Zdravim! Foter kupil Alfu 2.0TS Sportswagon a stala sa nam neprijemna vec: Po kupe ked sa na tom hned celkom jazdilo sme kontrolovali mierku a mam v pameti ze tam bolo oleju dost. Po ujeti dalsich 100 mozno 200km raz len tak v garazi pozeram na mierku a co nevidim, mierka sucha ani kvapka oleja. Nez bola mierka tak ako ma byt dolial som asi 3 litre oleja. Tzn ze foter jazdil na 1.5 litra oleja a kontrolka tlaku oleja sa ani nerozsvietila - zaujimave. Auto nezere olej. Po doplneni a potom znovu po naslednej vymene oleja sa drzi hladina vo vrchnej casti risky zhruba po 600km. Teraz nechapem jednu vec, ci som blazon ked som dva krat kontroloval mierku a bolo na nej dost oleja alebo sa olej proste nekde vytratil(na vani je utrhly zavit na vypustacom srobe, mozno tade odtiekol aj ked sa mi to nezda). Ale co ma najviac zaujima je preco sa nerozsvietlia kontrolka tlaku oleja. Nechce sa mi verit ze by sa dvojliter umazal s 1.5 litra oleja.
9.17, 1. 6. 2010, odpovědětNa 1,8 litrech jsem dvoulitr zadřel na klice. Měrka byla suchá a kontrolka nesvítila. Po zkoumání různých for, jsem zjistil, že kontrolka je tam uplně k ho.nu. Protože často odchází čidlo asi? Takže měřit měřit a kontrolovat. Motor to mohl vydržet jestli jste ho nehonili, ten muj by to taky ještě dal, jenže já ho hnal do Plzně cca 30 km na výkoně cca 4500 otáček a před plzní jsem mu dal kotel protože se tam loudaly tři dodávky a když jsem je předjel, tak mi začal mlatit fest.
10.07, 1. 6. 2010, odpovědětMuj motor mal tez kotel, nekolkokrat po obmedzovac :( ale zatial sa zda uplne vpohode...kazdopadne si iluzie nerobim a uz fotra pripravujem na to ze bude muset mozno zhanat novy motor...nechce sa mi verit ze by to vydrzal ale na jeho chode sa nic nezmenilo.
12.37, 1. 6. 2010, odpovědětno asi to predbezne prezil, ale to sa uvidi neskor
19.42, 1. 6. 2010, odpovědětnekde v recenzi psali ze muze byt chyceny a treba 30 tisic to nikdo nepozna a pak to auto prodas a tomu novemu majiteli se po 500 km zadre nebo mu vybehne ojnice... aspon nekde v nejakym magazinu to takhle popisovali. Nejlepsi je shodit vanu a zkontrolovat vule na ojnicnich a hlavnich salach.... driv nez bude pozde. ale pokud neklepe tak je na to cas.
20.49, 1. 6. 2010, odpovědětje to skratka TS diesel olej nezere dobre si spravil teraz ti uz len taci vymenit olejovy filtera a mas na 10 000 km postarane
21.36, 1. 6. 2010, odpovědětja mam 1.8TS a nedolievam nikdy, zere uplne zanedbatelne. TS je supr motor...ked je niekto nadsenec do nafty nech si vklude kupi diesel, aj ked to do toho auta moc nepasuje. Inak zatial sme nezistili ze by ten dvojliter zral olej aspon ne nijak extremne zeby to zozralo 3 litre za 200km (jak som si povodne myslel)...pravdepodobnejsie vysvetlenie je to ze ta riska bola oprskana a preto sa mi zdala hladina ok
21.56, 1. 6. 2010, odpovědětAko vzdy sa vyjadril traktorovy fanatik robo_ke a pohostil nas svojou radou za 5 korun.
7.36, 2. 6. 2010, odpovědětJa mam 1.8 TS a tiez mi vobec neberie olej. Dokonca by som bol rad keby trosku mizne , lebo ked som menil, som nalial a bolo dobre ale ked vsetko stieklo tak mam aj nad rysku kusok
8.53, 2. 6. 2010, odpovědětČau, taky jsem koupil novou alfu,ale teda r.v.01 a 1.8TS a když jsem jezdil s autem po městě nic se nedělo pohoda, oleje bylo pořád po risku,olej i filtr jsem vymenil, dal jsem teda 10W-60 racing, ale když jsem motor vzal do trvalého zápřahu na dálnici tak mi žral na 300km 2 litry oleje, no hruza, dojel jsem a riska suchá, taky jsem nechápal proč jen na dálnici, ale pak jsem to zjistil, auto bylo totálně přidřené, jen bylo aby se prodalo tak bylo navrchu v motoru přetěsněné, jinak klika úplně modrá, ojniční hřídel křivý, válce netěsnily, co mi zbylo tak jsem generalkoval a teď nádhera, motor jede jak nový, no proste luxus, jinak jsem taky delal spojku byla k.o. jinak auto melo najeto 100000, ale kurevsky se o neho starali, autorizovaný servis=smrt alfy cuore sportivo M.
16.07, 2. 6. 2010, odpovědětUŽ KONEČNĚ POCHOPTE ŽE TY OJETÝ AUTA MAJÍ NAJETO 300 000 A VÍC NIC NEVYDRŽÍ VĚČNĚ.
16.25, 2. 6. 2010, odpověděthovno, musíš to prostě risknout, otec ma vectru z roku 1994, tehda úplně nová, a teď má necelých 160 000km a auto jede jek hodinky,taky protože na něm dělal jediný člověk servis a to velmi dobře. Tak mi řekni proč auto z roku 2001 v provozu 2002 nemohlo mít 100000km, jasně že může mít taky 500000km ale to si pak kupuj jen nové auta a modli se aby ti je ten polský, slovenský nebo třeba český dělník dělající za 13000 čistého aspoň trošku smontoval dohromady:)
16.37, 2. 6. 2010, odpovědětVectru taky navrhli pro Německý vidláky aby nejezdily kydat kravám hnuj wartburgem.
16.44, 2. 6. 2010, odpovědětTo co tu pisete ohladom oleja je katastrofalne na 300 km 2L oleja a pod..Vidno ze konstrukteri na toto mysleli a poucili sa,preto ma Facelift od r.2003 uz na pal.PC kontrolu hladiny oleja pred kazdym startom..(aj tlaku)ja mam naftu 156 a neviem co je to dolievat olej a to ho aj fyzicky sem tam pozrem, mal som aj 1.8 16V fiatacky v Lancii a takisto nezral a to dostaval obmedzovac pravidelne, jedine auto ktore mi zralo olej bolo Uno 1.5i,ale tam aspon fungovalo tlakove cidlo oleja a signalizovalo,skoda tejto chyby na TS,vykonovo su to dobre motory
18.43, 20. 8. 2010, odpovědětJo, chceš předjet OCTAVII, tak alfě naložíš a následně zadřeš a v tom spočívá kouzlo a nádhera Octavie, jede si klidně dál a při předjíždění nemusíš ani podřadit.
7.55, 21. 8. 2010, odpovědětJasne a nemas tam nahodou motor z formule seriovo montovany????Sa zobudz a odvez sa na poradnom aute konecne
9.16, 21. 8. 2010, odpovědět