Zdravím měl bych jen pár otázek.Měl jsem Alfu 156 1.6 Twin Spark a musel jsem jí dát pryč kvůli motoru a navíc hodně žrala jak olej,tak i benzín a byli dost problémy se startováním, imobilizér v zapalování často nechtěl načíst klíček,vždy až na poněkolikáté.Problémy s ramenama a silenblokama o těch radši už ani nepíšu.Chystám se ale koupit znovu Alfu 156,ale jde mi hlavně o větší spolehlivost,Twin Spark už nechci.Zajímalo by mě jen jestli s motorem JTS nejsou problémy,jestli je spolehlivej a jestli tolik nežere olej a i hlavně benzín,když budu jezdit normálně a moc to netočit.A ještě jeden dotaz má JTS,taky takový hezký sportovní zvuk jako Twin Spark,nebo to je takový normální tlumený zvuk běžného benzínového motoru?Předem moc dík,moc by jste mi tím pomohli.
18.41, 20. 6. 2010, odpovědětKedze ja som ts motor nikdy nemal tak ti na par veci neodpoviem ale moje jtsko zere od 8 do 8,5 na 100 km a teraz ma hneva lambda ktora sa mi rozsvieti zhruba kazde tri mesiace. Olej nedolievam a jazdim normalne, max. 120 km/h. ramena neriesim lebo zatial mam len 79000 km.
22.56, 20. 6. 2010, odpovědětja mam tiez 1.6 TS ale s olejom problem zatial nemam, a s tou spotrebou to je tak ze ten motor prave ze musis tocit.. ja ho tocim stale do 4000-4500 a spotreba tak 8-8.5.. ked ho netocis tak moze mat aj 10l... ale je tam toho viac co ti moze sposobovat vysoku spotrebu (lamda)
9.54, 21. 6. 2010, odpovědětkaždýauto je spolehlivý když si nepořídíš vrak a staráš se o něj...
18.41, 22. 6. 2010, odpovědětDíky za vaše reakce.S tím vytáčením motoru je to asi skutečně pravda,že když se to tolik netočí pak neni takovej kroutící moment a žere to pak víc benzín,někde o tom byla diskuze.Ta spotřeba 8l je ideální.Jsem rozhodnutej že asi fakt půjdu na 90% do JTS,protože naftu moc nechci.Jinak jak je vidět jsem koukal,tak lambdy v JTS odchází dost každýmu.Tak díky
20.31, 22. 6. 2010, odpovědět