čau mam problem s 1.8TS,za studena se dusí a škube,než se trochu zahřeje. dal jsem nové svíčky ngk,váha je taky nová. poraďte prosím co to může být. má,nebo jste někdo měl stejný problém? díky za rady.
19.59, 25. 5. 2010, odpovědětja mel stejny problem A byla to vaha vzduchu Ta tava vymenena vaha je nová?
20.08, 25. 5. 2010, odpověděttaky možno lambda
20.10, 25. 5. 2010, odpovědětja mam rovnaky pruser. nova vaha, nova lambda .za studena skube a kolisaju otacky. kontrolka vstreku svieti stale. svieckami to nebude. uz neviem co to moze byt. uz sa menilo cidlo otacok, nim to nieje. chyba svieti stale. uz mam z toho nervy, ze sa stale nevie co to je. skuste poradit aj mne lebo mame rovnaky problem.
20.22, 25. 5. 2010, odpověděteste mozno lambda alebo cievky.......ja som vymenil cievky 2 a pohoda akurat este podusieva----ale to su sviecky bo ked ich vycistim tak ok....chvylu
20.47, 25. 5. 2010, odpovědětJe dos možný že to dělaji cívky na svíčkách.
20.50, 25. 5. 2010, odpovědětMněl bych cívky na svíčky,kdyby někdo mněl zájem.
20.50, 25. 5. 2010, odpovědětTaky mám 1,8TS a dělá mi to taky.Nový svíčky, nová váha vzduchu. Ale má i obdobý kdy to na chvíli zmizí a z ničeho nic to opět začne. Taky jsem v pasti.
21.04, 25. 5. 2010, odpovědětskus najprv vystriekad kontakt sprejom dotykacie plochy od kablov do induciek az po sviecky.....tam vie voda narobit galibu ak nemate ok kryt pod motorom,, ale POZOR na tu fajku na inducke tu som odlepil a hned odtrhol!!!!!
21.09, 25. 5. 2010, odpovědětdíky za rady,zkusim ty cívky. lambdu mam také novou a váhu také. zkoušel jsem dávat ještě jinou váhu,také novou,ale žádná změna. kdyby ještě nějaká zkušenost napište jí sem dík.
23.06, 25. 5. 2010, odpovědětTak napiš jak si dopadl s cívkama.Jestli se do toho mám taky pustit :-)
13.19, 26. 5. 2010, odpovědětMam ten isty problem. Tak som porozoberal kryt, cievky, povytahoval som sviecky. Samozrejme sa mi odlomila jedna ta koncovka z jednej cievky ale ide to nasnut naspet. Povytahoval som sviecky , boli tam predpisane NGK precistil som ich sprejom na kontakty boli take zaciernene ale neboli moc znicene... Zmontoval som naspet a problem pretrvava. Diagnostika nepise ziadnu chybu takze vahu lambdu atd vylucujem. Takze otazka: Mam najazdene 170tis. km cize tie sviecky museli byt menene nie ? takze ak tie ngk boli menene po 100tis.km tak tieto co su tam musia vydrzat aspon do 200tis. km nie ? A inak kupil by som jednu tu cievku na 1.8 ts co sa mi odlomila
13.56, 26. 5. 2010, odpovědětPokud jsi ty svíčky neměnil ty tak tam mužou být třeba taky originál kdo ví kolik má to auto doopravdy najeto.
14.32, 26. 5. 2010, odpovědětno mne to na diagnostike vypisuje chybu na fáze. co to znaci neviem, ale zaujimave je ze mi svietki odkedy som nechal urobit rozvody a tak to chlapcom idem dat prekontrolovat. lebo asi to dojebali...LENZE. nepravidelne starty, trhanie sa prejavovalo aj pred rozvodmi, najma cez leto a ked bol vonku teplo. kontrolka nesvietila ani nic, len to trhanie a akoby slo na tri valcce. v zime je aj teraz vse ok. cele je to take dojebane, ze nikto nevie cim to je ani ako to spravit...
14.59, 26. 5. 2010, odpovědětja mam totizto podozrenie na vstreky....ma niekto predstavy kolko stoja???
15.02, 26. 5. 2010, odpovědětMužu nabídnout i vstřikovací lištu na 2,0TS.
15.20, 26. 5. 2010, odpovědětmě to dělá také nejvíc v létě,nevím si rady. půjdu na diagnostiku a uvidíme. je to hrozný to trhání a jak se dusí. kdyby to byli vstřiky ta to dělá i když se motor zahřeje,nebo jen za studena?
22.08, 26. 5. 2010, odpovědětNj. V zime to nerobilo. Logicky by to mali byt asi sviecky. A nedavno o tom pisal jeden chalan ten isty problem a vymenil sviecky a ze vsetko v poriadku
10.28, 27. 5. 2010, odpověděthttp://www.alfa156.cz/diskuse/technika/100688
11.17, 27. 5. 2010, odpovědětJá mám jednu zajímavou zkušenost, mě auto cukalo za studena v létě, v zimě čím dál tím víc, po zahřátí úplně v pohodě a hodně se to cukání za studena zlepšilo co jsem začal jezdit pro benzín k OMV místo k ČS no name
13.33, 27. 5. 2010, odpovědětJa tankujem shell tesco slovnaft omw ...
19.14, 27. 5. 2010, odpovědětzkusím vyčistit kontakty a uvidíme.
19.19, 27. 5. 2010, odpovědětPavel vymen sviecky. Uvidis. Kup nejake lacne napr brisk DR15LDC 4ks a AR14YS 4ks su to nahrady za NGK. A keby nahodou nepomoze tak aspon neminies vela penazi.
22.03, 27. 5. 2010, odpovědětsvíčky mam týden nové NGK platinum,měl jsem před tím bosch najeto 25000km,tak jsem si říkal,že asi jsou už špatný,tak jsem dal nové,ale žádná změna.lamda sondu mam asi dva měsíce. a váhu jsem zkoušel taky a beze změny. teď už jen ty kabely,nebo cívky jinak už nevím.
1.08, 28. 5. 2010, odpovědětMne to robilo vtedy ked mi tahalo falošný vzduch do sania..Mal som zo spodu deravú hadicu,,po výmene bolo všetko ok.. cca po 2 mesiacoch to začalo znovu,teraz neviem čo to može byt,ale idem to zajtra riešit.
16.30, 20. 8. 2010, odpovědětZdravím páni, prečítal som si to všetko čo Ste tu popísali....85%ˇludí, menilo sviečky, vahu, lambdu a neviem čo všetko....neskušali ste nahodou zistiť, či niekde za vahou vzduchu až po sa motne sanie vam niekde neprisáva vzduch? ci nahodou niekde nie je praskuta gumova hadica za merakom vzduchu????skuste popozerať či nemate niekde volne podtlakove hadice, či vam to neprisava vzuch... napriklad ja som menil vahu sviecky, rozvody podla origo pripravkov, vycistena klapka skrtiaca, 2 x diagnostika u 2 servisov nezavisle od seba a auto stale zle startovalo, jak studene tak aj teple.. nakoniec som mal prasknutu manzetu na sacom potrubi za vahou vzduchu....a ide normalne, nekolisu otacky nevynechava, startuje normal...
21.41, 28. 5. 2010, odpovědětPod toto sa podpisujem, mne napriklad salo falosny vzduch z vadneho brzdoveho valca.
9.07, 1. 6. 2010, odpovědětměl si pravdu,problém vyřešen. byla prasklá menžeta na sacím potrubí za váhou vzduchu. už jede normálně a nedusí se za studena. tak jsem všechno měnil zbytečně,stačilo pořádně zkontrolovat sací potrubí. no nic aspoň mam vše nové a na čas mám pokoj.
13.59, 1. 6. 2010, odpovědětPresne to som mal aj ja :)))
16.31, 20. 8. 2010, odpovědětTaky jsem měl prasklou manžetu.Jen teď řeším problém kde sehnat novou. Nějak se mi nedaří. Ma někdo nějaký typ? Je to ta za váhou vzduchu. Předem všem děkuji!!
12.22, 7. 6. 2010, odpovědětalebo ju zalep lepidlom na okno a mas to za 3 hodiny suche... pri najhoršiom
20.10, 7. 6. 2010, odpovědětpocujte, mne to robi stale a uz mi to ide na nervy.vaha ok, lambda ok, sviecky mozno su zle, ALE celym autom mi trasie na studeno a som si vsimol , ze aj svetla tak preblikuju, ale vse len pokial sa auto dusi. po 2 km vse v norme a pohodicka. ja uz neviem, co s tym moze byt. diagnostika nic a uz som zufaly...poradte daco dakto.
23.53, 27. 8. 2010, odpovědětMám 1.8 ts a měl jsem úplně ten samej problém, první přišla na řadu lambda, pak svíčky a byla to až váha vzduchu... Tedka mi to taky někdy dělá, ale jen když nastartuju, do té doby než sepne sytič...max 2-3 s. a pak už v pohodě.
1.24, 28. 8. 2010, odpovědětkoukam,z e to vsem zacalo v jednu dobu. v dobu, kdy se zacalo do benzinu pridavat vic biolihu.nesouvisi to nahoudou s tim? jsem stejne postizeny, akorat, z emam LPG, jak se to na nej prepne, je to OK. Prepnu zpet na benzin a tragedie.
7.38, 28. 8. 2010, odpovědět