Nazdar Alfisti, poslední týden začíná být čím dál víc slyšet od levýho předního kola přerušovaný hučení... Je to den ode dne horší. Nejvíc to dělá v zatáčkách, když je to kolo zatížený, ale už se to trošku ozývá i na rovině. Asi to bude ložisko, že? Ale... kromě toho se ještě od toho samýho kola ozývá takový lupání nebo skřípání, když třeba parkuju a je velkej rejd a jede se krokem... Co je zase tohle, to už asi ložisko dělat nebude? Jsem z toho docela špatnej, nějak se mi chudina sype pod zadkem. Jo AR 156 2.4 JTD 100 kW 2000 rok
14.00, 5. 6. 2010, odpovědětJo, zapoměl jsem dodat, že teď potřebuju jet dost daleko a bojím se, ať nezůstanu někde trčet... Dá se s tím jezdit normálně, jen s tím, že se budou ozývat hrozný zvuky, nebo hrozí, že se někde flokne kolo a konec? Nebo že mi třeba úplně upadne :-)
14.17, 5. 6. 2010, odpovědětto loupání v rejdu je vnější homokinetický kloub na poloose, stojí asi 2000 a to druhý je ložisko, nehučí li moc a pořád ale jenom přerušovaně, tak by mělo ještě chvíli vydržet ale stejně pokud budeš dělat ten kloub, udělej i to ložisko. nový se musí nalisovat do náboje a nebo sehnat celou jetou ale zdravou těhlici - těhlice jetá cca 700 - 1500 a nový ložisko cca 4500
14.30, 5. 6. 2010, odpovědětA ten kloub? Muže prdnout úplně, ty zvuky jsou fakt zvláštní, jakoby se tam chtělo něco každou chvíli rozlomit ...
14.35, 5. 6. 2010, odpovědět??? Tak co? Můžu s tím ještě chvilku dál jezdit, nebo oprava nepočká?
14.44, 5. 6. 2010, odpovědětcvaká nebo jenom přeskočí když vytočíš rejd plnej?
14.47, 5. 6. 2010, odpovědětKdyž stojím a točím volantem plnej, nic se neděje, jak se začnu rozjíždět z vytočenýma kolama, začne to lupat... Vždycky při parkování, popojížddění a tak. A lupe to vícekrát, ne že by to jen přeskočilo...
14.56, 5. 6. 2010, odpovědětA nejpodivnější na tom je, že to začalo dělat z ničeho nic a rychle se to zhoršuje. Nemělo by to odcházet postupně a pomalu?
14.59, 5. 6. 2010, odpovědětco mam na honde tak tam to cvaka kdyz zatacim. a zacne to z niceho nic cvakat a cvaka to a potom se to zacne sekat a nehorazne trhat volantem az se sekne uplne. prej kdyz to cvaka tak mi rekli mechanici ze je to v pohode ale kdyz to docvaka je to v prd... ale jestli mas to same ty, tak to nevim. Ale to hučení je 100% ložisko.
17.04, 5. 6. 2010, odpovědětTo cvakanie sa može hocikedy zmeniť na trhanie a trhá to keď ideš rovno a potom raz poriadne vytočíš volant a ostanes stať. poloosa sa bude volne točiť v homok. klbe - rozpadne sa klietka.
20.18, 5. 6. 2010, odpovědětpozri ci nemas rozbitu manzetu nahodou ta ked je natrhla sposobuje hluk pri jazde a davalo by to zmysel ze ti odchadza aj klb ked vyschol.
20.22, 6. 6. 2010, odpovědět