, chova se klidne... tak cim by to piskani mohlo byt? jo a remen je taky novej, koukal sem na nej, estli minulej majitel nekecal,ale fakt je novej... :( tak uz nevim
20.32, 20. 5. 2010, odpovědětPodobné zvuky mi dělala spojka kompresoru, resp. ložisko. Cinkání, pohvizdování, po pár měsících přešlo do veselého drnčení...
0.47, 21. 5. 2010, odpovědětno ako som pisal mam ten isty problem a vcera som sa stretol s chlapikom pri optime cca 40 r bol y HUMENNEHO ze je to uz jeho 4ta alfa ma teraz 2,4 jtd 110 kw mal take iste problemy a teraz riesenie... menil uz zo desiatky kladiek a remenov ale len cisto nahodok ked menil olej tak mu padla flasa na drazkový remen a vylial sa mu tam olej poutieral co sa dalo ale od vtedy mu to uz nepiska a tak ked mu prisiel známi na servis s piskotom remena zobral striekacku nastriekal na remen mineralny olej ten reaguje z gumov tak ze gumu nadlepta a remen prestane piskat
20.52, 22. 5. 2010, odpověděttakza aj ja som zobral striekacku s olejom jemne som olej nadavkoval na remen a postupne m,i to prestava piskat a to olej ucinkoval 1 den uvidim co zajtra ked to nastartujem
20.54, 22. 5. 2010, odpovědětnepíská protože prokluzuje po oleji vy ste opraváři běže dělat mechaniky do ferrari
21.00, 22. 5. 2010, odpověděta jestli vám pískaj brzdy tak je taky poleje olejem
21.12, 22. 5. 2010, odpovědětRobo KE: pocuj daj vediet po par dnoch, tyzdnoch ako to u teba vypada s tym naolejovanym remenom, asi by som to skusil aj ja ak s tym nebudu problemy.
11.48, 23. 5. 2010, odpovědětchalani mal som aj ja tento problem.mechanik hovoril ze je to alternator tak som ho chcel vymenit.ale nedalo mi.skus ty kladky.a bola to spanovacia tiez som tam daval olej aj som to striekal a vlastne tak som to aj zistil ze ktora to je a bola menena s rozvodami taktiez ale rozvody mali asi 15000km najazdene.ono ked si zhodis koleso a kryt na spolujazdcovej strane uvidis tam kladky na klinaku skus nastartovat a postupne striekaj wd alebo nieco po kazdej kladke.tak by si mal zistit ktora to je..hovorim ja som mal napinaciu rozbitu.tak nech sa dari
15.24, 23. 5. 2010, odpovědětuz to nepíska a remeň je ok v pohode ako tak suchy toci sa pekne vsetko klima chladi alternator dobija takze olej tro trosku ten remen nadleptal a uz je mäkký
1.04, 26. 5. 2010, odpovědětA to si nadávkoval na remeň naštartoval nech sa to dostane všade a potom nechal pôsobiť?? Alebo môžem hneď jazdiť?
12.42, 26. 5. 2010, odpovědětno tak u me nejvic pomohlo nejaky Palmolive mydlo... tak cca 200km nepiskalo, ale ted zase zaclo... :( ja uz nevim co s tim... daval sem na to uz vsechno... jak rikam, piska mi to urcite jakoby z te strany kde je plochej,kde jsou proste ty napisy... z druhe vroubkovane strany ne-e... tu bych nikdy nenamazal, nejsem az tak blbej :-D a kdyz se kouknu na tu stranu s napisem,tak ma bejt taky takova jakasi hruba, ze? ale ta moje je totalne omydlena... jakoby hladka... a ten remen tam je novej, ma najeto tak 500km, menilo se s nim cele ustroji napinaci kladky (i s kladkou) a na ni to prave piska... nevim co s tim :(
20.57, 26. 5. 2010, odpovědět