zdravím všechny...dnes jsem vymněnil váhu vzduchu...nastartoval jsem chvilku to běželo normálně a potom spadly otáčky skoro na nulu a motor škubal s celým autem..jinak mám 2.0 TS znovu jsem nastartoval a zase chvilku dobrý pak to začlo znovu..byl to i zvuk podobný jako by to jelo na 3 možná i méně válců...auto nebylo měsíc v chodu předtím sem normálně nastartoval a motor běžel normálně..na volnoběh rychle stoupla teplota lehce přes 90 a chcíplo to...spíš mi ale přišlo že došel benzín..dlouho sem nejezdil přez zimu stála dnes sem dolil benzín..tak jestli to není tím že si pořádně nenasál...poraďte..děkuji
18.29, 22. 5. 2010, odpovědětprosím o pomoc
18.50, 22. 5. 2010, odpovědětkamarád měl přesný problém, jen má Fiat Brava...princip je stejný! Taky celou zimu stál, pak nastartoval a nedrželo mu to volnoběh a hnedka to spadlo na 0. Vyměnil rozvody, škrtící klapku, čidlo otáček...na chvilku (týden) to bylo celkem ok, semtam to chíplo, nicméně jsme tam dali použitý krokový motorek a pak to bylo zase ok...ale jen jeden den! Takže závěr?? Odpojil baterku, ať se vyresetuje jednotka, vyčistil kontaktoilem veškeré zástrčky (čidla), pak zapojil baterku a vono ejhle!!! Jezdí s tím už 3 týdny a zatím ok. Zkus tohle...vono to jak to stálo a byla letos divná zima...déšť + mráz, takže to mohlo chytnout špatný kontakt...kdyby jsi měl spoléhat jen na váhu, která ti snímá množství nasátého vzduchu a dává ti buď bohatou nebo chudou směs, tak bych ještě vyzkoušel ji odpojit (rosvítí se ti kontrolka vztřiku) ale mělo by to držet...pak zjistíš jak je na tom váha. Pak ještě osciloskop (je přesnější než diagnostika) a zjistit, jak je na tom lambda, no a pak už jen ty jontakty...nejlevnější způsob než do toho začneš cpát peníze!!
19.39, 22. 5. 2010, odpověděta k tomu, že ti naroste teplota a pak to chcípne...napadá mě ještě teplotní čidlo...ale tohle jsem ještě neřešil a ani neslyšel, že by ti po zahřátí motoru chcípl!!
19.42, 22. 5. 2010, odpovědětzkusím to a uvidíme...nicméně díky za případné další rady
20.54, 22. 5. 2010, odpovědětDobry den chtel bych se zeptat kde ma alfa romeo 156 zastrcku na diagnostiku dekuji za odpoved
17.17, 18. 12. 2012, odpovědětTam jak jsou pojistky.
17.42, 18. 12. 2012, odpovědět