Mam 1.8TS. Za jazdy mi ukazuje teplotu 50-60 stupnov a ked zastanem a motor ide na volnobeh tak teplota pomaly vystupi na 90 a drzi. Ked sa rozbehnem tak teplota pomaly klesne zas na 50-60 stupnov. Nechapem.. Diagnostika neukazuje ziadne chyby. Vie niekto kde je problem ?
14.31, 20. 5. 2010, odpovědětMáš trvale otevřený termostat do chladiče (velký okruh). Když stojíš auto se nechladí a ohřeje se na 90 a pak zapnou sahary. Za jízdy se ochlazuje vzduchem, takže teplota klesne, protože ti termostat nezavře. Takže výměna.
14.38, 20. 5. 2010, odpovědětPravdepodobne termostat. Mal by drzat teplotu ci za jazdy, alebo na volnobeh stejnu.
14.39, 20. 5. 2010, odpovědětco to je? to je alfa, auto na ktorom budes stale nieco riesit a nikdy ta nenecha v istote ze tam kam ides aj prides!
15.02, 20. 5. 2010, odpovědětNespletl sis fórum? Naše starosti nech nám a starej se o pekáč kterým jezdíš ty. Tipuju na Škorše nebo Šáde
15.10, 20. 5. 2010, odpovědětmal som 156, 2 roky, chvalabohu som sa jej zbavil a mam mazdicku trojecku ktora je jak ohen a zaujimave, zatial sa tam nic nepokazilo ani ni nevrzga ani nekolise, ani nebucha, ani sa nebojim ze ma niekde necha, ani neklepe ani nedymi :) jo jo nezabudnite mi napisat ze alfa je krasna a bla bla, ze sa treba o nu starat atd atd...same keci, zaujimave ze starat sa treba takto extrmne len o alfu...kazdy mesiac nova zavada, sninac otacok klukovej hriadele, snimac polohy plynoveho pedalu, motorcek v oknach 2 x, motorcek stierace 2 x a dalej sa mi nechce rozmyslat, ale samozrejme to je tym ze som sa o nu nestaral, predsa ked diagnostika nic neukazovala, tak som to mal logicky cele rozobrat a vsetko precistit, a termostat aby som nezabudol, to ako permanente aj od boscha aj od busha odisiel...PS: to vrzganie mi chyba, sak ta mazda je strasne tichucka, a ja som bol zvyknuty na zvuk jak john deere a rany jak ked chara bil kociho. :D
16.00, 20. 5. 2010, odpovědět