Ahojte, neviete niekto ake sviecky by som mal dat na tento motor s lpg??? sviečky čo tam mám očividne kapu, auto nestartuje, mam slabsi tah a vynechava tah, najprv sa to prejavovalo len na plyne ale teraz uz aj na benzine, teda dufam ze su to sviecky..mozu byt sviecky BRISK specialne na lpg?? jedna stoji okolo 4 ecka a je na 30 000 km...dakujem za kazdu radu
19.27, 9. 6. 2010, odpovědětZiadny BRISK ani nic podobne tam prosim ta nekupuj ani nedavaj. Prvovyroba z vyroby co sa do alfa V6 motorov dava, su sviecky NGK PFR6B, vymenny interval maju 100tisic KM, pokial tam mas tieto sviecky tak asi su uz na konci zivotnosti. Kedze na LPG palivo je dobre mat sviecky zo silnejsou iskrou, robia sa pre alfacke V6ky aj sviecky NGK PFR7B co je specialna sviecka urcena pre LPG, stoji o nejakych 5-7eur viac ako PFR6B ale pri LPG sa do toho oplati investovat, cize smelo.
21.38, 9. 6. 2010, odpovědětdakujem a je aj nejaky rozdiel v rozmeroch alebo ?? aby som nekupil nejake zle ...aby mi to pasovalo do auta..neviem ake tam su sviecky teraz
22.51, 9. 6. 2010, odpovědětvlastne neviem ci PFR7B alebo PFR7B-11
22.53, 9. 6. 2010, odpovědětNazdar, tak v prvom rade do LPG auta neni PFR6B uplne idealna kedze sa jedna o sviecky s platinovou elektrodou. Platinova elektroda je dost odolna proti erozii ked bezis na benzin ale pod vplyvom LPG eroduje ovela rychlejsie a vseobecne sa neodporuca kvoli vymennym intervalom skratennym min. o polovicu (a ze platinove sviecky nejsu zrovna najlacnejsie). Pre LPG najlepsie co mozes urobit je iridova sviecka ktora je konstrukciou ekvivalentna original PFR6B. Ja mam v twinsparku tiez origos platinove, najazdenych na nich 20 tis na benziine + 5tis. na LPG a zatial nepozorujem zmenu ale pri buducej vymene dam jednoznacne iridiove. Iridiove su najodolnejsie voci vsetkym vlyvom a vdaka velmi tenkej spicek staci ovela menej na ich nabudenie. Iridove sviecky su zatial to najlepsie co sa da zohnat.
23.28, 9. 6. 2010, odpovědětnj som pocul ze denso iridium su dobre. Ale ked vidim tych ngk maniakov tak mi to neda. Prosim vas kto na tom aute najazdi este 100tisi? Asi nikto lebo to uz bude po smrti :D Ngk nie su zle ale su aj lacnejsie nahrady a take bludy ze NGK nic ine tam nedavaj si uz konecne nechajte pre seba nikto na to nie je zvedavy. Ja mam sviecky 4.krat lacnejsie ako NGK vydrz 60tisic km a vykon ani nehovorim. super.
0.35, 10. 6. 2010, odpovědět