caute teraz ked su vonku vacsie teploty tak sa mi po dlhsom jazdeni (resp vacsej zatazi motora) prehrieva motor az ku dalsej palicke od 90...neviete co by to mohlo sposobovat? dikes
15.29, 14. 6. 2010, odpovědětskus ventilator ci ti vspina
15.31, 14. 6. 2010, odpovědětaj ja mam zapnutu ale neprehrieva sa mi ta ze nemalo by sa... ked budes mat moznost tak nechaj auto nastartovane a ked sa ti palicka dvyhne na 90° tak by sa ti mal ventilator zapnut... ale klimu nechaj vyputu ak ti nezapne tak bude chyba tam...
15.41, 14. 6. 2010, odpovědětSkus sa este pozriet ako mas saharu tak v hornom rohu je dvoma srubami pripevneny odpor ktory riadi rychlosti ventilatora. Ak je prepaleny ten odporovy drotik tak ti nezopne prvu rychlost, iba druhu. Preto je mozne ze sa zahreje az po tu vyssiu teplotu.
16.58, 14. 6. 2010, odpovědětPřesně tak.Správná funkce toho předřadnýho odporu se zjistí puštěním klimatizace. Po zapnutí klimy cvaklne spojka kompresoru a během chvilky by se měl roztočit ventilátor na 1rychlost a běžet pořád. Pokud ventilátor cyklicky spíná na velké otáčky tak je v háji ten předřadný odpor. Pajk se může přehřívat motor, ale taky dostává pěkně zabrat komresor klimatizace.
20.12, 25. 6. 2010, odpovědět